Analitycy Biura Maklerskiego Banku Millennium, w raporcie z 12 września, wydali rekomendację "kupuj" VRG, wyznaczając cenę docelową na poziomie 5,57 zł. Może jak przebijemy 5 zł będzie większe zainteresowania akcjami, których jest bardzo mało w obrocie. Życzę powodzenia dla akcjonariuszy.
Rozpoczeliśmy ostatni najważniejszy kwartał dla VRG : o segment biżuteri się nie martwię, a odzież zobaczymy, chociaż wykonali dużą pracę, kolekcje zdecydowanie lepsze od jakiegoś czasu. GUS ostatnio podaje że sprzedaż w cenach stałych dla odzieży i obuwia bardzo wzrosła, co też ważne pogoda sprzyja jest chłodno czyli więcej sprzedaży w pierwszych cenach. Kurs akcji pomału rośnie w ciszy bez spektakularnych wyskoków, może i dobrze pieniądz lubi ciszę.
Na dzień 30 czerwca 2025 roku Grupa nie posiadała zadłużenia z tytułu kredytów długoterminowych. Zobowiązania leasingowe z tytułu leasingu lokali handlowych oraz powierzchni biurowych wynoszą łącznie 311,5 mln PLN, z czego 209,8 mln PLN stanowi część długoterminową, a 101,7 mln PLN część krótkoterminową. Pożyczki krótkoterminowe to 118,6 mln ( to te grubsze liczby) Długnetto /Ebitda to 1,6
Ja podałem dane z zakończonego drugiego kwartału (30 czerwiec), a Kruk podpisał 23 lipca kredyt 120 mln na zakup Lilou. Można jeszcze dodać, że zobowiązań z tytułu dostaw i usług mieli 203,3 mln, a zapasy w towarze to kwota 794,9 mln. Trzymam papier, jeśli chcesz kogoś zniechęcić do VRG to nie mnie, bo widzę jeszcze możliwe miejsce do poprawy wyników. Nic więcej nie mam do napisania, pozdrawiam akcjonariuszy.
Może być i miliard w towarze niesprzedawalnym , koszule Wólczanka najdroższe w CH , Deni C.pustki . Jubiler np w Kaliszu towar swój pracownicy podkładają ...z Kruka jeżdżą po sklepach i zabierają Zapasy . Szkoda gadać i 500 mln kredytów to spłaca kiedyś ?