• Widzę to tak... Autor: ~Lu4xigi [23.237.210.*]
    Shorty zamykały a kurs opaał i w rynek poszło per saldo 220 tys. akcji, teraz po info o umowie stabilizującej z bankami ktoś wraca a shorty otwierają pozycję i są praktycznie poza małymi zleceniami podażą stąd też niewieli wolumen

https://i.ibb.co/d0dTn5vc/shorty.png
  • Re: Widzę to tak... Autor: ~orhi [37.47.185.*]
    Naprawdę żal mi tych shorciaży, na co oni liczą? Pozostaje im tylko modlitwa i jakiś cud. A my z nóżki na nóżkę i czekamy :)
    Nie no nie tylko mi nie mówcie, ze chodzi wam tylko o mój skromny pakiet? Podpowiem czekam na 100zł i będę jeszcze dobierał. :) Dotarło?
  • Re: Widzę to tak... Autor: ~Lu4xigi [23.237.210.*]
    Dnia 2025-09-04 o godz. 14:23 ~orhi napisał(a):
    > Naprawdę żal mi tych shorciaży, na co oni liczą? Pozostaje im tylko modlitwa i jakiś cud. A my z nóżki na nóżkę i czekamy :)

Kolego

Mamy jakby pozornie dwie grupy, ale jakoś nikt nie pisze że w każdej chwili mogą być podane szacunki za II kw. tj IH 2025. Rynek czeka na 11 września w tym shorty.

Nikt na nic nie czeka, bo liczy się tylko bilans. Jak już wszyscy skapitulują to zaczną się wzrosty. Za kogo Wy mnie macie? :) Ps. To jest tak proste jak drut. Nawet nie trzeba pojmować matematyki.
    Dnia 2025-09-04 o godz. 14:43 ~orhi napisał(a):
    > Nikt na nic nie czeka

Kolego skoro podpisano aneks z inst. finansującymi do 12 września i rynek ruszył to nie że rzucono katę na stół ale to jasne przesłanie że mogą podać wyniki półroczne tj II Kw bo I kw. znamy i wtedy może być tak że był to ostatni aneks i wpłacą owe 105 mln EUR bo mają z czego.

Banki dały czas na wakacje

dotyczącej finansowania projektu inwestycyjnego "Polimery Police" ("Projekt") powiązanej z dotychczasową umową o finansowanie Projektu ("Umowa Kredytów"), o której Emitent informował w raporcie bieżącym nr 23/2020 z dnia 31 maja 2020 roku.
    Wydłużenie powoduje, że wniesienie przez Emitenta oraz spółkę Grupa Azoty Zakłady Chemiczne "Police" S.A. ("Sponsorzy Pierwotni") pozostałej kwoty pożyczki wspierającej do Spółki Zależnej do wartości 105 mln EUR (górny limit) nastąpi nie później niż do dnia 12 września 2025 roku.

z 2020r

Dodatkowo, w związku z Umową Kredytów, Emitent oraz spółka Grupa Azoty Zakłady Chemiczne "Police" S.A. zawarli z Polyolefins, a także Bankiem Polska Kasa Opieki S.A. (działającym jako agent kredytu oraz agent zabezpieczenia) umowę gwarancji udzielenia pożyczki wspierającej (w formule pożyczki podporządkowanej) w kwocie do 105.000.000 EUR, której głównym celem jest pokrycie potencjalnego deficytu płynnościowego, przekroczonych kosztów budowlanych, kosztów operacyjnych oraz obsługi długu w okresie operacyjnym.

Wybacz mi kolego, ale mój umysł filtruje to zupełnie inaczej, bardziej jak rozgrywkę człowieka w szachy z komputerem. Było już tyle różnych informacji a kurs i tak nie reagował. Bzdety które wam wciskają nie mają znaczenia liczy się to gdzie kto i ile ma akcji. BILANS.
    Dnia 2025-09-04 o godz. 15:03 ~orhi napisał(a):
    > Wybacz mi kolego, ale mój umysł filtruje to zupełnie inaczej, bardziej jak rozgrywkę człowieka w szachy z komputerem. Było już tyle różnych informacji a kurs i tak nie reagował. Bzdety które wam wciskają nie mają znaczenia liczy się to gdzie kto i ile ma akcji. BILANS.

Nie kolego,kapitał w jakiej formie to nie gra roli. Policz sobie ile te shorty już wpakowały kasy tzn na ile pożyczyły to jest kolego poand 100 mln zł a taki Polimex winny jest nam ponad 250 mln zł a Zarząd nie wnosi skargi na SO w Lublinie przewlekłości postępowania.
    Słyszałeś pewnie już nie raz o wspinaczce po ścianie strachu? Jak to możliwe skoro jest tak źle a kurs rośnie? Nie ze mną te numery, ktoś zagrał na krótko ale i tak suma sumarów chodzi o to w jakich rękach są akcje, może w moich a może w Twoich a może oni maja już całość. Wtedy sterują sobie kursem jak chcą. Kumkasz?
    Wiem że niepotrzebnie się wysilam, ale ulżyło mi trochę jak się wygadałem po tak długim siedzeniu na tej spółce w boczniaku, resztę wiedzy zostawiam dla siebie. Pozdrawiam
  • Re: Widzę to tak... Autor: ~ktoś [56.228.25.*]
    podpowiem orhi....... sympatycznie ----- postaw akcje na S z długim terminem..... poza 3 wiedzmy grudniowe . koniecznie wysoko.......
  • Re: Widzę to tak... Autor: ~Pinoczet [91.150.198.*]
    W jakim celu?
  • Re: Widzę to tak... Autor: ~bomberman [84.39.160.*]
    Nic nie wystawiać. Grajcie sobie na krótko bez informacji na temat stanu posiadania ulicy.

