• Wreszcie AB ruszył!! Autor: ~meto [62.89.110.*]
    Teraz bedzie już tylko lepiej! Myślę że jeszcze w tym tygodniu przebijemy 12 zł a później szybko dojedziemy na 14-15 zł. Co myślicie??
  • Re: Wreszcie AB ruszył!! Autor: ~mks [85.222.86.*]
    mysle ze tozyczeniowe myslenie, bedzie sie kisic, po takich spadkach takie odbicie to zart
  • Re: Wreszcie AB ruszył!! Autor: ~hmmm [83.30.21.*]
    Kurs nie jest wolny. PKOTFI wedlug mnie komus sprzedaje swoj pakiet, a co za tym idzie cena niestety oderwana bedzie przez jakis czas od fundamentow.
  • Re: Wreszcie AB ruszył!! Autor: ~roger [195.187.134.*]
    chyba nici z ruszenia, obroty gigant jak na tą spółkę, boję sie że znów PKO oddaje i za kilka dni pójdziie info i znowu będzie czerwień,
    obym sie mylił,
  • Re: Wreszcie AB ruszył!! Autor: ~greg [85.200.94.*]
    to prawie na pewno pko sprzedaje, więc info nic tu nie zmieni. tylko ciekawe kto kupuje? ewentualne info o przekroczeniu 5% ożywiłoby kurs, ale do tego jeszcze chyba sporo brakuje (o ile to jeden "zawodnik"). nawet jeśli to drobniejsi, chętnych na papier nie brak. pozostaje uzbroić się w cierpliwość i śledzić rozwój sytuacji..
    tylko mnie zastanawia w takim razie dlaczego kupowali po 26, brak jest podobnie pewnych spolek. Tymbardziej ze 12,20 , 11,40 to poziomy na ktorych spolka jest zdecydowanie niedowartosciowana. Pytanie ile beda chcieli sie pozbyc
  • Re: Wreszcie AB ruszył!! Autor: ~jezu [85.222.86.*]
    przeciez oni nie kupowali wszytskiego po 26 !!! gdy była emisja juz mieli 9%
    tak ale 9% przed podwyzszeniem kapitalu. 44% posiadanych akcji nabyli po 26 zl. a pozostale pewnie nie duzo taniej, jak cos mozna sprawdzic sprawozdanie polroczne pko/cs z 2007 i wyliczyc srednia cene zakupu
  • Re: Wreszcie AB ruszył!! Autor: ~greg [85.200.94.*]
    może po prostu potrzebują gotówki. mają niewielki portfel mało płynnych spółek, z których większość nieznacznie urosła od dołka bessy. kurs ab mocno się już odbił, ale wciąż jest atrakcyjny, dzięki temu mogą szybko spieniężyć część papieru. mogę się mylić, ale na razie smrodu nie czuć, więc zaryzykuję i potrzymam. to w koncu giełda, a zarządzajacy fundów mylą sie równie często (może i częściej) niż przeciętny inwestor. wolę ryzykować na takich spółkach, niz na karkosikach i innych "wynalazkach"
    na dzień 30 czerwca średnia cena zakupu pko zrownowazonego wynosila 17,2 zas pko akcji 20 zlotych i tu raczej upatrywalbym ewentualnego window dressingu. Te dwa fundusze laczne posiadaly ponad 900 000 akcji
  • Re: Wreszcie AB ruszył!! Autor: ~AB [77.255.170.*]
    Panowie przecież oni obracają nie swoimi pieniędzmi więc dla nich to bez różnicy jak ludzie wypłacają kasę z fundów to muszą sprzedawać ja też jak bym miał sprzedawać to to na czym mam największe zyski . Ale po ogłoszeniu hossy ludzie zaczną znowu kasę wpłacać w fundusze akcyjne, wiec nie mamy wyjścia AB musi dalej rosnąć bo jest niedowartościowana i ma dobre wyniki ktoś ten papier kupił i na pewno będzie chciał zarobić
[x]
ABPL 0,81% 124,80 2026-02-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.