• Będzie w końcu przełom? Autor: ~janek [78.30.67.*]
    Na działalność Grupy Prochem S.A. w kolejnych kwartałach 2025 roku znaczący wpływ będzie miało
    otoczenie makroekonomiczne, a w szczególności przebieg wojny w Ukrainie i uczestnictwo Spółek z
    Grupy Kapitałowej w postępowaniach ofertowych i w przygotowaniu projektów zgłoszonych do
    finansowania ze środków z Krajowego Planu Odbudowy w zakresie poprawy efektywności
    energetycznej, elektromobilności, odnawialnych źródeł energii i gospodarki obiegu. oprocentowanie
    kredytów, poziom inflacji i powiązane z tym ceny energii oraz materiałów i usług budowlanych.
    Wszystkie te czynniki w istotny sposób wpływają na podejmowane przez potencjalnych klientów Grupy
    Kapitałowej Prochem S.A. (w szczególności firmy przemysłowe) decyzje o rozpoczęciu nowych
    zamierzeń inwestycyjnych. Grupa posiada kilka dużych, długoterminowych kontraktów projektowych
    i realizacyjnych (współpraca przy projekcie elektrowni jądrowej, projekt i realizacja fabryki
    komponentów dla akumulatorów do samochodów elektrycznych), które są we wstępnej fazie realizacji
    i w najbliższej perspektywie pozwolą na zwiększenie przychodów i osiągnięcie marży na działalności
    oraz znacząco poprawi wyniki działalności.

Myślę, że w kolejnych miesiącach doświadczenie zebrane przez Prochem w końcu zaowocuje. Zatrudnienienie znacznie ostatnio wzrosło, więc widać, że szykują się do dużych (i bardziej rentownych) kontraktów.
  • Re: Będzie w końcu przełom? Autor: ~Nomi [83.29.142.*]
    To znaczy że spółka dostanie kasę to będzie na plusie ,bez kasy exsta to już tylko na minusie? Moje pytanie brzmi czy mam rację czy nie, proszę o podpowiedź.
[x]
PROCHEM 2,87% 21,50 2025-10-10 12:38:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.