• Proszę bardzo. Autor: ~Oio [78.30.84.*]
    https://www.nowiny.pl/wiadomosci/243215-wojciechowicz-rozmawial-z-prezesem-rfk-prezydent-mowi-o-szansie-na-ozywienie-gospodarcze-i-nadziei-na-przyszlosc-raciborza.html
  • Re: Proszę bardzo. Autor: ~Ja [213.134.181.*]
    Czyli będą wzrosty na PXM?
  • Re: Proszę bardzo. Autor: ~Oio [78.30.84.*]
    Nie wiem ,ale wiem że niektórzy przy korycie już wiedzą.Obroty o tym świadczą.
  • nic nowego Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    chyba wszystkim lecącym w rakiecie trudno było przeczytać tak długi i skomplikowany artykuł, zatem mamy wielką prośbę w ślad za kolegą, który zadał niebywale trafne pytanko - w górę, czy w dół?
    ;)))
    nic nowego, opowieść, że nie umorzono podatku RAFAKO, a po RAFAKO, jest RFK z o.o. i że energetyka, military, ...no, nie na takie info czekają kosmonauci
  • Nowy PXM Autor: ~noweperspektywy [83.23.97.*]
    Przecież to wszyscy już wiedzą od dawna, że nowa spółka RFK w zbrojeniówce z Bumar Łabędy ma działać, co ma dać miejsca pracy dla Raciborza i okolic ale zorganizowanie nowego zakładu, nowej produkcji, podpisanie nowych umów, to nie kawalerka do przejęcia czy dojny myk z agregatami albo inne szybkie dojne grabienie budżetu, jak się wielu zdążyło przyzwyczaić.

Najważniejsze, że PXM po przez RFK będzie beneficjentem KPO i to jest dobra wiadomość dla akcjonariuszy, poza tym wiele nowych dużych tematów.
  • Re: Nowy PXM Autor: ~Oio [37.109.168.*]
    Chłopie przecież hasło tego nieRządu to - cóż szkodzi obiecać.
    Pewna jest tylko śmierć bo i podatki można oszukać jak się ma kasę. Fakt że wiele pozytywów dociera ale jest to zawsze ale...
  • Re: Nowy PXM Autor: ~Rav___ [77.111.246.*]
    Kupujemy za dużo gotowego sprzętu, zamiast inwestować w krajowe centra badawczo-rozwojowe. Co nam po tej broni, skoro nie posiadamy kodów źródłowych i pełnej wiedzy technologicznej? W praktyce działa ona na zasadzie dobrej woli dostawcy, tylko tak długo, jak ktoś z zewnątrz nam na to pozwoli. Może się więc okazać, że w krytycznym momencie jej użycie przyniesie skutek odwrotny do zamierzonego. Tak się buduje PKB i potęgę.
  • Re: Nowy PXM Autor: ~Oio [37.109.168.*]
    To prawda. Dlatego i tutaj potrzebujemy decyzji oraz szczegółów.
  • Re: Nowy PXM Autor: ~kot [5.185.157.*]
    No niestety, żeby użyć sprzętu Amerykanów trzeba będzie prosić o zgodę w postaci kodów dostępu itd. Takie to biznesy nasze rządy robiły od wielu lat.
  • Re: Nowy PXM Autor: ~Pozdrawiam [31.61.187.*]
    Tak to już jest od dawien dawna ,że giełda ( ci co widzą dużo więcej od szarej masy) dyskontuje przyszłość a ta jest cacy.Będzie żarło tak jak opluwany Bumech w końcu ruszył i ,....300% już mam ale jestem chciwy i będę miał więcej.
  • Re: Nowy PXM Autor: ~Rynek [188.146.32.*]
    Tak jest i smacznego
  • Re: Nowy PXM Autor: ~Alan [92.249.8.*]
    Czekam na 100 % , okolice 10 zł
  • Re: Nowy PXM Autor: ~Ja [213.134.181.*]
    Ja też, kiedy to będzie?
  • Re: Nowy PXM Autor: ~Mi [31.60.71.*]
    Ino śmignie
  • Re: Nowy PXM Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    Dnia 2025-09-06 o godz. 19:06 ~Rav___ napisał(a):
    > Kupujemy za dużo gotowego sprzętu, zamiast inwestować w krajowe centra badawczo-rozwojowe. Co nam po tej broni, skoro nie posiadamy kodów źródłowych i pełnej wiedzy technologicznej? W praktyce działa ona na zasadzie dobrej woli dostawcy, tylko tak długo, jak ktoś z zewnątrz nam na to pozwoli. Może się więc okazać, że w krytycznym momencie jej użycie przyniesie skutek odwrotny do zamierzonego. Tak się buduje PKB i potęgę.

ponoć w dawnym Rafako, RFK będzie toczyło lufy do czołgów ... raczej konsorcjum nie będzie budowało całych systemów bezpieczeństwa itp.
[x]
POLIMEXMS 7,33% 5,86 2025-09-11 16:39:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.