w skrócie wiem że nic nie wiem :) to oznacza że mam przewagę nad innymi bo jestem tego świadomy :) przed nami tydzień fifty fifty ... można by posiłkować się bazowymi ale to na gpw też może zawieść ... pozostaje kierunek wyczytać chyba tylko zależności z królem "usd" póki co jedyny pewnik tylko czy nadal na pewno ? bajzel prognostyczny ,zawieszenie w próżni , liczę na wskazówki innych uczestników :)
Bardzo duża ilość naganiaczy na spadki pojawiła się w ten weekend na forum.
Albo ktoś im płaci za te posty (jakiś fundusz/bank), albo zapakowali się w szorty po 2730 i zamiast uciąć stratę, to próbują teraz wymyślać ideologie przemawiające za spadkami.
Fitch obniżył perspektywę ratingu na negatywną. Im też płacą za naganianie czy może jednak czas ściągnąć różowe okulary. Banki szczyt mają już za sobą. Czym i po co ciągnąć indeks?
Np dymusje rządów Francji Japoni , kłopoty gospodarcze Niemiec Angli , wiele krajów ma spadające dane ekonomiczne bieżące i przyszłe , cena złota ewidentną oznaką zbiliżajacych się kłopotów , gigantyczne zadłużenia krajów do pkb , wojny celne które mogą tak zwiększyć koszty że nie będzie na spłaty zobowiązań na poziomie jednostek co kryzys bankowy może wywołać itp ...
U nas też obecnie jest sporo negatywnych oddziaływań tak z af jak i at ... ale są tez mniej liczne szanse tylko konkretne np każda informacja zmierzająca do zakończenia konfliktu Ukraina Rosja bez względu jaka czy to rozmowy Putin Żełeński, czy zdecydowane cła oraz długoterminowe PPK stały dopływ kasy czy silny pln
Ale 77777 przecież ty piszesz Pani Zosia. Czy przejęła Twoje konto? Buhahaha, ale to jakby stało sie z nocy z sobotę na niedzielę? Ale w nocy z środy na czwartek to bylo wszystko OK? Naprawdę uwielbiam te ważę teorie dodanej chwili i akurat teraz. No fajno fajno - buahaha. A mam pytanie dlaczego dzis, a nie w zeszłą środę? Tak jakbyś mógł wyjaśnić.
Ja mam L na Fw :) i widziałem wzrosty nad 2850 czyli konsekwentnie grałem:) teraz mam L ale wiem neutralny dużo gram ostatnio w piątek 37 ptk zysku w 6 ruchach ...
tia 795 755 półki dolne jednak nie chcą zejść i to może być taka pułapka wizualna. Bezpieczne rozbijanie się w neutralu między 820 a 850 -na parę punktów. Zejście pod 805 jest do obrony i warto na razie wg mnie tego tam nie dopuszczać.
Kto wzial S z rana to deal zycia zrobil- hihihi, a tu jeszcze 100pkt do góry luzu leciutko - hihihihi, a rating to jakas pomyłka chyba sie okazuje byla - hihihi
Dnia 2025-09-08 o godz. 14:01 zzz20 napisał(a): > Proponuję trzymać się tego, że tzw. kryzys nikomu się nie opłaca. > Jak ktoś odda za tanio to jak potem niby odkupi ? > Proste :))))
Ustawiają już raczej poziom pod rozliczenie. To tylko dwa tygodnie. Zakres zmian dalej ten sam. Czy L czy S każdy ma szansę w zakresie swojego próbować.
Byś wzial L jak większość to 40 pkt min byś zgarnął. A tak kombinujesz jak koń z tymi S i ugrasz 10pkt i uważasz to za sukces. A to jest porażka w porównaniu z L. Hihihi
Dnia 2025-09-08 o godz. 16:24 hihihaha napisał(a): > Byś wzial L jak większość to 40 pkt min byś zgarnął. A tak kombinujesz jak koń z tymi S i ugrasz 10pkt i uważasz to za sukces. A to jest porażka w porównaniu z L. Hihihi
Ładnie podsumowane - to jest to kombinowanie jak koń pod górę. Jest do wzięcia 50, to się ryzykuje dla 10. Po co ?
Chlopie no mogłeś S wziąć w piątek po 2810 i czekać sobie. Dlaczego tak nie zrobiłeś? Zbyt prosto patrzysz na banana i dlatego. Bo jakbyś patrzył złożenie to byś został na S. Hehe