• Spokojnie - wycofanie wniosku o upadłość wymaga czasu Autor: nasermater [185.164.142.*]
    Sytuacja wygląda tak, jak wcześniej zapowiadano. Przydział akcji P1 odbył się, więc spółka ma teraz środki na normalne funkcjonowanie.

Cofnięcie wniosku o upadłość wymaga osobnego wniosku do sądu, a jego przygotowanie obejmuje m.in. sprawdzenie sytuacji finansowej, dokumentację i konsultacje prawne – to wszystko zajmuje trochę czasu. Dodatkowo brak informacji o upadłości oznacza, że sąd jej nie ogłosił – wszystko jest w toku, po prostu trzeba chwilę poczekać. 

Nie ma na razie powodu do pochopnych ruchów pod wpływem emocji. Na ostatnich spadkach korzystają głównie bardziej doświadczeni gracze, którzy skupują akcje po niższej cenie.
  • Re: Spokojnie - wycofanie wniosku o upadłość wymaga czasu Autor: ~Kiła [5.173.145.*]
    Ty sam wierzysz w to co piszesz?
  • Re: Spokojnie - wycofanie wniosku o upadłość wymaga czasu Autor: ~Tomzi [87.199.51.*]
    Ty wiesz co piszesz? To jest spółka biotech, więc powinna zarabiać na swoich lekach a nie na tym czy wplynie wniosek czy nie! Nie zarabia również na dodatkowej emisji akcji. Obudzić się proszę. Na co liczysz? Od roku tu jest granie w ciula. Zero wyników fazy 0 i trefna umowa z jakimiś inwestorami krzak z usa. Tu i tak cena akcji w obecnej sytuacji jest zawyżona i to grubo!
  • Re: Spokojnie - wycofanie wniosku o upadłość wymaga czasu Autor: ~Prezes [95.108.11.*]
    Hahahahha spółka biotech robi emisję co chwilę dopiero kiedy następuje komercjalizacja produktu następuje wpływ , kolego tak samo jak spółki poszukiwawcze , non stop emisja za emisja
  • Re: Spokojnie - wycofanie wniosku o upadłość wymaga czasu Autor: ~Tomzi [87.199.51.*]
    Piszesz głupoty, że aż się uśmiałem. Od tu jest granie w ciula. Trefna umowa z firmą krzak z usa, zero wyników fazy 0 ,nawet nie wiadomo czy pacjenci istnieją. Kredyty, emisje. To jest tlen na przetrwanie. Prezes ile ci płacą za naganianie? Kiepsko sie starasz. Ktoś obeznany w temacie śmieje się z tego co piszesz!
    I po drugie, nie ma i nie było żadnej komercjalizacji produktu, więc kurs powinien byc co najwyżej jeden polski złoty. Na obecną chwilę jest tu tylko mamienie akcjonariuszy, nie podparte efektami
  • Re: Spokojnie - wycofanie wniosku o upadłość wymaga czasu Autor: ~Kokos [31.60.68.*]
    Cofnięcie wniosku wymaga napisanie jedno zdania o treści: Cofam wniosek o ogłoszenie upadłości. Krótkie uzasadnienie i dołączenie załączników: oświadczenie Arxc o prolongacie terminu spłaty pożyczki,
    wyciąg z rachunku z wpływem środków z emisji
    Spłata abm - choć uważam że przesłanka zwrotu grantu przestała istnieć z uwagi na wpływ środków z emisji
    Tyle 2-3h pracy biurowej i gotowe. A tymczasem mija 18 dzień od przydziału akcji a prezes obiecywał że złoży wniosek najpojzniej w dniu przydziału, chyba że to zrobił ale nie dał komunikatu, choć miał informować o postępowaniu. Tak czy siak coś kręcą… i to grubo! Samo złożenie wniosku o upadłość bez wcześniejszych starań z emisją było mega dziwne! Zastanawiające, prawda ! Przecież mogli najpierw zrobić emisję a potem złożyć wniosek o upadłości gdyby emisja nie wypaliła….
  • Re: Spokojnie - wycofanie wniosku o upadłość wymaga czasu Autor: ~Prezes [95.108.11.*]
    Ale wtedy nie dostali by tanich akcji i nie było by paniki ,
    Odejdź i wstydu sobie oszczędź! Nie piszesz i nigdy nie pisałeś nic merytorycznego. W kółko to samo i zero konkretów. Ani razu nie wspomniałeś o faktycznym profilu spółki, bredzisz tylko o zbieraniu akcji taniej , i że jeszcze tu zarobisz:) Dopóki nie sprzedadzą leku nie będzie zarobku, ciemnotę wciskaj w piaskownicy