Pozdrawiam,
  • Re: oj banksterzy...nieładnie ..... Autor: ~jw [18.130.177.*]
    a ... panowie z którego Biura maklerskiego? heheheeee najlepiej niech akcje pozostaną we wspólnym worku banku. .....no cóż , ale mądrzy widzą że należy zgodnie z własnym interesem postawić na S z długim terminem i wysoko. wtedy znajdą się na indywidualnym koncie akcjonariusza....bez możliwości pożyczania innym . !!!!!
  • Re: oj banksterzy...nieładnie ..... Autor: ~Pinoczet [91.150.198.*]
    Skąd się tacy biorą co nawet umów nie czytają / nie rozumieją zawartych z BM?
  • Re: oj banksterzy...nieładnie ..... Autor: ~ofe [84.40.235.*]
    Widziałem umowy z BM i tam nie ma nic o żadnym worku banku czy też worku BM. BM nie robi nic bez zlecenia klienta. Tym bardziej nie pożycza "akcji należących"* do klienta.
    A co do wątku że Fila nie interesuje co jest w arkuszu to może i tak jest, natomiast to co jest w arkuszu wpływa ogólnie na zachowania rynku per excellence. Jak jest czegoś kupa na sprzedaż to rynek nie będzie wistował wysoko. Taka jest odwieczna specyfika rynku.

* akcje to tylko zapis wirtualny w KDPW.
  • Re: oj banksterzy...nieładnie ..... Autor: ~ed [146.70.17.*]
    pocztaj posty na forum JSW/ tam,, łopatologicznie ,,, dla leszczy wyjasniono co to znaczy blokowanie akcji.... aż do bólu jasno i wyrażnie // na wykresie 20 dniowym / 1 godz / widać wyrażnie jak szort wali akcjami blokując wzrost , od 3,09 od godz. 15 tej
    Fil-a to wogole nie interesuje co jest w arkuszu powystawiane/poblokowane. Jak chcecie pogłówkować to zastanówcie się co jest zabezpieczeniem krótkiej pozycji
  • Re: Widzę to tak... Autor: ~jw [185.45.14.*]
    interesuje.....i owszem ! a szczególnie bosia.... bo nie ma szansy na zrealizowanie zamówienia na 15 zeta dla orka lub helmuta....
    Już prawie dałem się nabrać, ale prawie to wielka różnica. Przecież to Ja gram przeciwko Wam, a Wy przeciwko mnie, to dlaczego mówicie mi co mam robić? Przecież ja chcę Was ograć a Wy mnie hehehe. Śmiech na sali. W przyszłym tygodni dobieram i rakieta startuje hehehe.
    W poniedziałek dobieram i kurs ma być nisko. Niech wszyscy robią to co Ja a będziemy bogaci hehehehehehehehehehehe ;)
    Przepraszam że zaśmiecam Wasze forum, ale tak na mnie działają te nowe psychotropy i Wy. Poskarżę się na Was mojej kochanej Pani Doktor!
    Ale żeś się zmęczył , warto z siebie durnia robić ?
    Nie wiem, zapytaj kolegi AkcjoMariusza może Ci powie czy warto.
  • Re: Widzę to tak... Autor: ~Cierpliwy [193.28.84.*]
    Pogodzę Panów dyskutantów. Spółka jest nisko. Widać, że co chwila są dla niej pomysły ratunkowe, co dobrze rokuje. Bilans się broni. A to, że są malkontenci, i szorty i naganiacze spadkowi i Ci co naganiają na wzrosty, dla tych pierwszych, co myślą, że upychają akcje i jeszcze potencjał spadków widzą to chwała im za to i za możliwość kupienia tanio papieru. Azoty to teraz bardzo dobra spółka do uzupełnienia portfela akcji. Natomiast nie ma co się chwalić pakietem, żadne tam Ski na long term. Nie ma co wkładać do arkusza i się ujawniać. Nie budować sztucznego nawisu podażowego i nie dawać paliwa na negatywne wpisy. Cisza to najlepszy stan. Nawet brak komentarzy jest dobry. Zostawić Luxa i Mańka, niech spamują. Czekamy cierpliwe.
  • Re: Widzę to tak... Autor: ~bomberman [84.39.160.*]
    W pełni zgadzam się z Twoim wpisem :)

Pozdrawiam,
  • Re: Widzę to tak... Autor: ~Fico [91.94.100.*]
    Ech lucek, a ty znowu naganiasz dziwnymi teoriami
  • Re: Widzę to tak... Autor: ~smutne [146.70.28.*]
    szkujące jest to ====jak łatwo uwalili kurs po 15,30 w piatek :((((( zamiast iść na 20,xx zł nikt nie bronił kursu :((((( nasze OFE kompletnie nie reaguje :((((
[x]
GRUPAAZOTY -1,36% 18,82 2025-10-03 17:03:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.