• Akcjonariat podzielony Autor: ~Kokos [31.60.100.*]
    Połowa akcjonariatu nie brała udziału w zapisie podstawowym a ktoś z drugiej połowy zgarnął ich część i to po redukcji 75% co oznacza że dobrze poinformowani w zapisie dodatkowym wyłożyli 8 mln zł… czy to ulica ?:-)?)
  • Re: Akcjonariat podzielony Autor: ~Lol [150.254.176.*]
    redukcja na poziomie 72,5%
  • Re: Akcjonariat podzielony Autor: ~Zenekk [194.15.120.*]
    Dnia 2025-09-03 o godz. 11:58 ~Kokos napisał(a):
    > Połowa akcjonariatu nie brała udziału w zapisie podstawowym a ktoś z drugiej połowy zgarnął ich część i to po redukcji 75% co oznacza że dobrze poinformowani w zapisie dodatkowym wyłożyli 8 mln zł… czy to ulica ?:-)?)

Jacy dobrze poinformowani?
    Przecież, aby wziąć akcje w zapisie dodatkowym trzeba było mieć prawa poboru. A kto miał prawa poboru? Tylko ulica.

* Jeśli 75% Ulicy wyłożyłoby 3 mln w zapisie podstawowym i drugie tyle 3 mln w zapisie dodatkowym, to redukcja wyniosłaby 67%, ilość łącznie zaangażowanych pieniędzy 6 mln PLN
    * Jeśli 80% Ulicy wyłożyłoby w zapisie podstawowym 3,2 mln PLN i drugie tyle 3,2 mln to redukcja wyniosłaby dokładnie 75% A ilość łącznie zaangażowanych pieniędzy wyniosłaby 6,4 mln PLN.

Jak widzisz, żadne to wielkie liczby nie padają.

Tak duże zaangażowanie Ulicy w pierwszej transzy jest jak najbardziej możliwe. Wielu tu oczadziła wizja akcji po 1 zeta.
  • Re: Akcjonariat podzielony Autor: ~Kokos [31.60.100.*]
    Zenek ma problem z głową, ktoś to jeszcze zauważył czy tylko ja?
    Dnia 2025-09-03 o godz. 13:42 ~Kokos napisał(a):
    > Zenek ma problem z głową, ktoś to jeszcze zauważył czy tylko ja?

Przykro mi, że twoje rojenia o jakiś wielki transakcjach "dobrze poinformowanych" legły w gruzach
    Może byś się tak odniósł do moich liczb, a nie do mojej głowy. Chyba, że prosta arytmetyka ciebie przerasta. Co wcale mnie by nie zdziwiło.
  • Re: Akcjonariat podzielony Autor: ~Prezes [37.30.24.*]
    Daj mu się wygadać
    Dnia 2025-09-03 o godz. 14:11 ~Prezes napisał(a):
    > Daj mu się wygadać

Prezes, ale ty też możesz mieć głos. Nikt tu ciebie nie zagłusza.
    Napisz o jakich zyskach ze sprzedaży praw poboru, a potem PDA myślałeś?

W tym wątku najważniejsze jest, abyś powiedział ile razy większe było twoje zlecenie na zakup akcji w zapisie dodatkowym od tego które przysługiwało ci w zapisie podstawowym? Podaj dane. Kokos będzie miał szansę właściwej oceny sytuacji. Czy drobnica z ulicy, czy "dobrze poinformowani" rzucili się na zapis dodatkowy?
  • Arytmetyki Kokosa ciąg dalszy Autor: ~Zenekk [194.15.120.*]
    Kokos, dlaczego założyłeś, że 50% akcjonariuszy wzięło udział w zakupie akcji serii P1.

Zobacz, że gdy zmniejszysz liczbę biorących udział w emisji, to zobaczysz ciekawe liczby.
    Trzymamy się stopy redukcji zleceń 72,5%

* Gdy procent akcjonariuszy, którzy wzięli udział w emisji wynosi 25%,
    to wartość zleceń złożonych w terminie dodatkowym wynosi już 10,9 mln PLN

* Gdy procent akcjonariuszy, którzy wzięli udział w emisji wynosi 10%,
    to wartość zleceń złożonych w terminie dodatkowym wzrasta aż do 13 mln PLN

13 mln PLN - tego nie mogła złożyć ulica. Prawda Kokos? To musiały być osoby bardzo dobrze poinformowane.
  • Re: Arytmetyki Kokosa ciąg dalszy Autor: ~Prezes [37.30.24.*]
    Chłopie ale co ja mam z Toba dyskutować ty jestes w pracy , pracuj płacą Ci za to , ja jestem tylko zwykłym akcjonariuszem trzymającym akcje , liczącym na zysk
  • Re: Arytmetyki Kokosa ciąg dalszy Autor: ~Zenekk [194.15.120.*]
    Dnia 2025-09-03 o godz. 15:03 ~Prezes napisał(a):
    > Chłopie ale co ja mam z Toba dyskutować ty jestes w pracy , pracuj płacą Ci za to , ja jestem tylko zwykłym akcjonariuszem trzymającym akcje , liczącym na zysk

Przecież ze mną nie dyskutujesz, bo nie masz żadnych argumentów do dyskusji o spółce.

Moja propozycja była jasna i prosta. Aby Kokos miał wyobrażenie, co się wydarzyło w czasie przydziału akcji w terminie dodatkowym, napisz o ile twoje zlecenie w trybie dodatkowym było wyższe niż te w terminie podstawowym.
    Proste pytanie.
    Statystycznie dane od jednego forumowicza będą miały niewielki znaczenie, ale zawsze to będzie jakiś punkt wyjścia do dalszej dyskusji.

• Re: Arytmetyki Kokosa ciąg dalszy Autor: ~magnusson [87.207.251.*]
    u mnie 1 akcja w podstawowych i wiele tysięcy w dodatkowych. Taka proporcja. Kupiłem sobie mnóstwo losów na loterię :)
[x]
PURE -1,66% 6,50 2025-09-16 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.