  • Re: Spokojnie - wycofanie wniosku o upadłość wymaga czasu Autor: nasermater [185.164.142.*]
    Wiele zarzutów wynika z niezrozumienia specyfiki biotechnologii i procedur prawnych:
    1) "Spółka biotech powinna zarabiać na lekach, nie na emisjach" – to fundamentalne nieporozumienie. Na etapie badań przedkomercyjnych firma nie generuje przychodów ze sprzedaży produktów. Jej działalność jest kapitałochłonna, a standardowym modelem finansowania są emisje akcji, dotacje i partnerstwa strategiczne. To inwestycja w przyszły potencjał projektów, a nie bieżący dochód.
    2) "Wycofanie wniosku to 'jedno zdanie'" – błędne uproszczenie. Wycofanie wymaga złożenia do sądu formalnego wniosku o umorzenie postępowania, popartego dowodami trwałego odzyskania wypłacalności (wpływ środków z emisji, dokumenty prolongaty zobowiązań, opinie prawne). Cały proces trwa dłużej niż kilka dni i podlega ocenie sądu, więc opóźnienie nie jest niczym nadzwyczajnym.
    3) Czas od przydziału akcji – faktycznie minęło 7 dni roboczych (27.08–06.09), a nie 18, jak podał Kokos. Biorąc pod uwagę złożoność procedur prawnych i wewnętrznych, to normalny czas i nie jest powodem do paniki.
    4) "Kurs zawyżony, powinien wynosić 1 zł" – wycena spółek biotech na tym etapie nie opiera się na obecnych przychodach, lecz na wartości projektów (pipeline) i przyszłym potencjale. Ryzyko jest wysokie, ale przy sukcesie projektów stopa zwrotu może być znaczna. Kurs odzwierciedla zdyskontowane oczekiwania rynku, nie obecną sytuację finansową.
    5) "Trefna umowa z USA, zero wyników" – spółka raportowała pierwsze wyniki fazy 0 dla projektu PB004 we wrześniu 2024 r. Zgodnie z prognozą przepływów pieniężnych, Zarząd oczekuje uzyskania raportu z badań fazy 0, który w co najmniej jednym projekcie przedstawi wyniki pozwalające na rozpoczęcie badań klinicznych fazy 1. To umożliwi również uzyskanie pożyczki 2 mln PLN w ramach piątej transzy finansowania od Pana Michała Lacha. Pozyskanie partnerów i przygotowanie projektów do kolejnych faz badań świadczy o realnym potencjale technologicznym spółki, mimo że przychody jeszcze nie występują.
    6) Prezes spółki i Zarząd po raz kolejny pokazują skrajną nieudolność w zarządzaniu kapitałem i komunikowaniu się z akcjonariuszami, co prowadzi do chaosu, niepewności i frustracji inwestorów. W przeszłości często przeciągali terminy i tym razem opóźnienie dotyczy wycofania wniosku o upadłość – najwyraźniej dopiero teraz zrozumieli, że nie jest to prosty proces, albo wiedzieli, tylko nie chcieli o tym informować. Są mistrzami rozlanego mleka. Mimo tego pierwsze wyniki fazy 0 dla PB004 wykazały działanie cząsteczki zgodne z oczekiwaniami, a błędy zarządu nie zmieniają wartości produktów ani ich potencjału komercyjnego w przyszłości.
    7) Trzeba pamiętać, że spółka może poinformować akcjonariuszy dopiero po tym, jak sąd formalnie przyjmie wycofanie wniosku. Komunikat ESPI musi być pewny i rzetelny, więc nie można publikować samych zamiarów ani działań, które nie mają potwierdzenia prawnego. Wcześniejsze informowanie mogłoby zostać uznane za manipulację rynkową lub naruszenie regulacji. Jeśli sprawa jest prosta i sąd działa szybko, cały proces może potrwać 2–5 dni; w praktyce, przy dodatkowych formalnościach lub konieczności opinii wierzycieli, realistyczny czas wynosi 1–2 tygodnie.
  • Spokojnie - opowiem wam bajeczkę na pocieszenie Autor: ~Zenekk [194.15.120.*]
    Dnia 2025-09-05 o godz. 13:40 nasermater napisał(a):
    > Sytuacja wygląda tak, jak wcześniej zapowiadano. Przydział akcji P1 odbył się, więc spółka ma teraz środki na normalne funkcjonowanie.

