• Biofund Autor: ~medyk [37.225.51.*]
    swoja drogą ciekawe jak się tam panowie czują, bo jakoś chyba słabo, że dali akcje po 31 zł licząc, że nowy akcjonariat uwiarygodni walor, a tu ktoś je..,ął tymi akcjami w rynek następnego dnia przytulając profit...
  • Re: Biofund Autor: ~Algorytmik [188.146.36.*]
    No to faktycznie zagadka. Nie wygląda żeby coś złego działo się w spółce, zwłaszcza, że nie wiszą na jednym kraju, kontrakcie ani produkcie. Ale sam Biofund jakby dał się zrobić w trąbę. Objęli po 45 opchnęli po 30. Jedynym logicznym wyjaśnieniem byłaby realizacja jakichś dawno obiecanych bonusów np. dla zarządu czy współpracowników. Ale tu zrobili prezenty jakimś randomom, kompletnie nie wiadomo po co. Może jeszcze coś wytłumaczą ale te opowieści, że akurat to ma im pomóc wejść na giełdę w USA….hmm.
  • Re: Biofund Autor: ~Ob [31.0.62.*]
    Ktoś tzn nie wiadomo kto.
    Więc nie łącz tych dwóch kropek bo wg mnie sypnął jakiś fund zarabiając przy tym trochę siana twierdząc że jeszcze odkupi w dobrej cenie.
    Jak dla mnie to tu nic złego się nie dzieje tylko jakiś fund wykorzystał info które mogło zadziałać dwojako
  • Re: Biofund Autor: ~medyk [37.225.51.*]
    możliwe, że nie sypnął ktoś z nich - może rzeczywiście ktoś inny wykorzystał wyższe obroty i wywalił PKCem co miał, chociać dziwny tryb na sprzedaż takiej ilości. Jakby celowo chciał wywołać panikę, niepewność i nawet mu się to udało bo widać gdzie kurs dzisiaj zaparkował. Nie wiemy też czy nowym dali jakiś lockup czy nie. W tego typu transakcjach raczej lockup to rzecz oczywista...
  • Re: Biofund Autor: ~Algorytmik [188.146.36.*]
    Też nie sądzę, żeby akurat ktoś z tych ostatnich nabywców sypał. W kaźdym razie takie połaszenie się na 4 zł zysku to byłby dość żenujący interes. Ale tak czy inaczej, dziwność tych operacji Biofundu nie pomaga bo rynek ewidentnie wziął na wstrzymanie
  • Sesja 13 maja. Autor: ~piracik333 [86.45.141.*]
    Witam po dłuższej nieobecności na forum....:)
    Proponuje przeanalizować sesję z 13 maja ,dokładnie taki sam schemat jak w dniu wczorajszym a wolumen też był zacny...:)
    Tutaj nie ma Panowie przypadków i wszystko jest zaplanowane z góry, a jak czytam ,że fundy próbują wywołać panike ,żeby odebrać tanio akcję to ręce opadają....:)
    Tutaj tak naprawdę to się nic jeszcze nie zaczęło...:)
    Pozdrawiam starą gwardię .:)
  • Re: Sesja 13 maja. Autor: ~Niki [37.30.26.*]
    Wpisales o jedno 3 za dużo:)
  • NIKI Autor: ~piracik333 [185.252.222.*]
    Dla mnie osobiście nie ma lepszej informacji niż ta z wczoraj w tym roku.....:):):)
    Po ponad 3 latach wiem teraz oficjalnie z kim mamy do czynienia na papierze, tylko teraz oficjalnie ,a pazie te same:)
    Co nie zmienia faktu ,że będzie bardzo ciekawie.
    Miłego wieczorku Niki:)
  • Re: NIKI Autor: ~Tomek [77.222.255.*]
    Co wy tutaj znowu knujecie.
    Fund sprzedał akcje drugiemu fundowi i tyle.
    Teraz czekamy na info kto to kupił.
    Nikt po tej cenie akcji nie sprzedawał.
  • Tomasz Autor: ~piracik333 [185.252.222.*]
    Nie będzie żadnego info.....:)
    Pomyśl dlaczego zeszli poniżej 5%.....:)
    Taka sama sytuacja miała miejsce z MIRI i NN w 2023....:)
    Dziś z rana zainteresowało mnie dołożenie Medicalg do spółek na wrzesień przez Marcina Podlackiego obok Lubawy i Creotch.
    Ciekawie nam się ten wrzesiań zapowiada, choć wiemy ,że wyniki nie będą jeszcze oki
  • Re: Tomasz Autor: ~Dd [31.61.180.*]
    A co to za autorytet ten Marcin spod lady ? Piracik miałem Cie za poważnego
  • Dd Autor: ~Pircik333 [138.199.58.*]
    Drogi kolego a sięgnij głębiej pamięcią do 2023r i poziomów 30-33zł i wypowiedzi tego Pana....:) to tylko taka ciekawostka bo ja tu mam ciagle dejavi. Oczywiście teraz zupełnie inna sytuacja na papierze ale....
  • Re: NIKI Autor: ~cezgol [217.97.43.*]
    Dla mnie espi ze stycznia o pozyskaniu IDTF było najbardziej przełomowe w tym roku. Póki co, bo ten jeszcze trwa :) pozdrawiam
  • Re: Biofund Autor: ~adam56 [31.0.90.*]
    Dnia 2025-09-02 o godz. 12:44 ~medyk napisał(a):
    > swoja drogą ciekawe jak się tam panowie czują, bo jakoś chyba słabo, że dali akcje po 31 zł licząc, że nowy akcjonariat uwiarygodni walor, a tu ktoś je..,ął tymi akcjami w rynek następnego dnia przytulając profit...

Przecież był zakup 1,5 mln akcji i taki sam pakiet został sprzedany a wolumen za ostatni tydzień to niecałe 0,4 mln akcji więc gdzie widzicie wywalanie akcji w rynek ? Zaczekamy kilka dni i powinien ujawnić się szczęśliwy nabywca większej ilości akcji.
  • Re: Biofund Autor: ~Dd [79.184.251.*]
    Przecież to normalne… płynność będzie większa przy większym FF… tylko się cieszyć że biofund uwolnił akcje.
[x]
MEDICALG -1,26% 27,40 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.