• HODL Autor: milinwestor [95.171.126.*]
    Trochę poczytałem o co chodzi z tymi tomusiami i wezwaniami i o ile dobrze rozumiem, to obecnie TDJ ma 77% akcji, jeśli osiągną 90%, to będą mogli przymusowo wykupić pozostałe akcje od nas. Do tego czasu będą robić wszystko, żeby kurs nie rósł i mogli dalej skupywać tanio.
    Ale nikt nie może nas zmusić, żebyśmy im te akcje sprzedawali, co więcej jeśli jest ograniczona podaż, a popyt będzie wielki, to kurs może wystrzelić.
    Więc jedyne co musimy zrobić to trzymać te akcje i patrzeć jak tomusie się niecierpliwią i tupają nóżką.

Nawołuję więc do HOLDowania akcji. HODL TO THE MOON
  • Re: HODL Autor: ~Izydor [188.137.117.*]
    79,35% i 95,00%.
  • Re: HODL Autor: milinwestor [95.171.126.*]
    Rzeczywiście, dziękuję za korektę
  • Procenty Autor: ~Izydor [188.137.117.*]
    Siedemdziesiąt dziewięć i trzydzieści pięć setnych procenta oraz dziewięćdziesiąt pięć procent.
  • Re: Procenty Autor: ~Izydor [188.137.117.*]
    Słownie przyjmuje.
    Taki test.
  • Re: Procenty Autor: ~niestety [37.31.130.*]
    Tu popyt juz duszony jest od 4-5 lat. W tym czasie byly 2 wezwania. Jedno poszlo słabo, zebrano ok 80tys akcji. W drugim po 2-3 letnim meczeniu przynioslo sukces, zebrano ponad sto milionow akcji. Teraz kurs rowniez zjedzie w dól z duzym prawdopodobieństwem
  • Re: Procenty Autor: kno [83.10.226.*]
    Dnia 2025-09-06 o godz. 20:05 ~niestety napisał(a):
    > Tu popyt juz duszony jest od 4-5 lat. W tym czasie byly 2 wezwania. Jedno poszlo słabo, zebrano ok 80tys akcji. W drugim po 2-3 letnim meczeniu przynioslo sukces, zebrano ponad sto milionow akcji. Teraz kurs rowniez zjedzie w dól z duzym prawdopodobieństwem

Free float jest mały, info o liście intencyjnym z branży zbrojeniowej to generalnie znak dla kapitału spekulacyjnego, że 'tu będzie rosło'. I nawet szkodliwy główny akcjonariusz nie straszny, bo spekulantów nie obchodzi np. polityka dywidendowa czy jakieś próby zdjęcia spółki z gpw (bo spora część z nich będzie tu krótkoterminowo).

Mogę się mylić, ale myślę że z tych powodów kurs na razie nie będzie spadał, bo będą spekulacje pod faktyczne umowy podążające za listem intencyjnym. Patrząc na taki Bumech (który swoją drogą ostatnio był w słabszej kondycji finansowej niż Grenewia), najpierw urósł o jakieś 90%, a po informacji o konkretnej umowie dobił do sumarycznego wzrostu o ponad 200%. Biorąc pod uwagę że tu konkretne informacje jeszcze przed nami, nie widzę kto i czemu miałby to sprzedawać już teraz. Ewentualne większe spadki wróżę na 'dopiero po informacji o konkretach' (jakby okazała się rozczarowująca).

Innymi słowy, jak chcesz mi oddać jakieś akcje po 3pln, bo uważasz, że będzie spadać, to chętnie wezmę.
[x]
GRENEVIA 0,00% 3,27 2026-03-09 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.