O! Jaka piękna bajeczka na pocieszenie dla strapionych, umoczonych.
    Gość nawet zarejestrował swój nick, aby brzmieć bardziej wiarygodnie. Artykuły w Comparic nie odniosły spodziewanego sukcesu, więc spółka rozpoczęła PR na forach internetowych.

Co? Jakie: "wcześniej zapowiadano"?!
    W Dokumencie Emisyjnym, który nabrał wielu naiwnych zapowiadano zupełnie coś innego niż aktualnie jest realizowane.

1. Najpierw zapowiadano, że spółka będzie się starać, aby prawa poboru i PDA zostały notowane na GPW.
    I pojawia się Suplement nr 1 do Dokumentu Emisyjnego (data publikacji: 04.08.2025r), a tam stoi wyraźnie napisane str.7.:

"Emitent nie zamierza ubiegać się o dopuszczenie do obrotu na rynku regulowanym praw do akcji nowej emisji oraz praw poboru akcji nowej emisji.".
    Świetnie! Jak się inwestorom ta ostateczna decyzja nie po podoba, to mają DWA (!) dni na odstąpienie od zakupu akcji.
    Suplement zamiast w komunikatach ESPI ukazał się pokątnie na stronie www. spółki.

Efekt. Ani prawa poboru i ani Prawa do Akcji nie weszły do obrotu na GPW

2. Zapowiadano, a nawet powtórzono w Suplemencie nr 1 do Dokumentu Ofertowego z dnia 04.08.2025r.:
    Str. 2. Suplementu: " Emitent zakłada, że cofnie wniosek o ogłoszenie upadłości niezwłocznie po dokonaniu przydziału Akcji Serii P1."
    I na stronie 4. kolejne zapewnienie: "spółka planuje złożyć wniosek o wycofanie wniosku o upadłość w terminie do 27.08.2025 w przypadku powodzenia emisji akcji"

Został podany konkretny termin: 27.08.2025r. gdy miał zostać wycofany wniosek o upadłość.
    6 dni roboczych minęło i co? Został ten wniosek wycofany? Nie został.

3. "spółka ma teraz środki na normalne funkcjonowanie."
    Ciekawa propaganda, bo zarząd w Dokumencie Ofertowym uważa całkowicie odmiennie.

Str. 17. Dokumentu Ofertowego:
    " Należy jednak zaznaczyć, że istnieje wysokie prawdopodobieństwo konieczności kolejnego dokapitalizowania Spółki przez inwestorów lub podmioty zewnętrzne z końcem 2025 roku, w przypadku niepozyskania potencjalnego nabywcy na rozwiązania Emitenta."

Str. 17. Dokumentu Ofertowego deklaracja o możliwej plajcie w ciągu nadchodzących 12 miesięcy nawet, gdy emisja akcji serii P1 się powiedzie:
    "Środki finansowe pozyskane w wyniku przeprowadzenia emisji Akcji Serii P1 oraz wyżej opisanych działań restrukturyzacyjnych nie wystarczą do prowadzenia podstawowej działalności operacyjnej w okresie kolejnych 12 miesięcy."

Naganiacz pod zarejestrowanym nickiem twierdzi, że emisja akcji P1 pozwala na normalne funkcjonowanie firmy, a zarząd w Dokumencie Ofertowym oświadcza, że mimo udanej emisji akcji serii P1 spółka straci możliwość funkcjonowania w ciągu 12 miesięcy

