Tu jest zbieranie papieru , z góry jest blokowane i straszenie drobnicy a na dole worek nadstawiony i trzymanie poziomu . Ruszy jak gruby pozbiera od leszczy . Może tez być trzymane pod wezwanie , nie wykluczałbym takiego scenariusza .
Po 34 zł jak dobrze pamiętam akcjonariusze nie zgodzili się na sprzedaż akcji a teraz za mniej jak pół ceny tylko głupi by nie skorzystał . Możliwe ze celowo robią smród czy dym (jak kto woli) wokół spółki żeby drobnicę oskubać .
Główny akcjonariusz ma w sumie ok.60% akcji, może se robić wezwań ile chce. Nie chcieli mu po 34 złote sprzedać a sprzedadzą teraz po 14? I to takie fundy które tu siedzą? Ktoś ewidentnie blokuje kurs, dlaczego nie wiem. Fakt ze wystarczy niewielki obrót żeby blokować i zbijać w dół. W końcu ruszy, bo perspektywy wszyscy znają. Kiedy? Nie wiem, jak sternik tak zdecyduje albo przyjdzie większy od niego
Ja sprzedałem 37tys akcji od 14.17 do 14.20 i poszedłem na bumech gdzie zarobiłem 10%. Może to bańka ale przynamniej zysk jest, bo tu mnie to kiszenie wkurzało. Pewnie tu wrócę jak tak sytuacji się ostudzi