• Trade republic wchodzi do PL Autor: ~Bob [95.160.156.*]
    Ma miec lepszą ofertę od xtb. Przeniosę tam konto a Wy?
  • Re: Trade republic wchodzi do PL Autor: ~Posiadaczperełki [5.184.78.*]
    my nie,bo lepszego nie ma i nie będzie
  • Re: Trade republic wchodzi do PL Autor: ~locker [185.221.82.*]
    Nie żebym bronił XTB, ale tak samo było jak saxo bank się zaczął reklamować.. XTB ma wiele wad, ale też ma wiele zalet. Wielu wady akceptuje, a dla poważnego inwestora raczej kwestia prowizji nie ma aż takiego znaczenia.
  • Re: Trade republic wchodzi do PL Autor: ~Mex [37.30.40.*]
    Opowiedz o tych wadach względem konkurencji.
  • Re: Trade republic wchodzi do PL Autor: ~niedźwiadek [185.172.210.*]
    Trade Republic płaci klientom 4,75% od wolnych środków na koncie, czyli stopę referencyjną NBP. To może przyciągnąć wielu klientów z grubszą gotówką. XTB oferuje teraz poniżej 2%. Ponadto środki gwarantowane na wypadek bankructwa to równowartość 100.000 Euro, a XTB takiej kwoty nie gwarantuje. Prowizja od transakcji zakupu i sprzedaży akcji to symboliczne 4 zł.. Jak poznam szczegóły oferty, na pewno założę u nich rachunek i wcale nie muszę rezygnować z XTB
  • Re: Trade republic wchodzi do PL Autor: ~TanczacyZTrollami [188.146.36.*]
    I będziesz jednym z wielu. Tych milionów co miało przejsc do Plus500 albo Freedom hahaha hahaha A nie, czekaj. Już nikt o tych firmach nie pamięta. Teraz gracie TR hahaha hahaha
  • Re: Trade republic wchodzi do PL Autor: ~locker [185.221.82.*]
    To może ja opowiem w stosunku do mbanku czego mi brakuje:
    1) GPW: Przed otwarciem i dogrywka - w XTB brak
    2) Pełny arkusz zleceń. Gdyby był, to bym zamknął konto w mbanku.
    3) Ochrona depozytu dla mnie nie jest tak istotna - zwykle mam akcje, one są zdeponowane imiennie w KDPW.. ale jakby była, to byłoby fajnie.
    4) Prowizja w XTB na giełdzie amerykańskiej nie jest tak atrakcyjna jak podliczymy całkowite koszty. Limit bezprowizyjny dla kogoś kto obraca akcjami jest symboliczny!

• Re: Trade republic wchodzi do PL Autor: ~TRUEmakler [46.113.12.*]
    XTB przechowuje środki klientów na oddzielnych (segregowanych) rachunkach bankowych. Oznacza to, że w przypadku bankructwa brokera, Twoje pieniądze nie wchodzą w skład masy upadłościowej i są chronione. 
    Więc tu nie ma zastosowania prawo przed którym inni ubezpieczają klientów. Pozatym wystarczy spokrzeć ile XTB ma gotówki i tu raczej nawet nie ma przesłanek pogorszenia się w firmie, więc z czym do ludzi
  • Re: Trade republic wchodzi do PL Autor: ~John [37.209.145.*]
    Dlaczego prowizj dla ,, poważnago inwestora" nie ma znaczenia???
  • Re: Trade republic wchodzi do PL Autor: ~Dexter [92.67.141.*]
    poważny inwestor nie wykonuje 20 transakcji dziennie, kilkanaście w roku max
  • Re: Trade republic wchodzi do PL Autor: ~poliniak [84.40.218.*]
    poważny inwestor to taki który zarabia a nie pitoli na forumie :-D
[x]
XTB -2,77% 100,52 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.