• Re: Spokojnie - opowiem wam bajeczkę na pocieszenie Autor: ~Prezes [95.108.11.*]
    Hahahaha a ty co tu robisz ? Ja mam akcje i zarobię , kupione po złotówkę nowa emisja po 4 zł stara , a ty co tu robisz , kolego ? No zakładam że akcji nie masz? Spiesz się bo akcji coraz mniej :) miłego weekendu , miłego naganiania na sprzedaż
  • Re: Spokojnie - opowiem wam bajeczkę na pocieszenie Autor: ~Tomzi [87.199.51.*]
    Tym wpisem pokazałeś po co tu jesteś. Niedługo kupisz za 2 zł. Po co jestem? Bo ostrzegam innych aby nie stracili na tej spółce jak ja i nie żyli marzeniami. A Ty po co tu jesteś? Samarytanin chwalący upadłość? Nudzący się emeryt czy zwykły nagon? By by
  • Re: Spokojnie - opowiem wam bajeczkę na pocieszenie Autor: ~Prezes [95.108.11.*]
    Kolego ciebie już nie będzie jak ja zarobię nacgej spółce , a może wytrzymasz , to jest gra dla mężczyzn a dla cienkich Bolków są lokaty ! Bez urazy , ja wiem i widzę co sie dzieje na kursie , codziennie od września zeszłego roku , gdzie są akcje , ulica je ma ? Ruch na forum zerowy - 4 mln akcji wyparowało
    Mam akcje baranie a ty co masz ? Ja samarytanin ? chyba ty ! Ja akcje posiadam wczoraj nawet dokupiłem ! Bez odbioru , szkoda mi piątku na was leszcze ! Sprzedajecie jak macie w poniedziałek! Jak Zenek zamieni nick na Janusz i będzie pisał jak jest super to wtedy odkupicie bo będą super Infa
  • Re: Spokojnie - opowiem wam bajeczkę na pocieszenie Autor: ~Tomzi [87.199.51.*]
    Nawet z kulturą jesteś na bakier chłopie
  • Prezes OskubanaKura dziobie po kostkach Autor: ~Zenekk [194.15.120.*]
    Dnia 2025-09-05 o godz. 20:50 ~Tomzi napisał(a):
    > Tym wpisem pokazałeś po co tu jesteś. Niedługo kupisz za 2 zł. Po co jestem? Bo ostrzegam innych aby nie stracili na tej spółce jak ja i nie żyli marzeniami. A Ty po co tu jesteś? Samarytanin chwalący upadłość? Nudzący się emeryt czy zwykły nagon? By by

Tomzi! I ty dajesz się łapać na te tanie zaczepki OskubanejKury?
    On z ciebie sobie robi jaja. Wpisze coś głupiego na forum i już ma serię odpowiedzi.

Niech się chwali, że wczoraj, przedwczoraj dokupił akcje po taniości.
    Niech pisze farmazony, że wniosek o upadłość zarząd złożył, aby móc dokupować akcje po tańszym kursie.
    Niech pisze, że na akcjach serii P1 zarobi miliony.
  • Re: Prezes OskubanaKura dziobie po kostkach Autor: ~Tomzi [87.199.51.*]
    Nic mądrego jeszcze nie napisał, biedny czlowieczek, zagubiony i opuszczony przez Pure :)
  • Re: Prezes OskubanaKura dziobie po kostkach Autor: ~Prezes [95.108.11.*]
    Dokładnie tak jak mówisz , biedny i opuszczony :)

Zenek ty nie zarobisz bo akcji nie masz , nara leszcze naganiać mi tu dobrze może coś skubne jeszcze następny tydzień
  • Re: Prezes OskubanaKura kontratakuje Autor: ~Zenekk [194.15.120.*]
    Ale skecze lecą!

Prezes OskubanaKura chyba coś sobie zapodał w żyłę lub szyję.
    Nareszcie skecze Prezesa OskubanaKura stają się naprawdę zabawne.

Autor: ~Prezes [95.108.11.*] 2025-09-05 20:5:
    "Kolego ciebie już nie będzie jak ja zarobię nacgej spółce , a może wytrzymasz , to jest gra dla mężczyzn a dla cienkich Bolków są lokaty !   ja wiem i widzę co sie dzieje na kursie , codziennie od września zeszłego roku "

Kurs od września 2024r.? Gdy akcje chodziły po 20 zeta? Zjazd o 70% w dół? Powód do dumy?

Autor: ~Prezes [95.108.11.*] 2025-09-05 21:01:
    "Mam akcje baranie a ty co masz ? Ja akcje posiadam wczoraj nawet dokupiłem"

Credo Prezesa OskubanejKury: Kto nie ma akcji spółki, która zgłosiła wniosek o upadłość jest... baranem!

