• C/Z Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Rozumiem, że spadek przychodó jest niepokojący, ale póki co, zysk netto rośnie. Nowa gra wygląda dobrze, a 2025 to ostatni rok earn-backu Rortosa. Więc raczej wynik netto za 2025 i 2026 nie będą gorsze niż za 2024. Prawdę mówiąc uważam, że będą sporo lepsze. Tymczasem wskażnik C/Z to 7,2. Strach sie bać, co tu będzie działo sie na kursie, jeśli po zmianie strategii marketingowej zaczną rosnąć przychody z HC i FC.
    Gram trochę w TH, pojawiają sie tam reklamy FC. Nie wiem na ile to element nowej strategii marketingowej, a może po prostu brak reklamodawców na TH, ale mam nadzieję, że wiedzą co robią.
    Jak juz nie raz pisałem, w tej branży spadek przychodów jest bardzo źle postrzegany, stąd kurs jest tam gdzie jest. Z drugiej strony, jeśli spółka będzie wypłacała około 15 zł dywidendy na akcję co roku, a to całkiem możliwe, bo zysk netto za 2025 i 2026 może być powyżej 100 mln zł, to mnie kurs akcji przestaje interesować. Raczej wolałbym żeby nie rósł żebym mógł taniej dokupować.
  • Re: C/Z Autor: ~Swawolnik_Okrutny [148.168.96.*]
    Na tle spółek z branży TEN ma bardzo niskie wskaźniki.
    Można na chwilę przyblokować oscylatory, ale na dłuższą metę to niemożliwe, żeby kurs leciał na tak niskich parametrach.
    Kto to potrafi dobrze czytać ten wie, że rynek będzie dążył do stanu równowagi, co oznacza w naszym przypadku zasłużone wzrosty.
  • Re: C/Z Autor: ~Less [94.254.159.*]
    TEN to żadna rewelacja. Ale jak patrzę na kurs zdecydowanie gorszego CIG który w ciągu roku wzrósł o bliskonl 100 % to ręce opadają.
  • Re: C/Z Autor: ~Rad [91.94.123.*]
    Czemu wzrosty Panie SW jak przychody spadają
  • Re: C/Z Autor: ~Less [89.73.36.*]
    Człowieku nie pisz bzdur. Dywidenda ma sens przy stabilnym co najmniej kursie. A tu masz spadek na przełomie ostatnich czterech lat o blisko 90,0%/
  • Re: C/Z Autor: ~Lychy [83.7.170.*]
    XD kurs masz na poziomie 85zł w ostatnich 3 latach, więc gdzie tu widzisz niestabilny kurs.
  • Re: C/Z Autor: ~Althor [89.64.26.*]
    W punkt:)
  • Re: C/Z Autor: ~Jasio [83.5.101.*]
    Dywidenda 15 zl była eż dzięki rezerwom z lat poprzednich które to odłożyli na ko cie
  • Re: C/Z Autor: ~Johny [37.31.151.*]
    Jasiu, dywidenda w kwocie 100MPLN była niższa niż operacyjne przepływy finansowe w roku ubiegłym.
  • Re: C/Z Autor: ~Less [89.73.36.*]
    Owszem w ostatnich trzech latach kurs jest stabilny. Więc przy tym poziomie kursu dywidendy z ostatnich lat średnio dają zyskowność roczną ca 10% . To nie szał . Gro spółek na GPW w ostatnich trzech latach wzrosło ponad 50% w skali rocznej.
    Pisałeś o niestabilnym kursie to się odnosiłem do tego, a ty zmieniasz zdanie XD
  • Re: C/Z Autor: ~krzys91 [217.119.70.*]
    od 3 lat stabilnie w bok bkisko historycznego dna,, przez 5 lat -85% przy hossie swiatowej,, masz czego bronic gamoniu,, kiedy o rzestaniesz sie osmieszac?
    Myślisz że są tutaj ludzie co brali za 600+?:) Kogo to obchodzi ile był wtedy kurs
  • Re: C/Z Autor: sansolo [94.254.147.*]
    Jeżeli zysk rośnie a przychody spadają z powodu mocnego złotego to jak będzie korekta na złotym to mamy paraboliczne wzrosty. Plus rortos.
[x]
TSGAMES -0,11% 90,50 2025-10-24 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.