Nie złe, co ?
Zn 400% up. To co firma IZS ma zarobic w 2.5 roku przewyższa cene akcji. No i dywidendy dadzą zarobić, średnia mediana wieloletnia dywidend równa 24% Zn, da nam cirka 30% poduszki na ryzyko inwestycji.
No i najważniejsze, jest dowód, że ktoś sie w końcu zaczął tą firmą interesować oficjalnie. W ostatnich tygodniach byly tylko przesłanki zwiększenia zainteresowania, skok kursu na wyższą pólke, akumulacja, trzymanie kursu w wąskim zakresie, zwiększone obroty, i 46 łapek w dół, na merytorycznym pozytywnym wpisie, aby nie zniechęcić ludzi do zakupu, zanim duży się obkupi.
Niema powodów do spadków to najważniejsze.Z przejęcia promy wykażą ładny zysk który pewnie w jakiejs części trafi do akcjonariuszy.Niby 2026 ma być trochę gorszy ale przecież chodzi o to by było cały czas na plusie.Blokada dla zagranicznych firm to dużo większa szansa dla tej a przejęcie wspomnianej promy oznacza ze więcej kasy zostanie w spółce.Moim zdaniem 4 zł tu być powinno.
O, i oto chodzi. Masz racje. Pewno sami kupuja, a jak heda sprzedawac to dadza Kup po 15 zl, bo C/Z bedzie 10 przy prognozowanym eps 1.50 zl, ROE 15%, i ti co juz nastapilo " ładnie rosnacej marzy sprzedaży".
Ja tam się nie będę obrażał jak kurs pobuja się w okolicy 2.8-2.9 jeszcze przez parę miesięcy. Sam chcę tu jeszcze podobierać, ale chwilowo nie bardzo mam za co.
Natomiast co do kondycji i wyceny spółki - dla mnie najistotniejsze jest to, że marża ma szansę się poprawić (raz, że mamy niższe stopy procentowe, dwa że spółka nad tym pracuje np. chcąc przejąć Proma). Patrząc na ostatnie raporty, niska marża jest kluczowym problemem tej spółki, nawet mała poprawa powinna przełożyć się na spory wzrost zysku. Poza tym spółka dzieli się zyskami, jak za rok-dwa zaczną wpadać wyższe dywidendy to i kurs za nimi podąży, niezależnie od rekomendacji.