• Re: Spokojnie - wycofanie wniosku o upadłość wymaga czasu Autor: ~Kiła [5.173.145.*]
    Jak czekaliśmy na info o przelewie z promittens to też pisałem że przecież nie muszą o tym informować albo że takie zaksięgowanie trwa długo i trzeba poczekać.I ja naprawdę w to wierzylem.A oni po miesiącu dali info, że przelewu nie ma, a informacja jest opóźniona dla dobra spółki. Dla mnie to są pijawki żerujące na cudzych pieniądzach. Nie potrafią zarobić na swoje utrzymanie. Ja nikomu tutaj nie życzę utopienia kasy, wręcz kibicuje aby zarząd zaczął w końcu spełniać swoje postulaty. Mojego zaufania już nie zdobędą bo utopiłem tu sporo jak dla mnie kasy!
  • Re: Spokojnie - wycofanie wniosku o upadłość wymaga czasu Autor: ~Panicz [31.60.68.*]
    Tu jest inaczej, bo ogłoszenie upadłości byłoby w monitorach sądowych z dnia na dzień. Nie ma jeszcze żadnej decyzji sądu.
    Z tego co mi wiadomo to na taką decyzję czeka się teraz średnio 6-7 miesięcy (tym bardziej że był okres wakacyjny). Ale ja w tej sprawie nie pisałem. Mi chodzi o to że zarząd nie wywiązuje się ze swoich obietnic. Co innego mówią,a całkiem co innego robią!
  • Re: Spokojnie - wycofanie wniosku o upadłość wymaga czasu Autor: ~Miko [46.112.0.*]
    Do puki KRS nie zarejestruje podwyższenia kapitału Spółka nie ma dostępu do pieniędzy z emisji bo są do tej pory zablokowane na rachunku Domu Maklerskiego który prowadził emisję . Dopiero gdy otrzyma środki może spłacić zaległe zobowiązania i ustanie przyczyna dla której zgłoszono wniosek o upadłość. Resztę sobie poukładajcie . Myślę że żaden Sad nie wywali w powietrze spółki na GPW jeżeli ma zagwarantowane środki na spłatę zobowiązań z udanej emisji ( plus umowa na sprzedaż Doto Medical). Pomyślcie przez chwilę i nie piszcie bajek.- ja cierpliwie czekam na komunikat o rejestracji podwyższenia kapitału :)
    Mądry człowiek ,mądry wpis , ale oni robią to specjalnie , żeby wzbudzić niepokój wśród posiadaczy akcji
    No tak. Specjalnie pisze jak jest żebyś swoje wystawił i ja kupię,bo nikt inny nie chcę mi sprzedać!. Od 13,2zł jak sprzedałem tak piszę bo nie mogę kupić. O akcje się nie martw. Będzie potrzeba to dodrukują!
    Tak jak mówisz , ja też cały cS coś tam dokupuje
  • wycofanie wniosku o upadłość wymaga czasu co za bzdury Autor: ~Zenekk [194.15.120.*]
    Dnia 2025-09-06 o godz. 10:19 ~Miko napisał(a):
    > Do puki KRS nie zarejestruje podwyższenia kapitału Spółka nie ma dostępu do pieniędzy z emisji bo są do tej pory zablokowane na rachunku Domu Maklerskiego który prowadził emisję .

Sam to wymyśliłeś, czy ci jakaś "sztuczna inteligencja" ci to podpowiedziała?

Bo zarząd w Dokumencie Ofertowym miał całkowicie inne zdanie:
    Suplement nr 1 do Dokumentu Ofertowego, str. 4.:
    "spółka planuje złożyć wniosek o wycofanie wniosku o upadłość w terminie do 27.08.2025 w przypadku powodzenia emisji akcji"
  • Re: wycofanie wniosku o upadłość wymaga czasu co za bzdury Autor: ~Prezes [95.108.11.*]
    W przypadku uplasowania emisji , na sierpień mieli dostać milion złotych , widać że twoje wpisy są tendencyjne , koles napisał że nie dostaną kasy z emisji że jest zablokowana a ty cały czas swoje , jesteś płatnym tropem i tyle w temacie
  • Re: wycofanie wniosku o upadłość wymaga czasu co za bzdury Autor: ~Zenekk [194.15.120.*]
    Dnia 2025-09-06 o godz. 13:30 ~Prezes napisał(a):
    > W przypadku uplasowania emisji , na sierpień mieli dostać milion złotych , widać że twoje wpisy są tendencyjne , koles napisał że nie dostaną kasy z emisji że jest zablokowana a ty cały czas swoje , jesteś płatnym tropem i tyle w temacie

Jakie milion złotych?! Od kogo? Od ciebie?

Zarząd Purka w Suplemencie nr 1 do Dokumentu Emisyjnego napisał jasno dwukrotnie:

* Str. 2. "Emitent zakłada, że cofnie wniosek o ogłoszenie upadłości niezwłocznie po dokonaniu przydziału Akcji Serii P1.".

* Str. 4. "spółka planuje złożyć wniosek o wycofanie wniosku o upadłość w terminie do 27.08.2025 w przypadku powodzenia emisji akcji,".

Z tego wynika, że największym trolem to jest zarząd Purka.
[x]
PURE -1,74% 5,36 2025-09-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.