• 40gr, 20gr, 15gr, 1zł Autor: ~marcinms2 [192.109.85.*]
    Moja prognoza jest taka, że do czasu ogłoszenia prospektu emisyjnego będzie się kręciło około 40 groszy, a krótkimi rajdami w obie strony, ale z lekką spadkową tendencją. Po ogłoszeniu prospektu emisyjnego będzie to sie działo na coraz niższych poziomach, aż dojdzie w okolice 30groszy po przydziale akcji. Do czasu dopuszczenia tych akcji do obrotu kurs będzie dalej skakał, ale tez na coraz niższych poziomach. Natomiast po dopuszczeniu do obrotu może spaść w okolice 20 groszy. Jeśli w międzyczasie pojawią sie jakieś dobre komunikaty czego można się spodziewać, to należy przemnożyć te wartości przez 10-20% dla lekko pozytywnych komunikatów, a jak jakiś świetny to proporcjonalnie więcej. Natomiast w dłuższej perspektywie twierdzę, mając wiarę w tą spółkę, że będzie pięła się w górę i to na ponad 1zł, a może i więcej.
  • Re: 40gr, 20gr, 15gr, 1zł Autor: ~Radziu [104.28.114.*]
    Dzięki za zapowiedź prognozy pogody. Już kupuje klapki i parasol sezon idzie.
  • Re: 40gr, 20gr, 15gr, 1zł Autor: ~marcinms2 [192.109.85.*]
    Pokręci się już niedługo i pewnie będzie pierdyknięcie.poniżej 40 groszy.
  • Re: 40gr, 20gr, 15gr, 1zł Autor: ~autor [83.24.51.*]
    te 1zł to za rok czy 10 lat
    Na razie wygląda, że prognoza się sprawdza. A co do 1zł za ile lat to obstawiam perspektywę 3-5 lat, bo przy liczbie akcji blisko 100mln taka byłaby też kapitalizacja. Oceniam, że 1-2 lata będzie potrzebne na ustabilizowanie się spółki i czas potrzebny na powstanie pozytywnych skutków obecnych działań. A umocnienie pozycji to kolejne 2-3 lata.
  • Re: 40gr, 20gr, 15gr, 1zł Autor: ~123456 [193.28.84.*]
     Idziemy na 1zł Autor: ~marcinms2 [192.109.85.*] 2025-09-01 11:48
    Teraz lecimy na 1zł, a potem sky is the limit. Nawet jak nie będzie emisji to będzie świetny zarobek.

ale ktora prognoza sie sprawdza?:)))

widze to ten typ nostradamusa ktory robi rozne prognozy ....a potem podbija tą ktora pasuje:))))
    Jak nie zrozumiałeś, to przeczytaj jeszcze raz i jeszcze raz, aż do skutku. Napisz co się nie zgadza. Nie rozumiesz, że cena akcji może zmieniać sie w czasie i może zarówno rosnąć i spadać w różnych okresach? Jak się inwestuje to trzeba takie prognozy robić. Dlatego sprzedałem wszystko jak było koło 50 groszy, po w krótkim czasie wiadome było że będą spadki, bo idzie ogromna emisja. W emisji wezmę udział bo będzie znacznie poniżej ceny rynkowej 12 groszy i nie zakładam, że nawet jak wejdą do obrotu to zjedzie poniżej 12 groszy,a w perspektywie kilku lat może być 1zł. Ale może nie być - nie jestem jasnowidzem. Dlatego sprzedałem po około 50 groszy i te pieniądze przeznaczę na emisje po 12 groszy. Czy będę miał rację tego nikt na razie nie wie, póki co w określonym horyzoncie czasowym prognoza się sprawdza. Uważam że akcje zlecą w najbliższym czasie i potem jak zostaną wypuszczone z nowej emisji będzie duża podać i spadną poniżej 20 groszy, a docelowo uważam że będzie tutaj powyżej 1zł, jak inwestycje zaczną przynosić przychody i zyski. Kupowanie i sprzedawanie polega na strategii i prognozach długo i krótkoterminowych. A ty jak kupujesz, rzucasz kostką? Czego jeszcze nie rozumiesz? - mogę wytłumaczyć.
  • Re: 40gr, 20gr, 15gr, 1zł Autor: ~Donkonreo [80.238.98.*]
    ty tak na poważnie? Myślisz ze kupisz pp 12groszy i zarobiony jestes ?split 1do7
    Takze zyskasz tylko dlatego ze dzien przed prawe poboru (T-2) mozesz sprzedac akcje zachowując akcje z prawa poboru i czekac az wejdą na rynek. W dniu prawa poboru na koniec sesji jest zgranie akcji i kurs spada do teoretycznego kursu uwzględniającego akcje z emisji.
    Ponadto nikt nie daje 7 akcji za 1 od tak
    Polecam sie nie nadziać bo duzo ludzi wtopiło. Kto mądry to zarobi ale to trzeba doświadczenia szczęścia i wyczucia. No i cierpliwości.
    Jestem tu na moment ale daje info na farta. Pozdrawiam
    Ty tak na poważnie? Naprawdę myślisz, że ktoś kupując akcje nie liczy na zysk? Rozumiem, że jak kupowałeś po 50 groszy i teraz trzymasz i liczysz na cud to zarobisz? Ale ktoś jak kupi po 12 to nie ma prawa zarobić :) Inwestowanie jest dość proste wbrew pozorom, ale niektórzy próbuję tu przenieść logikę kwantową. Ale nie, ja nie odbieram ci prawa do zarobienia nawet jak kupiłeś po 50 bo może kiedyś być wyżej, tylko że głupotą było trzymać akcje tak drogo na dany moment kupiony gdzie emisja była 7:1. A już kompletną śmiesznością jest dzisiaj pisanie o odcięciu wyceny przy PP, bo po pierwsze to już się stało kilka miesięcy temu i ma taki sam wpływ na przyszłą wycenę jak zeszłoroczny śnieg, a po drugie to jest tylko teoretyczne odcięcie. Wpływ będzie miała dopiero podaż akcji jeśli się pojawi publicznie, ale widzę że tego niestety nie ogarniasz, mieszasz groch z kapustą i nawet tego nie zauważasz.
  • Re: 40gr, 20gr, 15gr, 1zł Autor: ~Donkonreo [31.0.78.*]
    Oczywiście ze zarobisz ale błędem jest pisanie ze kupujesz akcje po 12 groszy.
  • Re: 40gr, 20gr, 15gr, 1zł Autor: ~Staszek [109.243.241.*]
    Zależy po ile się kupowało i po ile sprzedało.
    Ja np kupiłem po 56gr a sprzedałem już po odcięciu po 54-58 wiec można powiedzieć ze pp dostałem w gratisie i akcje faktycznie będę miał po 12 gr
    A już najlepsze jest to, ze jak dawno temu dałem tą prognozę to byłą cisza, a jak zaczęła się sprawdzać to zaczęły się ataki, bez merytoryki i swojej oceny sytuacji, tylko zwykłe złośliwości i bezczelne wymądrzanie się. Niestety niektórym fakty przeszkadzają.
[x]
MILISYS 2,39% 0,30 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.