Dnia 2025-09-03 o godz. 08:23 ~Zyga napisał(a): > Czekaliscie lata poczekajcie miesiace dwa > > Kto zarobi dzieki ww niech przy picie 1.5% przekaze na wsparcie tak bedzie ucziwie > > Serdecznie pzdr
a co SII zrobiło w temacie obrony drobnych akcjonariuszy Energi?bo nie kojarzę jakiejś wzmożonej aktywności w tym temacie,bardziej bronią ukraińskiego Kernela niż polskiej Energi-ale może,jestem w błędzie,więc napisz w czym i kiedy byli po stronie "drobnych" akcjonariuszy Energi?
Zyga może przelać nie tylko 1.5% cos więcej oddać formie darowizny cały zarobek jaki zarobi na akcjach Energa bo akurat SII nic nie zrobiło w naszej sprawie
nie pisałem,że SII całkiem nic nie robiło w sprawie Energi,coś tam robili,konto do 1,5% udostępnili,w 21'list napisali,ale czy nie mogli więcej,bardziej jednoznacznie nas wesprzeć,np.udziałem w pozwach,udziałem w akcji /Tusku musisz/?Przeciez,sytuacja,że jedna spółka SP,sprzedaje się drugiej spółce SP po wyjątkowo niegodziwej cenie,a spółka "przejmująca" księguje miliadry zł okazjonalnego zysku na tym przejęciu to rzecz niespotykana,niebywała w cywilizowanym świecie.Tutaj nie chodzi o "drobne" dziesiąt milonów,jak z przejęciem Ciechu,tutaj chodzi o grube miliardy nieuprawnionej korzyści majątkowej Orlenu,kosztem tysięcy drobnych akcjonariuszy Energi,setek tysięcy pracowników odkładających w ofe na swoje emerytury itd.Jednak Orlen to wpływy,bardzo niewielu ma odwagę by się wychylić-niestety