Zadziwia mnie ta bańka na Zrembie. Jak pyknie, to nie nadążycie sprzedawać. Taka niestety prawda. Ludzie zgłupieli po tym nalocie dronów, ale pewnie w ciągu najbliższych kilku dni dojdzie refleksja, że te wzrosty są niczym nieuzasadnione. Nie neguję ogółem jako takiej wartości akcji tej spółki, ale wiecie, że to nie w tak szybkim czasie jak się odbyło. Tąpnięcie będzie jak na Bumechu gdzie też za szybko rosło.
Zysk tylko finansowych, bo Ebit mniejszy jak 2024. Pompujcie balonik dalej.
Tu za mała sorzedaz zeby bardziej rosło. Muszą kupić maszyny i nowe hale produkcyjne bo w tej lokalizacji gdzie są wiecej nie wyprodukują.
Rozsądna kapitalizacja dla Zrembu przy zysku rocznym 15-20 mln powinna wynieść 200-300 mln (dla p/e 15). Kurs spokojnie może jeszcze pójść w granice 16-20 zł
Już teraz zysk Zrembu jest w dużej mierze uzależniony od kursu akcji Polholrozu. Jeśli zapowiedzi Dąbrowskiego dotyczące planów budowy konsorcjów i rozwoju holdingu poprzez akwizycje się sprawdzą - te 10 mln akcji Polholrozu przyniesie dużo więcej zysku. A nie ma specjalnie powodu, by w zapowiedzi organizacji konsorcjów i podpisywania umów ( daleko wykraczających poza to, co robi Zremb ) nie wierzyć. Zresztą nawet w temacie kontenerów będzie pewnie jeszcze ciekawie - po to prezes Polholrozu został przecież równocześnie prezesem Zametu Głowno 2, by PRH mógł stanąć na czele jakiegoś konsorcjum, w którym połączone siły Zrembu i Zametu Głowno dadzą nowy efekt. Czekamy.
durne porównanie kapitalizacji...., porównaj kluczowe wskaźniki czyli C/Z i C/WK, a te są porównywalne do Lubawy, a CWK Zrembu jest nawet wyższe o 1 pkt od Lubawy. co do PGM nie sprawdzalem.
No i co? Pisałem wczoraj, że z balonika Zrembu i Lubawy zejdzie powietrze. To mnie minusowaliście :) No i schodzi. Pięknie. A jutro pewnie z głośnymi odgłosami pierdzenia zejdzie na poziom 9,...