Nie jest to ani istotne ani obecnie potrzebne. Istotne jest
1. jak rozwiną crime który jak widać ma duży potencjał.
2. Jak beda kontynuowac i rozwijać rybki.
3. jak wyglądają perspektywy kolejnych ciekawych gier.
Podsumowując, istotne jest jakie są perspektywy finansowe kolejnych okresów, czyli jak będzie rozwijać się firma i nasze dywidendy. To są dla mnie istotne rzeczy a nie szybkie podbicie kursu.
Jak te rzeczy będą grały to o kurs możesz być spokojny. Jak nie to wiadomo.
Na razie wynik za 3 kwartały bedzie bardzo dobry. To widac po samym Crime. Istotne co pan Mateusz wymyśli dalej.
Już nie wiecie co pisać bo sami widzicie że na dłuższy trend wzrostowy nie ma szans. "Kurs i kapitalizacja nie ma znaczenia, grunt żeby firma zarabiała bo będą wysokie dywidendy" :) Piszecie tak od lat i od lat macie te dywidendy coraz niższe bo wasz pan mateusz woli ratować swoje spółki córki które nie potrafią na siebie same zarabiać. O drugim kwartale też tak pisaliście jak teraz o trzecim bo przecież była dobra premiera dd2 na konsole i się dobrze sprzedawało.. I co? I nic :) Raport półroczny jest delikatnie mówiąc kiepski i poniżej oczekiwań inwestorów, co widać po kursie. I z raportem za trzeci kwartał będzie tak samo, bo się okaże że pitu pitu zyski koszty podatki księgowość odpisy aktualizacje przeszacowania kurs dolara działalnosc podspółek itd itp. Ja tu widzę powrót na 10 zł a potem niżej jak się za trzy miesiące zaczną optymalizacje podatkowe i inwestorzy będą wywalać z porfleli najgorsze spółki tak jak ulg.
Wszystko bardzo trafnie wypunktowałeś ale i tak większość która ma tutaj klapki na oczach tego nie zrozumie i będzie dalej stosować myślenie życzeniowe.
A co wypunktował trafnie? Tak z ciekawości pytam o twój punkt widzenia. Nie zejdzie taniej przez takie bezsensowne wpisy. Jak schodzi okresowo to co co długofalowo tu są to dobierają i tyle. Patrząc na wyniki i kasę na koncie dla samej dywidendy warto wchodzić na tym poziomie. Wypunktował dd2 na konsole, ale o crime już nie wspomniał -
chłopaku, każdy post tutaj jest zasypywany przez waszą wielką trójkę, miłosierny samarytaninie co tu robisz powiedz w końcu? Festiwal obietnic to jest na espi factory, spółce która oszukała ludzi a ty naganiałeś przy 10 zł tam żeby kupować bo sky is the limit jak ultimate było po 8 zł. Tutaj oczywiście był komunikat że będzie 5 ziko, już widzę przestaliście bo chyba sami zrozumieliście swoją śmieszność. Tutaj nie ma właśnie żadnych obietnic co na bananie jest błędem, bo tylko obietnice się liczą, kupuje się na wyścigi a kto nie zdąży sprzedać to jego problem. Tutaj jest codzienna ciężka praca i systematyczne dowożenie zysków z olbrzymią perspektywą na gigantyczne wzrosty w kolejnych latach. Spółka pracuje nad kilkunastoma projektami na same PC, nie mówiąc o pozostałych kanałach. No ale krzycz dalej, tyle ci pozostało, bo akcji ani kasy nie masz, myślisz że ktoś tu sprzeda z powodu twojego bredzenia?
Dnia 2025-09-09 o godz. 09:57 ~pomidor napisał(a): > Już nie wiecie co pisać bo sami widzicie że na dłuższy trend wzrostowy nie ma szans. > "Kurs i kapitalizacja nie ma znaczenia, grunt żeby firma zarabiała bo będą wysokie dywidendy" :) Piszecie tak od lat i od lat macie te dywidendy coraz niższe bo wasz pan mateusz woli ratować swoje spółki córki które nie potrafią na siebie same zarabiać. > O drugim kwartale też tak pisaliście jak teraz o trzecim bo przecież była dobra premiera dd2 na konsole i się dobrze sprzedawało.. I co? I nic :) Raport półroczny jest delikatnie mówiąc kiepski i poniżej oczekiwań inwestorów, co widać po kursie. I z raportem za trzeci kwartał będzie tak samo, bo się okaże że pitu pitu zyski koszty podatki księgowość odpisy aktualizacje przeszacowania kurs dolara działalnosc podspółek itd itp. > Ja tu widzę powrót na 10 zł a potem niżej jak się za trzy miesiące zaczną optymalizacje podatkowe i inwestorzy będą wywalać z porfleli najgorsze spółki tak jak ulg.
Do tego samego dążymy. Wyniki się liczą w długim terminie a nie podbitka kursu.
Nie napisałem ,ze jestem zadowolony i namawiam na spolkę, napisałem co IMO jest istotne.
Oczywiście, zrobienie porządku z nierentownymi spółkami również jest potrzebne i to jest punkt który powinienem dopisać w przypadku ULG. Mam nadzieję że Pan Mateusz finalnie rozwiąże do końca tą kwestię.
Nie wiem jakie są przyczyny że skonsolidowany jest o prawie bańkę niższy od jednostkowego. Jeżeli ktoś wie na poziomie nie ogólników chętnie przeczytam.
Jednostkowy za 1H jest dobry w relacji do ubiegłego roku i Q3 wg mnie też będzie dobry.
Skonsolidowany za 1H też jest dobry w tej relacji ale 900k straty do jednostkowego oczywiście wygląda źle.
Zgadzam się z Tobą, a najlepiej to będzie pokazywał poziom przychodów. Zyski rozkładają się różnie w różnych okresach, bo jednocześnie nowe i stare gry się monetyzują ale spółka także inwestuje w nowe projekty, jest tego naprawdę sporo i są duże koszta z tego tytułu. Natomiast przychodu się nie da " zaniżyć " i on będzie najlepszym wyznacznikiem jak wygląda rozwój sprzedaży i firmy.