Połowa akcjonariatu nie brała udziału w zapisie podstawowym a ktoś z drugiej połowy zgarnął ich część i to po redukcji 75% co oznacza że dobrze poinformowani w zapisie dodatkowym wyłożyli 8 mln zł… czy to ulica ?:-)?)
Dnia 2025-09-03 o godz. 11:58 ~Kokos napisał(a): > Połowa akcjonariatu nie brała udziału w zapisie podstawowym a ktoś z drugiej połowy zgarnął ich część i to po redukcji 75% co oznacza że dobrze poinformowani w zapisie dodatkowym wyłożyli 8 mln zł… czy to ulica ?:-)?)
Jacy dobrze poinformowani? Przecież, aby wziąć akcje w zapisie dodatkowym trzeba było mieć prawa poboru. A kto miał prawa poboru? Tylko ulica.
* Jeśli 75% Ulicy wyłożyłoby 3 mln w zapisie podstawowym i drugie tyle 3 mln w zapisie dodatkowym, to redukcja wyniosłaby 67%, ilość łącznie zaangażowanych pieniędzy 6 mln PLN * Jeśli 80% Ulicy wyłożyłoby w zapisie podstawowym 3,2 mln PLN i drugie tyle 3,2 mln to redukcja wyniosłaby dokładnie 75% A ilość łącznie zaangażowanych pieniędzy wyniosłaby 6,4 mln PLN.
Jak widzisz, żadne to wielkie liczby nie padają.
Tak duże zaangażowanie Ulicy w pierwszej transzy jest jak najbardziej możliwe. Wielu tu oczadziła wizja akcji po 1 zeta.
Dnia 2025-09-03 o godz. 13:42 ~Kokos napisał(a): > Zenek ma problem z głową, ktoś to jeszcze zauważył czy tylko ja?
Przykro mi, że twoje rojenia o jakiś wielki transakcjach "dobrze poinformowanych" legły w gruzach Może byś się tak odniósł do moich liczb, a nie do mojej głowy. Chyba, że prosta arytmetyka ciebie przerasta. Co wcale mnie by nie zdziwiło.
Dnia 2025-09-03 o godz. 14:11 ~Prezes napisał(a): > Daj mu się wygadać
Prezes, ale ty też możesz mieć głos. Nikt tu ciebie nie zagłusza. Napisz o jakich zyskach ze sprzedaży praw poboru, a potem PDA myślałeś?
W tym wątku najważniejsze jest, abyś powiedział ile razy większe było twoje zlecenie na zakup akcji w zapisie dodatkowym od tego które przysługiwało ci w zapisie podstawowym? Podaj dane. Kokos będzie miał szansę właściwej oceny sytuacji. Czy drobnica z ulicy, czy "dobrze poinformowani" rzucili się na zapis dodatkowy?
Chłopie ale co ja mam z Toba dyskutować ty jestes w pracy , pracuj płacą Ci za to , ja jestem tylko zwykłym akcjonariuszem trzymającym akcje , liczącym na zysk
Dnia 2025-09-03 o godz. 15:03 ~Prezes napisał(a): > Chłopie ale co ja mam z Toba dyskutować ty jestes w pracy , pracuj płacą Ci za to , ja jestem tylko zwykłym akcjonariuszem trzymającym akcje , liczącym na zysk
Przecież ze mną nie dyskutujesz, bo nie masz żadnych argumentów do dyskusji o spółce.
Moja propozycja była jasna i prosta. Aby Kokos miał wyobrażenie, co się wydarzyło w czasie przydziału akcji w terminie dodatkowym, napisz o ile twoje zlecenie w trybie dodatkowym było wyższe niż te w terminie podstawowym. Proste pytanie. Statystycznie dane od jednego forumowicza będą miały niewielki znaczenie, ale zawsze to będzie jakiś punkt wyjścia do dalszej dyskusji.