Osobiście sądze, że na poziomy 60+ wracamy wkrótce, może nawet jeszcze w tym miesiącu. Tutaj lont jest już bardzo krótki, wystarczy mała iskra i już nikt go nie zgasi. Wszystkie znaki na niebie wskazują, że tam się stanie. Nie wiem co by musiało się stać, dolar po 3zl albo wojna żeby było inaczej
Cykador napiszę po swojemu. Nic mnie pisanki różnych ludzi nie interesuje. Mam dużo ( pojęcie względne), tanieje dokupuję, od kilku lat biorę trzy razy w roku dywidendę i jest ok. Najtrudniej zacząć. Oczywiście dywidenda reinwestowana w TXT. Pozdrawiam.
Czy są gdzieś dostępne informacje, ile w tym momencie jest akcji na shorcie? Ostatnio przewinęła mi się jakaś liczba około 500 tys., ale nie jestem pewien
jesli zaden fundusz nie odsprzeda shortowi akcji to oni nie bedą w stanie odkupic tego w niskiej cenie :-)) tu może być baaardzo ciekawie Tu w calym arkuszu zlecen ulica ma wystawione ponizej 200 tys akcji pytanie ile jest tzw ukrytych zlecen?
Zgadzam się, choć bez przesady z tym ,,życiem''. Jeśli przed DD wycena nie podejdzie do góry bardziej niż na 54-55 pln. Wówczas będzie zjazd do 51-52 na odcięciu i na razie brak perspektyw pod grę - do wyników za Q2, a później do info o dywidendzie za 2025 (które niekoniecznie muszą być optymistyczne) - a więc może spadać dalej nawet poniżej 50 i tak to będzie rozgrywał szort. Jeśli kto wierzy longterm w spółkę powinien wtedy rozważyć wejście/dobranie.