• ZAP-X refundowany Autor: ~dejw [188.33.38.*]
    W sumie nie wiem czy to taka nowość, bo aż tak ściśle wszystkiego ne śledzę, ale właśnie usłyszałem w wiadomościach że NFZ będzie refundował Zap-x. A kto jest dystrybutorem to chyba wiadomo.
  • Re: ZAP-X refundowany Autor: nanako [77.222.243.*]
    No bardzo fajna informacja w TVN, jeszcze lepsza, że obecnie w Polsce są dwa systemy.... :skoro ma wejść refundacja to coś mi się wydaje, że zapowiada się sporo zamówień. To może i mamy powód dzisiejszej pięknej sesji. ;-)
  • Re: ZAP-X refundowany Autor: ~Allmighty [78.30.99.*]
    To podkreśla to o czym piszę od dawna, dywersyfikacja przychodów !
  • Re: ZAP-X refundowany Autor: ~Stach [94.75.89.*]
    Kilka szpitali w Polsce jest zainteresowanych wdrożeniem tej technologii, a dedykowana refundacja napewno przyspieszy te decyzje
  • Re: ZAP-X refundowany Autor: winstrol [185.238.206.*]
    Refundacja weszła w lipcu. I wg mnie w zap-x nie ma jednorazówek jak w da Vinci. Więc tu „tyko” marża przy sprzedaży i z umowy serwisowej. Poza tym w Polsce jest miejsce tylko na kilka może kilkanaście takich systemów
  • Re: ZAP-X refundowany Autor: ~Stach [94.75.89.*]
    Nie zapominaj o materiałach zużywalnych, a nie są one tanie
  • Re: ZAP-X refundowany Autor: winstrol [185.238.206.*]
    A jakie materiały zużywalne w akceleratorze masz na myśli?
    To o kilka, kilkanaście sprzedązy więcej.

Ekspertem nie jestem, ale chcesz mi powiedzieć, że w tym nie ma żadnych zużywalnych mateirałów jakiś lamp czy innych "naświetlaczy" ? No proszę Cię, różnica pewnie polegać będzie na tym, że w davinci masz żużywalne więc ich cena wynosi X , a w przypadku ZAP wymiana będzie dużo rzadsza, ale koszt naprawy czy wymiany będzie wynosił kilka razy X, do tego serwis może być droższy.

Tak czy inaczej najważniejsze, że spółka ma dywersyfikacje jeśli chodzi o możliwość zarabiania.
  • Re: ZAP-X refundowany Autor: ~ksiadzrobak [37.47.254.*]
    Tak jak wicek mówił - na ilość zabiegów wpłynie ale na decyzję o kupnie systemu raczej nie bedzie przełomu, kto ma kupić i tak to zrobi
    No nie do końca się z Tobą zgadzam. Refundacja zapewnia z automatu większą ilość pacjentów i to oczywiście jest dodatkowy impuls do zakupu czy wdrożenia danej procedury medycznej.

Uważasz, że jakby badania krwi nawet te podstawowe nie były refundowane to by było więcej badań czy mniej?
    Uważasz, że jakby leki nie były refundowane to by było więcej niewykupionych recept czy mniej?
[x]
SYNEKTIK -0,75% 263,40 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.