Dnia 2025-09-07 o godz. 16:14 ~KungFu napisał(a): > GPW+KNF=zarobi ten kto ma zarobić
KNF nie rozśmieszaj mnie, to strachliwa i skorumpowana organizacja i w dodatku upolityczniona, oni nie robią nic, drobnego zamkną za grosze, a gruby z politykiem kradnie i nic. Ale teraz mnie rozbawiliście, mamy niby na papierze KPWiG, która uruchamia KNF jak coś jest nie tak, obie nie zrobią nigdy krzywdy grubemu, a drobny do piachu, wielokrotnie SII próbowało coś wyjaśnić w obronie drobnych, zawsze tak samo nie ma dowodów, umorzenie po 6 miesiącach, są chętni aby wyjaśniać, ale to jak w sądach rządzą starzy i dopóki nie wymrą nic nie zrobimy, to smutne. Ruch jest jak dostają odgórne polecenie aby komuś dokopać, tak to działa. Podajcie przykład kiedy jakiś makler został ukarany, stracił licencje przez interwencję KNF? Dlatego GPW to banan bo tu rządzi korupcja i układy, a nie zasady jakie są na rynkach giełdowych. W stanach gdyby SEC złapał maklera na nieuczciwej grze nie znalazł by już nigdy pracy nawet u OFErm, a u nas....
Powiem więcej bo skoro wykonują polecenia polityka lub tego co ma kasę to są cześcią układu, z skromności nie powiem mafijnego. Pracowałem 15 lat w BM, mam licencje maklera i pracowałem zarówno jako zwykły makler dla inwestorów, dla OFErm (stad ich znam), jak i jako zarządzający dla instytucjonalnych Aset Management (tu jest stres), szły takie wały zarówno z IPO przy nowych spółkach wprowadzanych na giełdę razem z KPWiG. Powiem w skrócie dawcą jest drobny i wszyscy to wiedzą. Wiecie jakie imprezy OFERmy robiły i ile piły wódy za drobnych, leszczy. To wszystko co jest na forum to teatrzyk, a jak będzie kurs wyglądał zależy od układów. KNF ma wszystkie transakcje może spokojnie wyłapać szajki, dlaczego tego nie robi? Pomyślcie sami...
Opisze jak to działa niebawem, bo mi już nie zależy, ani na licencji maklera bo została zniszczona kasą, ani na pracy w tym zawodzie bo zarabiam na siebie na innych rynkach gdzie panują zasady, a nie korupcja i układy, Ben wiedział gdzie się ulokować, chociaż chyba się trochę sam przeliczył. Czy on jeszcze ma wpływ na kurs własnej spółki? Jedyne czego jestem pewien że tu będzie gra i to ogromna dlatego jeszcze jestem.
A jakie ma to przełożenie na Grx. To że kurs jest manipulowany to jest pewne. Więc pozostaje nam czekać na przecieki i na to że ktoś pokrzyżuje plany kierownikowi bałaganu.
To niestety jest prawda. Prześledzenie transakcji to żaden problem. Podejrzewam niestety że wałki są na większości spółek tylko skala różna. Gdyby ktoś naprawdę chciał zrobić porządek wystarczy wprowadzić takie zasady jak USA. Wtedy jednak banan by poległ bo wszyscy by się wynieśli
Spółka GRX będzie grana i tyle jak Będziny, Rafako i inne, tyle tylko mogę powiedzieć, boli to że robią to ludzie którzy powinni dbać o interes inwestorów, czy Polski, ale ktoś pozwala na to teraz, to nie przypadek, niedługo się o tym przekona pół GPW