• ZARAZ SIE ZACZNIE Autor: ~inwestor [89.234.247.*]
    Polska sieć kolejowa wymaga nie tylko modernizacji i strategicznego myślenia o przyszłości transportu. Infrastruktura kolejowa, choć systematycznie rozwijana od początku XXI wieku, wciąż boryka się z niedostosowaniem do rosnących potrzeb przewozów towarowych i pasażerskich.
    Jednocześnie mamy perspektywę budowy Centralnego Portu Komunikacyjnego i wręcz 'historycznej’ transformacji polskiej kolei, na wzór sektora drogowego. Co stało się z głównymi bohaterami 'hossy drogowej’? Wystarczy spojrzeć na notowania akcji Budimexu.
    Teraz, z punktu widzenia inwestora giełdowego, spółki takie jak Torpol, Newag, Trakcja czy PKP Cargo powinny naturalnie zainteresować rynek. O ile Torpol i Newag 'flirtują’ z historycznymi szczytami wycen, akcje Trakcji i PKP Cargo wciąż radzą sobie dużo słabiej.
    Wszystkie cztery spółki mogłyby zarobić fortunę na transformacji torów i kolei w Polsce.

info z wczoraj
  • Re: ZARAZ SIE ZACZNIE Autor: ~Inwestor [37.248.223.*]
    Ja mam już 18000szt
  • Re: ZARAZ SIE ZACZNIE Autor: ~bamber [31.0.2.*]
    jak wykorbi to w kosmos zobaczycie narazie zaezad zbiera
  • ZARAZ SIE ZACZNIE Autor: ~bamber [31.0.2.*]
    zarząd zbiera-koziołki oddają hahahhaaaaa no nie mozliwe ze prawdziwe ,pusta leszczyna
  • Re: ZARAZ SIE ZACZNIE Autor: ~XXX [77.222.225.*]
    Kurde jak łatwo zostać milionerem. Tylko pkp cargo!!!!

Naiwniacy
  • Re: ZARAZ SIE ZACZNIE Autor: ~Realista7201 [77.208.174.*]
    Na pewno latwiej zarobic na spolce w restrukturyzacji na longa niz na szortowaniu lub naganianiu F.U.D.
  • Re: ZARAZ SIE ZACZNIE Autor: ~Stary_Nowicjusz [79.185.125.*]
    xxx ciągle psioczy na spółkę, ale siedzi tu od miesięcy (a może lat).

ja nie przesiaduję na forach spółek, które mnie nie interesują, ale może jestem jakiś dziwny.

Jest tu odkad szorty usiadly. Poniewaz cena nie spada to robi sie coraz bardziej nerwowy.
    Jakos nikt nie chce oddawac. Test SMA 30 idzie slabo. Niedlugo odkup? To nie jest rekomendacja
  • ZARAZ SIE ZACZNIE Autor: ~inwestor [89.234.247.*]
    Agnieszka Wasilewska – Semail, prezes PKP Cargo spotkała się 2 września 2025 roku w Brukseli z Arkadiuszem Plucińskim. Zastępca Stałego Przedstawiciela RP w UE jest odpowiedzialny w grupie COREPER (Komitet Stałych Przedstawicieli Rządów Państw Członkowskich) Rady za politykę transportową.

Tematem rozmów był rozwój PKP Cargo w świetle planowanych regulacji unijnych, szczególnie rozporządzenia w sprawie przepustowości infrastruktury kolejowej, transportu kombinowanego, pakietu towarowego oraz planowanej na koniec roku nowej strategii portowej UE.
    Prezes Wasilewska – Semail podczas rozmów przedstawiła aktualną sytuację spółki, plany rozwoju współpracy międzynarodowej oraz stanowisko PKP Cargo do poszczególnych projektów regulacji unijnych.
[x]
PKPCARGO -1,14% 13,86 2026-04-15 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.