nie wszystko co żółte to oranżada - pamiętaj Misiu gdy skasujesz swoją dolę. Tu jest jak jest, ale przynajmniej Jeremy opiekuje się nami, i zawsze jakiś żółty, chłodny napój wlewa się do rozdziawionych paszczy spragnionych inwestorów
Arkusz zleceń S po dzisiejszych zakupach jest prawie pusty aż do ceny 5 zł.
A wyniki za 2Q25 będą bardzo dobre.
Szacuje, że sprzedaż wzrosła o koło 30-40%.
Sama Malezja to bedzie ponad 100mln zl przychodu w 2025 , a inne rynki jak np. Brazylia. Na starej insulinie tez mozna robic biznes, a 2026 będą analogi i inne nowe produkty .
Wzrosło jeszcze minimalnie we Wietnamie, upa_dlinie, Jemenie i Bangladeszu. Reszta to bez zmian albo spadki. Szału nie ma. Zostaję z wami na dłużej. Wiem, że się cieszycie. :D
Niestety otyłość i związana z tym cukrzyca dotyczy coraz większej części populacji.
Dlatego zapotrzebowanie na insulinę będzie w kolejnych latach rosło.
Ta firma to maszynka do zarabiania pieniędzy przez zarząd i rade nadzorczą,
Nic nie mają do zaoferowania inwestorom ,20 lat na rynku i tylko bzdety bdzety,
Niestety
Wreszcie coś do przyjęcia Jadzia. Czas pokaże. Trzeba było tak od razu zamiast pisać 5 do końca tygodnia, 7 do końca miesiąca, 20 do końca roku. Co dają takie banialuki? Pewne jest że wszyscy co tu są i mają akcje chcą wzrostów. Jedni widzą czarne barwy inni jasne, jeszcze inni piszą banialuki niestety. Na razie realizuje się scsenariusz powsciągliwy. Wszyscy widzą, że wyniki się polepszyły, ale to jeszcze nie ten czas. Ludzie po prosyu w gniota nie weirzą i potrzeba więcej udanych rapotów a w nich dużo więcej paliwa. Tak to niestety wygląda. A czas leci.
Jak niedawno napisałeś, forum jest po to, żeby każdy mógł napisać swoją opinię. Gdybyś bardziej szanował siebie, to przyznałbyś, że bliższe prawdy są przewidywania takiego gościa jak Misio czy moje, a nie twoje czy Jadzi. No ale widocznie cię na to nie stać AnalYtyku. Q3 będzie przełomem powiadasz. To ile musieliby zarobić, żeby zmienił się trend i było w końcu to wyśnione od miesięcy 5 no i oczywiście za ciosem 6-7-8...itd??? Jeśli w Q3 Bioton potwierdzi polepszenie sprzedaży, to ja stawiam na 3....może 4 sesje wzrostowe, być może w pobliże ukochanej piątki i dalszą kiszonkę do marca. Zobaczymy kto będzie miał rację analYtyku - kukuryku :D Pozostaję bez szacunku.
Jeśli polowa słów Biotonu zmieni się w ciało, to Bioton ma szansę pomału zacząć wygrzebywać się z goooofna w którym się znajduje od lat. Będzie to jednak proces długotrwały i pozbawiony fajerwerków, bo na giełdzie już od wielu lat nie ma niedzielnych dawców gotówki, których nie brakowało w latach 90'. Póki co, proponuję zaparzyć sobie meliskę:)
Ja się odnoszę do pajacowania na tym forum i wpisów o peroniarzach co tuż tuż a zostaną sami, o odcięciu od akcji, o 20zł do końca roku...itp. Sam jestem nieźle zatankowany 50K akcji. Ale i stratny, niestety. Warto jest jednak przemyśleć co się pisze na forum, żeby nie było potrzeby spać w krawacie, aby rano móc odróżnić swoją twarz od tyłka. Chyba, że komuś na tym nie zależy. A to że ja nie jestem wiarygodny dla AnalYtyka....cóż, bardzo mną to wstrząsnęło. Do tego stopnia, że chyba z tego powodu coś sobie zrobię. Zacznę od jajecznicy na masełku ze szczypiorkiem. Mniam :P