zrobili aferkę z upadłością i taką tanią emisję? bo są załadowani pod korek ! tylko czekać info o sprzedaży produktu i wynikach badań fazy 0 redukcja emisji była na poziomie 72% w dodatkowych zapisach na 2 mln akcji! policzyć sobie można ile ktoś musiał kasy wyłożyć i jak mu zależało na akcjach !
Dnia 2025-09-11 o godz. 12:46 ~grypsik napisał(a): > zrobili aferkę z upadłością i taką tanią emisję? bo są załadowani pod korek ! tylko czekać info o sprzedaży produktu i wynikach badań fazy 0 > redukcja emisji była na poziomie 72% w dodatkowych zapisach na 2 mln akcji! policzyć sobie można ile ktoś musiał kasy wyłożyć i jak mu zależało na akcjach !
A Ty sobie policzyłeś czy policzyć nie potrafisz? Tak czy inaczej ja policzyłem to za ciebie.
Kwota zleceń w zapisach dodatkowych wyniosła dokładnie 7 mln 143 tys. Po prostu klękajcie narody! Purek wystawiając akcje z 5 krotnym dyskontem był w stanie przyciągnąć 9 mln PLN kapitału. W tej spółce jest MOC!
Pod warunkiem, że do zapisów dodatkowych przeszło 2 mln akcji. Ciekawe skąd sobie taką liczbę wytrzasnąłeś? Sam ją wymyśliłeś? Bo żadnego komunikatu w tej kwestii nie było.
A jeśli do zapisów dodatkowych wszedł tylko 1 mln. akcji? Kapitał wyłożony w dogrywce wyniósł 3 mln 571 tys. PLN I jakikolwiek czar pryska nawet ten, którego nie było.
Badania Ściemy ZERO dawno zakończone. Włączono 6 pacjentów. U 4 coś tam wykazano pozytywnego, u piątego nie było żadnych efektów, a wyniki szóstego zgubiono. Purek do tej ściemy nie wróci, bo nie ma kasy.
Dnia 2025-09-11 o godz. 15:51 ~grypsik napisał(a): > wejdź na stronę pure, tam jest oficjalne info ile osób skorzystało z zapisu podstawowego i ile było w puli zapisu dodatkowego.
I jest rzeczywiście. Zwracam honor.
" 2.051.488 akcji w ramach wykonania zapisów podstawowych, przy liczbie zapisów podstawowych równej 1.137". "2.030.084 akcji w ramach wykonania zapisów dodatkowych, przy liczbie zapisów dodatkowych równej 288."
Fajna arytmetyka z tego wychodzi. Pierwotny zapis: 1137 inwestorów obejmuje 2 mln 051 tys. akcji, z czego wynika, że przeciętnie inwestor obejmujący akcje serii P1, w dniu ustalania prawa poboru miał tych akcji (dopuszczonych do obrotu): 1800 szt. Dwa dni przed ustaleniem dnia praw poboru akcje kosztowały na zamknięciu: 5,21 PLN
Łatwo można wyliczyć, że średni pakiet akcji inwestora, który zapisywał się na akcje w pierwszym rozdaniu wyniósł: 9 tys. 300 PLN. I od razu widać, że tu na emisji akcji serii P1 chciała zarobić przede wszystkim drobnica. Wielcy Inwestorzy, wielcy Spekulanci, rekiny giełdowe, którzy mieli tych akcji w portfelu za średnio 9 tys. PLN
Dogrywka 288 inwestorów bije się o pozostałe dwa miliony akcji. Jak wcześniej podałem zlecenia na akcje w dogrywce musiały mieć wartość 7 mln. 143 tys. Łatwo policzyć, że wartość pojedynczego zlecenia w dogrywce to: 24 tys. 800 PLN
Nie! Tu była istna jatka. Tu rozegrała się istna rzeź! Grube ryby, rekiny giełdy, wieloryby finansjery walczyły ze sobą do krwi ostatniej. Desperacko składały zlecenia po 24 tys. PLN każdy.
grypsik! Arytmetyka nie kłamie. Cała ta emisja akcji P1 była nacelowana w drobnicę i przez drobnicę została objęta.
Ty i Twoja arytmetyka. Usredniles całość.
Czyli według ciebie, jeżeli ja jem mięso, a ty kapustę to statystycznie obaj jemy gołąbki.
Człowieku zastanów się czasami co ty piszesz.
Dnia 2025-09-11 o godz. 17:14 ~Maniutek napisał(a): > Ty i Twoja arytmetyka. Usredniles całość. > > Czyli według ciebie, jeżeli ja jem mięso, a ty kapustę to statystycznie obaj jemy gołąbki.
Statystyka i arytmetyka nie zajmują się przepisami kulinarnymi lecz liczbami.
Akcje P1 objęła drobnica. Czy drobnica obejmując akcje serii P1 jadła kapustę? Na to pytanie arytmetyka i statystyka nie udzielą ci odpowiedzi.
Dnia 2025-09-11 o godz. 17:18 ~Piter napisał(a): > Jedna rzecz mnie zastanawia zenekk ma małego, ma mały mózg a tak Dużo pisze to się nie pokrywa dajmy mu jeszcze szansę może coś się powiekszy
Jakieś wspomnienia z dzieciństwa? Każdy kolejny twój "tatuś" miał coraz większego i miał coraz większy mózg? Kto był ostatnim twoim "tatusiem". Osioł? Bo one mają dużego. Twoja mamusia na to pozwoliła?