• Sprzedawac czy nie sprzedawac, o to jest pytanie? Autor: ~ciekawski [88.220.67.*]
    Z chęcią posłucham waszych opinii, skoro dywidenda wpadnie, sprzedać czy nie sprzedać, o to jest pytanie.
    I pytam poważnie, a nie troluje - udało mi się ewakuować (nawet z zyskiem! i a do tego dywidendy!) swego czasu, po czym udało mi sie kupić prawie idealnie na dołku. Chciałem trzymać część $ długoterminowo tutaj, ale widząc presję żeby kurs zleciał, taniego dolara (i nie gadajcie że się umacnia - ceny dolara teraz a ponad pół roku temu to ogromna różnica, kilka groszy nie traktuje jak umocnienie) co spowodowało spadek zysków podpowiada mi, że kurs spadnie. zasadnienie że trzymanie spółki która wypłaca 6 pln dywidendy rocznie to nie uzasadnienie - nie mamy pewności, że znowu tak będzie.

Mości panowie, czekam na wasze opinie.

• Re: Sprzedawac czy nie sprzedawac, o to jest pytanie? Autor: ~Woodo [83.24.205.*]
    Dobre pytanie, pewnie wielu z nas sobie to pytanie zadaje. Z jednej strony mamy firme ktorej wycena w pewnym skanerze jest na pierwszym miejscu niedowartosciowanych spolek, caly czas przynosi zyski, swietny rating, dywidenda, genralnie mocno na plus, a z drugiej strony od roku kurs ciagle idzie w dol z malymi wahaniami. Mysle ze zostane do konca roku i w przyszlym jak dozyjemy bedzie decyzja co dalej. Oby nam nie wsciskali tylko kitu o super perspektywach a realnie ocenili swoje sily. Faktem jest ze na krajowym podworku po 2x zwiekszenih oplat czesc malego biznesu odeszla do darmowych rozwiazan, ale nie wiem ile % to jest calosci, troche czarnego PR przy tym zrobili. Tyle odemnie
  • Re: Sprzedawac czy nie sprzedawac, o to jest pytanie? Autor: ~Aabbcc [91.150.213.*]
    Utylizacja 90%, short usi odkupić. W grudniu pewnie znów ogłoszą zaliczkę dywidendy 2025/2026 - 3zł na akcję?
  • Re: Sprzedawac czy nie sprzedawac, o to jest pytanie? Autor: ~ciekawski [88.220.67.*]
    Jak wywnioskowałeś 3 PLN zaliczki na akcje w grudniu?
    Ostatnio było 1.61 w grudniu, a teraz zysk netto z pierwszego kwartału jest niższy i to całkiem sporo względem każdego kwartału z poprzedniego roku finansowego.
    Powiedz mi proszę, bo któryś raz widzę osoby które piszą teorie o dywidendzie których nie mogę zrozumieć a chciałbym.
  • Re: Sprzedawac czy nie sprzedawac, o to jest pytanie? Autor: ~Losmuchachos [31.0.61.*]
    Nie 3pln a zapewne 1.2pln...a całościowo za ten rok pewnie 4.5-5pln...co i tak da pokaźny procent z obecnych poziomów cenowych
  • Re: Sprzedawac czy nie sprzedawac, o to jest pytanie? Autor: ~carlito [172.226.64.*]
    obserwuje ta spółkę już od ponad roku ale kupiłem dopiero teraz na tej ostatniej luce spadkowej w pakietach z średnia 51; według mnie w perspektywie 6 miesięcy czeka nas powrót w okolice 70 pln; biorę pod uwagę analizę techniczna, powiązana z analiza nastrojów; co będzie dalej jak osiągnie 70 pln nie wiem...
  • Re: Sprzedawac czy nie sprzedawac, o to jest pytanie? Autor: ~Losmuchachos [31.0.61.*]
    Szklanej kuli pewnie nikt nie ma, ale warto obserwować przychody i zyski spółki...na dziś są niższe ale nadal przyzwoite....jeżeli ruszy im TEXTapp to 70pln pewnie zobaczymy....ja parę akcji mam, kupionych w marcu i narazie jest fajny dochód pasywny
[x]
TEXT 0,57% 52,60 2025-09-19 15:42:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.