Tak, ale są kłopoty finansowe przez aferę reprywatyzacyjną, jest tarcza restrukturyzacyjna i 4,5 mln PLN do zapłaty
Dodatkowo ciąży na spółce „otoczka ryzyka”: postępowania prawne, hipoteki przymusowe, reputacja, niepewność co do cashflow
NTC podnosi też zarzut nieprawidłowości prawnej i zapowiada skargę do Trybunału Konstytucyjnego
Podejrzewam, że spółka chce odejść od nieruchomości albo przynajmniej dywersyfikować portfel ze względu na niepewność prawną (afera reprywatyzacyjna, hipoteki, spory z miastem), stąd m.in. Diabetomat. Dlatego spółka może szukać bezpieczniejszych lub bardziej perspektywicznych obszarów, Takie właśnie państwo
To tylko moja opinia, a nie oficjalne stanowisko NTC
W sumie to, że kupili 10 mln akcji IDH S.A., może oznaczać, że nie odejdą od nieruchomości, ale dobrze, że dywersyfikują, bo ryzyko prawne w tym segmencie jest wciąż znaczące
Realnie to Styczeń-luty jakieś info pójdzie. Ale coś na pewno może się wydarzyć jeszcze jesienią, bo tak niski kurs, może się wyregulować samoczynnie przez rynek. Pamiętajcie, że z wyceny, spółka powinna mieć wartość akcji na poziomie 1,8zł. a jest 3x mniej, więc ja tam dalej dobieram po troszku. Takie trochę wysiadywanie jajek.
Ten rok nie na co liczyć , wyniki listopadzie , tez na pewno bez szału , diabetomat jedynie może coś podratować ale to myślę że może potrwać jeszcze bardzo długo ...realia