Historycznie 2 razy kurs wystrzelił i to tylko po lipnych infach,fundamentalnie nie było żadnych wzrostów ,natomiast dodruków kilka .Możecie rysowac kreski, świeczki stawiać,wyszukiwać wiadomosci o nowych umowach z bazarami na czarnym lądzie ,zdobytych nagrodach w kategorii "szare mydło w płynie" ,aktywnej słomie ,polubień na tik toku ,itp itd . Nikt o zdrowych zmysłach nie zainwestuje w Hubrawego , a ulica załadowana akcyjkami po korek dynda na hakach i co jakiś czas uśrednia .Nawet jeżeli ktoś wbrew logice zechce nabyć nanotechnologiczną perłę z Bydgoszczy wystarczy że zajrzy w bankierowe wiadomości to nadzieje się na info o aresztowaniu prezesa .Gorzka konkluzja jest taka że wzrostach możecie zapomnieć, jak utrzyma 26gr to będzie sukces .
Panie Luj, ponieważ pan próbuje, choć w dziwny sposób chwalić się swoją znajomością spółki to proszę o informację, kiedy i na jaki rynek spółka będzie wchodziła z produktami Onlybio i Stars w najbliższym czasie? Po kilka latach na forum tej nie rokującej, jak wynika z pana wpisu spółki na pewno pan posiada jakąś większą wiedzę niż to, co może znaleźć każdy, kto ma z 2 minuty wolnego czasu. Z góry dziękuję.
Poaż mi druga spółkę z rynku NC ktora kosztuje poniżej 1zł i generuje rocznie czystego zysku w przedziale 30-40mln zł? I do tego rozszerza swoją działalność?
Dnia 2025-09-06 o godz. 09:35 rcicho napisał(a): > Poaż mi druga spółkę z rynku NC ktora kosztuje poniżej 1zł i generuje rocznie czystego zysku w przedziale 30-40mln zł? I do tego rozszerza swoją działalność?
To jest bez znaczenia, a liczą się decyzje inwestorów.
Żeby kurs był wyższy wcale nie musiałby nikt dawać lipnych info. Wystarczyłoby to co tu przytoczyłeś jako oficjalne espi. Kurs na pewno wtedy nie byłby tak nisko, a raczej w przedziale 40-50 groszy. Ale wychodzi na to, że zarząd chce by kurs był nisko.
Zadaniem zarządu nie jest dbanie o wysoki kurs ale o to aby spólka dobrze się rozwijała i przynosiła zyski a wtedy będzie chętnie kupowana i cena na giełdzie będzie rosnąć.
Celem zarządu spółki giełdowej powinno być przede wszystkim maksymalizowanie wartości firmy dla akcjonariuszy, co realizuje się poprzez strategiczne zarządzanie, wzrost zysków, efektywne pozyskiwanie kapitału oraz transparentną komunikację z inwestorami. Zarząd tej spółki nie realizuje żadnego z tych celów i nie ma co się oszukiwać.
Co do kompetencji zarządu spółki akcyjnej to wrzuciłem i wyszła taka odpowiedź AI... tak z ciekawości
Kompetencje zarządu spółki akcyjnej obejmują prowadzenie bieżącej działalności spółki oraz jej reprezentowanie na zewnątrz we wszelkich sprawach sądowych i pozasądowych, w tym dokonywanie czynności prawnych, negocjowanie umów oraz składanie oświadczeń woli w imieniu spółki. Zarząd jest odpowiedzialny za zarządzanie majątkiem spółki, realizację jej strategii, sporządzanie sprawozdań finansowych oraz podejmowanie decyzji gospodarczych i operacyjnych zgodnie z prawem i statutem. Szczegółowe kompetencje zarządu: Zarządzanie sprawami spółki: Prowadzenie bieżącej działalności spółki, zarządzanie jej majątkiem, a także organizowanie i kierowanie jej funkcjonowaniem Reprezentacja spółki: Reprezentowanie spółki przed sądami, organami administracji publicznej i innymi podmiotami, a także składanie i przyjmowanie oświadczeń woli w imieniu spółki. Realizacja strategii: Wdrażanie strategii biznesowej spółki i realizacja jej celów. Działania finansowe: Sporządzanie sprawozdań finansowych, zarządzanie budżetami i budżetowaniem, a także nadzór nad systemem kontroli wewnętrznej. Umowy i negocjacje: Prowadzenie negocjacji oraz podpisywanie umów w imieniu spółki. Obowiązek lojalności i staranności: Członkowie zarządu muszą działać z zawodową starannością oraz zachować lojalność wobec spółki, nie ujawniając jej tajemnic.
Stefan wrzuciłem to na szybko i pierwsze co mi wyskoczyło. Jestem tu już trochę czasu i jak dla mnie nic się tu nie dzieje co miało by przynieść korzyści akcjonariuszom, ale za to stało się dużo złego co przyniosło akcjonariuszom straty. Nie istotne regułki, choć dla mnie zarząd od komunikacji po kapitalizację spółki nie robi absolutnie nic. Wycofali się z wejścia na rynek główny i nie wiadomo czy do tego wrócą, bo uznali, że co chcieli wypchnąć to wypchnęli to teraz akcjonariuszy mają delikatnie mówić gdzieś. Uważam i wielokrotnie to pisałem, że spółka, patrząc na rozwój powinna mieć o wiele wyższy kurs co za tym idzie kapitalizację. Oszukali akcjonariuszy, mówiąc, że nie będzie emisji i mają zarzuty. Nie wiem, jaki mają w tym i interes, żeby tak oszukiwać akcjonariuszy, ale robią wszystko, żeby zniechęcić ludzi do spółki. Można pisać, co co się chce, ale kurs i popyt którego nie ma pokazuje jasno, do czego doprowadzili. Uważam i zdania nie zmieniłem, że zarząd tej spółki działa na niekorzyść akcjonariuszy poprzez celowe nieudzielanie informacji i wycofanie się z wejścia na rynek główny. Zaklinanie rzeczywistości od lat nic tu nie dało. Co jakiś czas są dobre wskaźniki lub wykres, ale działania zarządu, lub ich brak doprowadzają do spadków. Akcji nie sprzedałem, ale to nie oznacza, że będę tu słodził, bo widzę doskonale, do czego doprowadzili.
Adam, mnie tu nie chodzi o udowadnianie czegokolwiek. Nie krytykuję tego co napisałeś. Fajnie by było aby więcej informowali oficjalnie. Zarząd pełni swoje, choć może się nam nie podobać jak. Tyle, że głównemu akcjonariuszowi może zależeć na takim stanie jaki jest... dlatego wyemitowali akcje i większościowy akcjonariusz zwiększył liczbę akcji i to tanio bo po 30 gr za akcję, wg dokumentacji. Rozumiem Ciebie, to może wkurzać. życzę miłego wieczoru. zobaczymy co dalej wyniknie.