Dlaczego ma spaść, skoro jest wybicie z trójkąta potwierdzone orgr podczas targów, gdzie mają wjechać drony? xD Tu tylko pompa i wzrosty, taniej nie będzie xD
Po magiczne 6? Poniżej 8.50 cena robi się już tak atrakcyjna fundamentalnie i w obecnym otoczeniu rynkowym Lubawy, że życzę powodzenia! Ci, co chcą zaniżać kurs będą po prostu tracić swoje akcje - niezbyt to mądre. Ja też korzystam z takich okazji i dobieram. Reszta czeka i moim zdanie słusznie robi długoterminowo.
Ja też się nie mogę nadziwić co się dzieje na Arlenie i Bumechu, a tutaj Lubawa z takimi wynikami, zapleczem, perspektywami, stoi.... Przecież tutaj powinno już teraz być po 30zł/akcję jak nic! Nawet ZREMB na moment zanotował piękny wzrost, a tu lipa... Ale to pewnie kwestia czasu. Akurat ja z Lubawą wiążę największe nadzieje i jak tylko kurs spada to dokładam do wora :)
Dnia 2025-09-04 o godz. 11:57 ~W70 napisał(a): > mam zremb (mały pakiet) i LBW (przyzwoity) i obydwie zachowują się wręcz identycznie. LBW przy 12.80 nie miała już jak zbytnio rosnąć. Czekamy
masz rację. Bumech "ładnie szybuję" tylko rozwiń sobie wykres np. 3 lata i przekonaj tych z 80zł że obecne 21,10zł to "ładnie" ;) do każdej sytuacji można dorobić własną teorię
Nie przesadzajmy. Tym sposobem to można znaleźć min. ze 30 spółek, które kiedyś były po kilkadziesiąt złotych, niektóre po kilkaset, a obecnie szorują po dnie po kursach 0,..zł lub max. kilku złotych.
Tak jak w jednej z piosenek, "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść" i po prostu wyprzedać akcje :P
Był przegrzany na tamten moment. Korekta była niezbędna i nastąpiła. Jest zdrowo. Od tamtego czasu wiele się zmieniło na korzyść Lubawy i tego nie było przy kursie powyżej 12 nawet w plotkach.
no dobra ale wtedy też były duże kontrakty, właściwie to jeszcze większe niż te dotychczas. Ale mi chodziło o ostatnie 3 informacje, wyniki, 2 x zamówienia - czemu kurs nie reaguje teraz w ostatnich tygodniach a nie jak był 12.
Być może jest coś, o czym nie wiemy (poza zwyczajową tutaj spekulacją na kursie). Mogę się domyślać, ale to już bardzo daleko idąca hipoteza i nie będę się nią tutaj dzielił.
Coś cienki Bolek jesteś jak nie wiesz że komp i tel mogą mieć różne ip.
A odnośnie łączenia kropek. Jak nie wiesz jaką nagonka jest teraz na zbrojenia, jaką jest sytuacja geopolityczna, w jakie wyniki finansowe ma LBW, itd itd to o czym mamy z Tobą dyskutować? Nick mówi sam za siebie.
To wiele świadczy o Tobie... Ale, nie trzeba - to prawda! Mam domniemania o wzroście kursu w perspektywie kilku miesięcy, a teraz może nawet tygodni. Dlatego tu jestem. Dobrze, że nawet Ty chcesz, aby już "to zaczęło rosnąć" xD
No teraz właśnie tak pomyślałem, choć wcześniej tylko podejrzewałem. Bo WIEM komu odpisywałem. I nickiem tego kogoś było "xD". Teraz, po przywróceniu działania serwisu to się pozamieniało i chyba przypadkowo coś wyszło. Ciekawe rzeczy powychodziły też z zamianą tematów wątku w środku wątków. A to, że zapytałeś o to, jeszcze to potwierdza. To złodziej często krzyczy: "Patrzcie! Złodziej!" No aż ciśnie się na usta: Ciekawie xD
"przegrzany po wzrostach"?! przegrzany to był przy 12.80, wówczas wskaźniki były "przegrzane". po korekcie, wskaźniki "schłodzone" i robi się pole do potencjalnych wzrostów
nie chodziło mi o wskaźniki tylko o to że po Ingach kurs nie reaguje to znaczy że korekta musi jeszcze potrwać żeby Ci co mają zrealizować wyszli z pozycji i zwolnili przestrzeń na wzrosty. Skoro po tak świetnych informacjach nie poszło to znaczy że musi to jeszcze potrwać
Siema, co sądzisz o takiej analizie
~tt odpowiada ~Cffaniak2025-09-19 10:23IP 91.228.139.*
Wszystkie spółki zbrojeniowe dziś na plusie poniosą też kurs lubawy.
xD