• Co tu się dzieje? Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Przebudzenie popytu i jednoczesne niespodziewane cofnięcie sporej podaży. Jednym słowem ktoś tu pogrywa.
  • Re: Co tu się dzieje? Autor: ~inwestor [217.8.175.*]
    trzeba sie przyłączyć
  • Re: Co tu się dzieje? Autor: ~Tt [91.232.46.*]
    Trwa wyleszczanie.podręcznikowo.
    mam dokładnie takie same spostrzerzenia
  • Re: Co tu się dzieje? Autor: ~Zielony8 [5.184.243.*]
    Wyrywanie akcji trwa ,do czasu
  • Re: Co tu się dzieje? Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Jak mawiał Ferdek Kiepski, uważam, że ze swoimi tezami o wyleszczaniu jesteście w mylnym błędzie.
    Przejrzałem Zasady obrotu giełdowego na WGPW (rozdział Jaki instrument w jakim systemie notowań, od str. 14) oraz historyczne notowania Moonlita na Stockwatch (sugeruję wykres liniowy i odcinek 36 mies.).
    https://www.gpw.pl/pub/images/prezentacje/system_obrotu.pdf
    https://www.stockwatch.pl/gpw/moonlit,notowania,wskazniki.aspx
    Sugeruję zwrócić uwagę na okres czasu notowań 2022/2023. Mam podejrzenie, że nie mamy aktualnie do czynienia z żadnym wyleszczaniem i podbijaniem kursu. Mam podejrzenie, że kurs będzie celowo utrzymywany na poziomie ok. 0,50 jak w 2022/2023 i walka będzie się toczyć o zwiększanie obrotów na tym poziomie kursu. Myślę sobie, że Moonlit przez odniesienie się do tamtej minionej historii Spółki chce za pewien czas takich notowań wystąpić do WGPW o przywrócenie notowań ciągłych z obecnych jednolitych.
    Podejrzewam więc obecnie dwa cele obserwowanych przez nas działań:
    1. przywrócenie notowań ciągłych
    2. w jakiejś nieokreślonej przyszłości emisja akcji po cenie dużo korzystniejszej od nominalnej i skorelowanej z obecnymi zakresami notowań.

• Re: Co tu się dzieje? Autor: ~Wrzesień [5.184.225.*]
    Tak zgadza się poukładają wszystko i wrócą na ciągłe ,kwestia czasu
    od ciaglych wam kurs nie urosnie - nie na tym polega gielda
  • Re: Co tu się dzieje? Autor: ~akcjonariusz [194.9.78.*]
    A gdybyś miał się zainteresować emisją akcji spółki giełdowej, to które byłyby dla ciebie atrakcyjniejsze? Z notowaniem jednolitym, czy ciągłym? Sądzę, że z jednolitym nie byłyby w sferze twego zainteresowania. Maksymalną płynność można uzyskać tylko przy notowaniach ciągłych. W hipotetycznej sytuacji poprawy sytuacji finansowej spółki, dobrych wyników finansowych i dobrych prognoz, wg mnie byłoby to zamknięte koło prowadzące do stopniowego systematycznego wzrostu kursu.
    Jeśli wg tego lub zbliżonego scenariusza miałaby się przyszłość Moonlita potoczyć, to przewiduję w nieznanej przyszłości najbliższą otwartą emisję, a tym samym pozyskanie nowych akcjonariuszy i oczywistą perspektywę wzrostu kursu. Emisja z pp wydaje mi się nielogiczna, bo nie byłaby ożywcza dla kursu i musiałaby się odbyć po niższej cenie na czym Spółka byłaby stratna przez ograniczenie możliwego finansowego wpływu do jej kasy.
    Co za bzdury i myslenie przedszkolaka rodzaj notowan nie ma zadnego znaczenia dla przeprowadzenia emisji - maja tylko cel emisji, plany na przyszłosc, na co maja byc wydatkowane srodki z emisji oraz jakosc zarzadu czyli kompetencje Prezesa i jego wspolpracowników.
    ps: już miales cudowne lata notowan ciaglych i rzadow generalismusa Gardely do czego ten nieudacznik doprowadzil wszyscy wiemy
[x]
MOONLIT -6,67% 0,28 2025-12-05 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.