Ewidentnie kurs spółki powinien już dyskontować zwiększone zyski w przyszłym roku a tego nie robi. Jednym ze scenariuszy, które mogą być zrealizowane to wezwanie jeszcze w tym roku. Niestety na kilku podmiotach przez poprawą wyników takie wezwania miały miejsce. Oczywiście takie wezwanie musiałoby dawać odpowiednią premię dla obecnych akcjonariuszy. Kreski pokazują że w tym tygodniu będzie koniec flauty na kursie. Pamiętajcie że termin końca earnoutu był znany od kilku lat i grubas mógł to dobrze rozegrać
czesto wszyscy sa przeciwko Tobie?
Rynek?
Firma to gniot, zalozyciele zabili zaufanie przez ABB i insider trading. Do czasu kiedy nie wyjda z akcjonariatu nikt powazny w to nie wejdzie.Glowna gra ktora generuje 90% zysku spada regularnie od miesiecy, konkurencja juz testuje nowe gry wedkarskie, zarzad mysli tylko o bonusach. TH to wydmuszka z ujemna marza. PDK
Moim zdaniem nie ma po prostu popytu. Spółka jeszcze nie odbudowała zaufania po Zużałku i wygibasach które zrobili w owym czasie. W tym kwartale możemy mieć w końcu wzrost przychodów i to może być katalizatorem zainteresowania. Z jednej strony słabo że nikt sie spółką nie interesuje, pomimo naprawdę udanej restrukturyzacji, ale z drugiej dobrze- jeśli wyniki finansowe będą dobre a TH i WOH odpowiednia wpisza się w strukturę przychodów, to mamy poczatek długiego trendu wzrostowego, a skoro fundusze i ulica omijają spółkę na ten moment, to nie trzeba nikomu tłumaczyć co się będzie działo z kursem jak zmienią zdanie...
nie kazde abb konczy sie spadkiem o 80%.
przeglad opcji strategicznych i pozniejsze abb podwazylo resztki zaufania. bardzo podejrzane to bylo.
ja mam kilka % portfela w ten ale jest wiele innych spolek z porzadnymi fundamentami ktore dowoza i sa godne zaufania
To prawda. Ale jeśli interesuje Cie konkretna stopa zwrotu to Ten jest wymarzoną spółką. Zarząd nie ma pojęcia kreowaniu pozytywnego wizerunku. To zwykli pracownicy, którzy poprostu pracują i robią swoje. Widac na konferencjach Ich nieobycie. Obserwuje ta spółkę od 3 lat. Popyt tutaj obudzi się dopiero jak ludzie zobaczą powiększone przychody o rortos i nowe, obecnie testowane tytuły. Obstawiam wyjście ze spółki po wynikach za 1 kwartal. Z czasem obserwuje coraz więcej ogarniętych ludzi na tym forum. Johny - współczucia za wejście na szczycie, tak czasami bywa. Ja sam jestem tutaj 3 raz i pewnie nie ostatni.
Nie wiszę aż tak wysoko. Niestety obserwując ta i wiele innych spółek mam wrażenie że większość walorów idzie na autopilocie, serio kurs respektuje ograniczenia, bez względu na sytuację w spółce. Prawdopodobnie duży kapitał ma dziesiątki tysięcy tickerów aktywów, akcje i pochodne, gdzie komputer nie podejmuje żadnym ruchów bez spełnienia warunków algorytmicznych...
Przez ostatnie prawie 5 lat kurs TEN zjechal jak po sznurku respektując wyznaczona linie, która została wyrysowana w 2020 roku. Mam rozpoznanych dość dobrze kilkanaście spółek i prawie wszędzie jest widoczny mechanizm sterowania kursem. Pisanie o prawie popytu u podaży jest bajką, bo popyt i podaż są stymulowane
I tak jak szedł po ukrytej trajektorii w dół, mam wrażenie że od pewnego czasu idzie już po odwrotnej frajektorii w górę, tylko nadal jest ściągany w dół przez wpływ poprzedniego silnego trendu
Ja tez uważam, że wajcha już jakiś czas została przestawiona. W tym momencie sprężyna się napina. Kiedy wystrzeli? Pojęcia nie mam, ale wydaje się, że wyniki za Q3 będą naprawdę dobre, czytaj na poczatku października może być przebudzenie po szacunkach. zobaczymy
Moim zdaniem przed wynikami za q3 kurs będzie już 100+. Patrząc na wskaźniki TH, po 2 miesiącach od premiery jest wyżej w top free niz FC:) Nie wygląda to na chwilową pozycje bo trzyma się na tak wysokich pozycjach już 2tyg. Myślę że wszyscy tutaj będą zaskoczeni jak ruszy znienacka:)