• Skąd taka aktywność spadzi? Autor: ~Jozin [84.40.216.*]
    Dymisja prezesa była do przewidzenia od momentu rozpoczęcia kontroli KNF. Pisano o tym 2 tygodnie temu. Również było zadawane pytanie kto zostanie nowym prezesem.
  • Re: Skąd taka aktywność spadzi? Autor: ~kudłaty [84.40.218.*]
    Raczej widoczna jest aktywność naganiaczy, wystarczy ledwo 3 pjocent w górę i już widzą 100 zeta a może więcej :-)
    wywalenie śmiesznego prezesika i typka od finansów niczego w fundamentach nie zmienia. Przeciwnie, może się okazać że tych dwóch typków zbyt optymistycznie zakładało pipeline :-) (popelina) i w przypadku nie osiągnięcia celu na ten rok, będzie na kogo zwalić winę.
  • Re: Skąd taka aktywność spadzi? Autor: ~Jozin [84.40.216.*]
    Tutaj pipeline nikogo już od dawna nie interesowało bez względu czy zakładali 300 mln czy 169 mln. Prezesa i pana od finansów zwolniono ze względu na toczące się śledztwo przez KNF. Od początku mieli ich na tacy przez błędnie podawane komunikaty, zakup akcji przed umową co oznaczało wykorzystanie informacji poufnych oraz wprowadzenie inwestorów w błąd na temat podpisanych umów. Pisałem Ci że tak prawdopodobnie się stanie że to będzie początek jeśli prezes zacznie sypać żeby ratować skórę. Zobaczymy jak potoczy się sytuacja dalej.
  • Re: Skąd taka aktywność spadzi? Autor: ~kudłaty [84.40.218.*]
    Jozin zadam Ci jedno pytanie.
    Jakie jest paliwo do wzrostów?
    Trwałych, stabilnych wzrostów..?
    Nie pump i dump..
  • Re: Skąd taka aktywność spadzi? Autor: ~Jozin [84.40.216.*]
    Tu od dawna nie było trendu wzrostowego! Paliwem może być wiele rzeczy. Wybór dobrego prezesa z realnym planem dla firmy. Napewno nie wartość składanych ofert. Mogą takim paliwem być np. Zróżnicowanie usług z Krochmalna firma czerpała by dochody. Nie tylko CDMO ale pracę nad lekiem i nie musi to być odrazu lek na raka ale coś prostego dające stałe dochody np. produkcja insuliny lub leków na zapalenie. Obniżenie marży za usługi CDMO tak żeby realnie mogli podpisać umowę. Lecz najważniejsze pytanie brzmi dlaczego firma miała by mieć trend wzrostowy skoro zawsze był pump?
  • Re: Skąd taka aktywność spadzi? Autor: ~Marco1981 [217.28.134.*]
    Sprzedałem parę lat temu po średniej 21,70 zł. Zaglądam, czy odkupić. Myślę, że jeszcze spadnie. Ale nie chcę tutaj się rozpisywać, bo będzie, że następny naganiacz. Żyjcie w swoich akcjach Mabionu.
[x]
MABION 0,00% 8,57 2025-10-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.