• Ragnar Autor: ~Nowy [78.11.66.*]
    Sypie. Przyznal sie na na x ze bedzie redukował spolki militarne i wchodzil w fundamentalne biznesy. A po kursie widać ze ze zbrojeniówką to raczej nie wypali. Drugi raz już jest mielone ff i dalej żadnego espi o zwiekszeniu albo zmniejszeniu zaangażowania i dziwna cisza odnoście rozmow na temat zmiany strategii. Zapowiada się klapa roku. Trzeba się przenieść do rzeczywistości daszka.
  • Re: Ragnar Autor: ~Ali [37.109.166.*]
    A czego się tu spodziewaliście? Że spółka bez kasy , technologii i całego zaplecza nagle weźmie się za produkcję dronów wojskowych?
  • Re: Ragnar Autor: ~Nowy [78.11.66.*]
    Ja spodziewałem się spekulacji ale poczytaj sobie daszka. Według jego najbardziej fantastycznej wersji w grudniu będzie tu 50 zł za akcię. Mial wersje z jakimś 3 duzym akcjonariuszem później z jakims klientem z zachodu a dzisiaj ponoć wedlug niego ma byc sesja odwrotu. Gość ewidentnie z branży sińce-fiction.
  • Re: Ragnar Autor: ~daszek [171.22.91.*]
    Dnia 2025-09-11 o godz. 11:02 ~Nowy napisał(a):
    > Ja spodziewałem się spekulacji ale poczytaj sobie daszka. Według jego najbardziej fantastycznej wersji w grudniu będzie tu 50 zł za akcię. Mial wersje z jakimś 3 duzym akcjonariuszem później z jakims klientem z zachodu a dzisiaj ponoć wedlug niego ma byc sesja odwrotu. Gość ewidentnie z branży sińce-fiction.

Nowy, ty rzeczywiście jesteś melepetą giełdowym, ale także intektualanym. Czego dajesz dowód w każdym swoim wątku/postcie.. ;)
    O jej, ty jesteś na Klaba dla mnie i Ragnara, co za radość.. ;)
    A co do 50 zł. post poniżej. Wiesz, co to ironia?

Zobacz wątki dotyczące Klabater SAZobacz profil Klabater SA
    Autor: ~daszek [171.22.91.*] 2025-09-09 09:30
    Opublikowano przy kursie:  1,37 zł , zmiana od tamtej pory: 2,19%
    Re: Podcast "Fronty Wojny"- przyszle wojny dronowe..
    Dnia 2025-09-09 o godz. 07:17 ~Roger napisał(a):
    > Swoją drogą jeżeli poruszasz temat podcastu 'Fronty wojny' zapewne nie jest ci obca książka 'Wojsko z tektury' Edyty Żemły która ten podcast prowadzi. W armii panuje korupcja i to nie jest tak że jakaś firma ktora podejmie decyzję że idą w militarke nagle zacznie współpracować z wojskiem i zamówienia/kontrakty się posypią. Kto tak myśli jest naiwny. Prawdopodobnie te 2 banki kredyty który firma dostała to były na łapówki ale coś nie pykło i stąd ta zmiana prezesa. Ten co był czego nie załatwił lub hgw ale na pewno nie zrezygnował z przyczyn zdrowotnych.

Nie są mi obce książki Zemły "Armia w ruinie", czy "Wojsko z tektury".
    Wrzucając ten wątek zaznaczyłem" Trochę obok, ale warto mieć świadomość, w jakim kierunku zmierzają wojny", a Ty sobie doprawiasz do tego swoją narrację.
    Ja jestem tak naiwny, że wierzę, że jeszcze w tym roku Klabater a raczej Defence.hub zostanie potentatem zbrojeniowym i przez łapówki dla mundurowych zdobędą miliardowe kontrakty na dostąwę dronów i systemów antydronowych, a kurs poszybuje na 50 zł jeszcze w grudniu.. A dzisiejsza sesja, to preludium do tego zawrotnego rajdu cenowego.. ;;))
    Znów będę cytowany przez Nowego w jego wątkach.. ;;))
  • Re: Ragnar Autor: ~Bart [38.183.158.*]
    Tutaj się nie zgodzę. Jego wpis dotyczył tego, że będzie zwiększał zaangażowanie w spółki militarne a nie sprzedawał. Więc zakładając, że zadzieje sie tutaj coś w stronę, w którą chcieli zmierzać, to nie ma powodu żeby sypał. Chyba, że ktoś wie więcej niż my.
  • Re: Ragnar Autor: ~Ktoś [195.136.136.*]
    Ali dalej o dronach. Nowy żyć nie może bez wspominaniu o Daszku. Dzień jak co dzień na forum Klabatera
[x]
DEFENCEH -5,62% 0,84 2025-12-18 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.