Nie jest to dobra informacja bo po raz kolejny pojawia się ESPI o zamianie obligacji tym razem na 1,5 mln akcji w cenie 2 zł. Jeśli obecne i wcześniejsze akcje są dopuszczone do obrotu to obligatariusz może mieć pokusę sprzedaży po obecnym wysokim kursie 6 zł co może spowodować spadek kursu. Jak będzie przekonany się niebawem.
Dnia 2025-09-14 o godz. 13:16 ~Fkvb napisał(a): > Nie jest to dobra informacja bo po raz kolejny pojawia się ESPI o zamianie obligacji tym razem na 1,5 mln akcji w cenie 2 zł. Jeśli obecne i wcześniejsze akcje są dopuszczone do obrotu to obligatariusz może mieć pokusę sprzedaży po obecnym wysokim kursie 6 zł co może spowodować spadek kursu. Jak będzie przekonany się niebawem.
każdy kto sprzedaje akcje ma wcześniej pokusę,by to uczynić... każdy jest uczestnikiem rynku niezależnie, czy ma 1000 czy 100 000 000 akcji i nikt nie pyta w arkuszu po ile je nabył... 1 500 000 akcji to mniej niż średni wolumen z ostatnich sesji...
Jeśli ktoś zamienia obligacje na akcje wlasnie teraz gdy idą do góry , to chyba wie coś więcej niż my . Takie zmęczy robi się po to żeby zarobić więc widocznie akcje pxm to dopiero początek wzrostów . Inaczej po cholerę ruszać obligacje które i tak rosną w miarę tego jak spółka się ma , zawsze szuka się lepszego zysku dla naszych pieniędzy .
No o to mi chodzi.
Tyle podatku nigdy nie płaciłem.
Chyba w ogóle tego nie będę sprzedawał. Niech się martwią spadkobiercy.
Im łatwiej będzie zaplacić podatek, bo od odziedziczonych, a mi szkoda tej kasy, bo to zarobione, a nie często się zdarza tyle kasy zarobić