Mam akcje PGM liczyłem, że teraz odpali i niestety odnoszę wrażenie, że przegieli z ilością akcji. Widać, że kurs pod tym ciężarem nie może drgnąć. Oby nie zaczął się obsuwać..
Pamiętacie może, kiedy są dopuszczone kolejne emisję do notowań?
Nie, te infa nie są w cenie! Jeszcze 3 miesiące temu nikt nie sądził, że takie infa mogą się pojawić.
Urosło wyłącznie pod połączenie z Grupą Niewiadów.
A akcje z nowej emisji są objęte lockupem.
Tak, pamiętam, że są objęte lock-upem, ale też pamiętam, że był określony termin.
Jedziemy na tym samym wózku i nie chciałbym utknąć jak trafią w rynek
Ale zdaje sobie też sprawę, że wycena uwzględniająca wszystkie akcje, też te objęte lock-upem to ponad 2 mld. Z samych 155 jak ruszy produkcja i sprzedaż będzie wycena wyższa. Jak będzie wszystko szło zgodnie z planem. W międzyczasie spójrz ile wpadło ESPI dotyczące produkcji i sprzedaży innych produktów.
Też posiadam spory pakiet PMG. Dlatego obserwuję sytuację i nie mam zamiaru przez najbliższe miesiące pozbywać się akcji.
Lockup jest z dniem podpisania umowy rok do przodu czyli jakiś czerwiec chyba. Do tego czasu (zanim 20 mln papiera będzie dostępne na rynku) kurs może przyjąć dowolną wartość zazwyczaj wyższa niż 5 Zeta ( po tyle fund obejmował) a że będzie to 3 miechy przed oddaniem linii to zapewne podbija aby "se pograć" i sprzedać wysoko. Kwestia ile papiera wrzuca i po jakiej cenie opchna aby po otwarciu lubi odebrać niżej, i kiedy zaczną ...