• Cla na chinszczyzne Autor: ~Sed [212.160.169.*]
    W obecnej sytuacji wydaje sie to nieuniknione. Jesli bedzie to 100% jak chce Trump, to chinski robot bedzie prawie 2x drozszy od daVinci. Poza tym chyba nikt przy zdrpwych zmyslach nie odwazy sie zakupic sprzetu od glownego sojusznika kraju, ktory nas bombarduje.
  • Re: Cla na chinszczyzne Autor: ~Fortuna [178.217.194.*]
    Europa i Polska jest ślepa w tym temacie…. W strategicznych punktach rozwoju państwa kontynentu
  • Re: Cla na chinszczyzne Autor: ~Cys [89.64.16.*]
    To jest bardzo zlozone i myslenie tylko pod katem Synektika jest bledne. Z Chin kupujemy bardzo duzo roznego sprzetu, to nie sa tylko roboty, prawda jest taka ze jest sporo dobrych sprzetow medycznych z Chin, cla na nie to bylby strrzal w kolano. Bez przyczyny sprzety medyczne sa czesto wylaczone z cel. Podsumowujac - to sie nie wydarzy, bo moze bardziej zaszkodzic nam.
  • Re: Cla na chinszczyzne Autor: ~Fortuna [178.217.194.*]
    Nic bardziej ogólnego dawno nie słyszałem ? Merytoryka ? Przykłady ?
  • Re: Cla na chinszczyzne Autor: ~Cys [82.177.245.*]
    Chociazby sprzety laboratoryjne, to jest info ktore mam potwierdzone ze srodowiska lekarskiego ze duzo sprzetow z Chin jest uzywanych i sa dobrej jakosci.
  • Re: Cla na chinszczyzne Autor: ~Pit [37.225.83.*]
    To samo z lekami, dlatego UE przenosi na potege i rozwija produkcje u siebie, bo jest to zagrozenie strategiczne dla jej obywateli w momencie np. konfliktu zbrojnego. Ppdsumowujac takie newralgiczne obszary beda eliminowane z dostaw rynku EU, nie wroze wiec dlugiej kariery konkurencji Synektika.
  • Re: Cla na chinszczyzne Autor: ~Cys [82.177.245.*]
    Ja sie z tym zgadzam, ale to nie jest tak ze wydarzy sie to w ciagu np. najblizszych 12 msc - to jest dlugi proces wynikajac z wielu lat odpuszczania tematu.
  • Re: Cla na chinszczyzne Autor: ~Pit [37.225.83.*]
    To prawda, ale nikt myslacy nie bedzie brnal teraz w sprzet wielomilionowej wartosci, majac z tylu glowy koniecznosc serwisowania, zakupu materialow zuzywalnych itp. Tu trzeba sprawdzonego i przeeidywalnego partnera.
[x]
SYNEKTIK 2,46% 282,80 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.