Wygląda na to że Stany są jeszcze przed euforia zakupów . Ważna sesja po dzisiejszych danych podwójne szczyty lub euforia skłaniam się że to drugie . Taka hossa musi się zakończyć spektakularnie czyli euforią 6700 na sp 500 lub nawet wyżej .zobaczymy
Dalej nie nasza wojna jak niektórzy zatruwają rodakom umysły . Mam nadzieję że Polacy się w końcu obudzą ale elity mamy jakie mamy i będzie trudno . Fabryka amunicji altyreryjskiej już od dawna powinna pracować pełną parą ale dalej jej nie mamy więc co tu powiedzieć sabotaż czy głupota .
Lpp coraz wyżej a nasza perełka śpi może po wynikach coś się zmieni oby . Z drugiej strony po wynikach to już będzie raczej po szczytach na indeksach do FED lub do nowej serii ale Monnari zwykle kupują na spadkach zobaczymy .
Im dłużej obecny marazm będzie trwał tym gorzej, bo inni znużeni sytuacją inwestorzy będą wychodzić z tej spółki. Przy tak niskich obrotach wyjście z pozycji kilkudziesięciu tysięcy akcji będzie trwało długo i nawet skup akcji nie przyśpieszy wybicia z obecnych nizin.
Jedyna szansa to dobre wyniki na skutek m.in. sfinalizowanych przejęć.
Zgoda dobre wyniki finansowe jedynie mogą poprawić wycenę akcji , ale mam pewną obawę że przejściowo mogą zrobić celową stratę wiadomo w jakim celu a sprzyja geopolityka bliskie szczyty w stanach do zrealizowania scenariusza negatywnego ale jak będzie zobaczymy oby nie . Jeśli po ataku dronów Mon nie zakupi polskiego systemu antydronowego który z powodzeniem działa na Ukrainie to będzie oznaczało że Polskę oddajemy walkowerem . Posłuchajcie co mówil dzisiaj prezes APS w radio Wnet bo warto .
To jest papier kolekcjonerski.
Nawet jak by wykręcili dobry wynik to od razu zasypią popyt tacy Januszem jak ja. Czekam aby resztówkę oddać i zapomnieć …
Efektem dzisiejszej sesji jest zbliżenie się do ważnej linii wsparcia.Obroty całkiem przyzwoite, widać podaż atakuje. Trochę dobrałem ale sytuacja niepewna i może zaraz być kurs niżej.
Niepokojąco nisko zeszło jest to dla mnie zaskoczeniem . Czyżby planują celową stratę pod przejęcie 5 10 15 podejrzane to jest . Dla prezesa to na rękę zdołować kupi taniej a wszystko się układa ładnie szczyt notowań w stanach będzie w tym tygodniu i spadki spore . A kto wie czy jeszcze ruscy czegoś nie zrobią 17 września uwielbiają daty . I FED również tego dnia mamy