Wrzuciłem tylko kilka linków, ale w tej chwili Unia Europejska chce wymiany oświetlenia w całej Unii Europejskiej na wymianę oświetlenia na energooszczędne LEDy które projektuje, produkuje i sprzedaje Lena Lighting. Lena Lighting sprzedaje produkty do Unii Europejskiej, więc może mieć mnóstwo zamówień. W tej chwili najwięcej projektów z KPO na oświetlenia ma być realizowane od IV kwartału 25' i w kolejnych latach. Dlatego wyniki LENA mogą pójść mocno w górę.
II kwartał ma być już z 10 razy większym zyskiem, niż w II kwartale poprzedniego roku według wstępnych szacunków, które podała spółka. A II kwartały z reguły spółka ma słabe. Myślę, że III i IV kwartał mogą być bycze:):):):):):
Już widać po dzisiejszych wynikach, że pomimo dużych nakładów inwestycyjnych wygenerowali dużo wyższą rentowność. Przychody rosną i będą rosły, bo największe płatności od wykonawców Lena Lighting dostaje w 3 i 4 kwartale
A weźcie pod uwagę, że oprócz środków z KPO równorzędnie prowadzone są w tym samym zakresie na ten rok inwestycje z Polskiego Ładu pod hasłem" Rozświetlamy Polskę". Wrzucam poniżej linki:
Pod koniec 2023 roku akcje były po 3,6 zł i rosły by dalej, ale prezes zapowiedział, że w całym 2024 roku będą gigantyczne inwestycje w park maszynowy i technologie i przez to rentowność grupy miała spaść do okolic 0%. Dlatego kurs spadł, bo tak by pewnie rósł dalej. Zarząd zapowiadał, że w 2025 roku sytuacja się zmieni i spółka powoli zacznie spijać śmietankę z tych inwestycji. W I kwartale nie było tego widać, ale od tego kwartału, co pokazał dzisiejszy raport sprawdzają się zapowiedzi zarządu. Ja niżej niż 3,6 zł nie sprzedaje.