Na działalność Grupy Prochem S.A. w kolejnych kwartałach 2025 roku znaczący wpływ będzie miało otoczenie makroekonomiczne, a w szczególności przebieg wojny w Ukrainie i uczestnictwo Spółek z Grupy Kapitałowej w postępowaniach ofertowych i w przygotowaniu projektów zgłoszonych do finansowania ze środków z Krajowego Planu Odbudowy w zakresie poprawy efektywności energetycznej, elektromobilności, odnawialnych źródeł energii i gospodarki obiegu. oprocentowanie kredytów, poziom inflacji i powiązane z tym ceny energii oraz materiałów i usług budowlanych. Wszystkie te czynniki w istotny sposób wpływają na podejmowane przez potencjalnych klientów Grupy Kapitałowej Prochem S.A. (w szczególności firmy przemysłowe) decyzje o rozpoczęciu nowych zamierzeń inwestycyjnych. Grupa posiada kilka dużych, długoterminowych kontraktów projektowych i realizacyjnych (współpraca przy projekcie elektrowni jądrowej, projekt i realizacja fabryki komponentów dla akumulatorów do samochodów elektrycznych), które są we wstępnej fazie realizacji i w najbliższej perspektywie pozwolą na zwiększenie przychodów i osiągnięcie marży na działalności oraz znacząco poprawi wyniki działalności.
Myślę, że w kolejnych miesiącach doświadczenie zebrane przez Prochem w końcu zaowocuje. Zatrudnienienie znacznie ostatnio wzrosło, więc widać, że szykują się do dużych (i bardziej rentownych) kontraktów.
To znaczy że spółka dostanie kasę to będzie na plusie ,bez kasy exsta to już tylko na minusie? Moje pytanie brzmi czy mam rację czy nie, proszę o podpowiedź.