WZA da akcjonariuszom posiadającym 5% akcji extra uprawnienia do zwoływania WZA. Pod kogo te zmiany? Pod tego co skupował akcje przez Biuro PKO BP drożej od ceny rynkowej.
Wreszcie się ujawni ten ktoś komu oddaliście akcje darmo czyli po 3 do 5zł.
A jak się ujawni to ujawni swoje plany co do sposobu zainwestowania około 20 mln gotówki którą ma MOJ.
New owner zdecyduje no co pójdą te 20 000 000 i co będzie robił MOJ S.A. Pewnie MOJ będzie małym private equity czyli będzie przejmował firmy niepubliczne i wprowadzał na GPW lub NC podobnie jak z nim zrobił to 2 lata temu FASING.
Dla niezorientowanych info co to jest dwucyfrówka. Tak nazywamy cenę kiedy ilość całych złotych jest dwucyfrowa. Grosze się nie liczą do tego czy cena jest dwucyfrowa czy nie. Przykładowe dwucyfrówki to
widzę, że jesteś szególnie wyczulony na MOJ-a. Twoim szczekaniem nie powstrzymasz tego co już dawno powinno nastąpić. Zobacz jak rosną bankruci, więc dlaczgo ma nie rosnąć spółka, która ma zyski?
Nie jest to bardzo płynna spółka, jeśli chodzi o handel akcjami, więc przewiduję, że kurs skoczy znacznie w ciągu 2-óch do 3-ech dni. Spójrz na zlecenia sprzedaży. Spekóła może ten kurs wywalić nawet na 50- 70 Złotych bo do tego nie potrzeba wielkich środków.
Przecież to nie będzie wrogie przejęcie a wręcz przeciwnie to jest uzgodnione z FASING. Gdyby FASING nie chciał wspólnika to by dla niego nie zmieniał statutu dając mu extra uprawnienia ani nie zminiał składu Rady Nadzorczej. Najpierw przeczytaj Projekty uchwał na NWZ Spółki MOJ S.A. z siedzibą w Katowicach zwołanego na dzień 12 października 2009 r. http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=207150&_DocID=397458&_Site=ESPI&_CheckSum=-841212300 a dopiero potem pisz to nie będziesz pisał bzdur. Nowy inwestor dostanie miejsce w Radzie Nadzorczej a jedna osoba z obecnej rady zostanie usunięta.
Chcą kupić jak najtaniej. Może sprzedali a może nigdy nie mieli i tylko z zawiścią obserwowali tempo wzrostów.
Dużo nie kupią. Grubas kupował po 5. Info pokazało się jak obroty spadły prawie do zera. Freefloat na MOJ nie istnieje. Grubas doszedł do wniosku że więcej nie dostanie z rynku i przystąpił do następnego etapu planu.
Czuję że MOJ S.A. okaże się dużo lepszy niż POLNA w 2006 i 2007. Warto było trzymać! Będzie gruba dwucyfrówka!!!
Re: Fundamenty głupcze! Pospekulujecie sobie jak kurs będzie dwucyfrowy.
Autor | ~luzak [80.244.133.*] 2009-08-06 19:40
Pajacu... za wysoko wszedłeś, to nie naciągaj niedoświadczonych leszczy tylko załóż sobie dobre pampersy i siedź na dupie i nie naganiaj...
-ile wzrosło wciągu paru dni???
-wzrośnie kiedyś??? być może....
-teraz korekta a potem zobaczymy
-ja miałem ładny zarobek i wyszedłem
-następne wejście poniżej 3
-zaklinaj dalej... pa
I co wszedłeś poniżej 3? Bo ja tak ... na wiosnę po 1.80 albo 1.90 i cały czas trzymam bo fundamentalnie MOJ jest warty minimum ponad 8.60 a spekulacyjnie może być gruuuuba dwucyfrówka. Jak był 5 razy niedowartościowany to teraz równie dobrze może być 5 razy przewartościowany. Na aż tyle nie liczę ale jak pisałem o fundamentach kiedy walczył z oporem 2.40 to nikomu nie śniło się przebicie w ciągu 3 dni poziomu 4 a przebiło więc czemu nie?
Cisza na forach a to świadczy i jednym. Cały freefloat został zebrany podczas korekty do 3zł. Kto bez akcji siedzi cicho. Skończyli się sprzedający to kupujący przechodzi do kolejnego etapu swojego planu. Niedługo się ujawni.
Jestem bardzo ciekaw czy znowu będą gwałtowne wzrosty jak po wybiciu z 2.40 czy spokojnie będziemy rosnąć do 8.60 ... do 12 ... i dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ruszyło ostro a ja w pracy i nie mogę pooglądać sobie tego kina.
To co się teraz dzieje to jest odbieranie resztek z resztek papiera ze słabych rąk. Freefloat tu nie istnieje. Wyzbierany na 2letnich spadkach z 9 zł do 1.6 i w sierpniu na korekcie do 3zł. Ci co tak cierpliwie zbierali nie oddadzą po kursie jednocyfrowym. Ja też nie.
Wczoraj przez zamknęciem pisałem żeby brać. Trzeba było. Teraz piszę to samo. BRAĆ BO JEST BARDZO TANIO.
Fundamentalnie godziwa wycena zaczyna się powyżej poziomu 8.65. Powyżej bo 8.65 odpowiada średniemu C/WK mających zyski spółek dywidendowych a MOJ oprócz tego ma około 20 mln kasy. Na podstawie C/Z jego cena powinna być prawie 12 zł. No to niech fundamentalnie godziwa cena będzie 10zł.
Ale najważniejsze że już widać że MOJ S.A. będzie rósł też spekulacyjnie. Zbieracz zbił jego cenę do jednej piątej wartości godziwej. Teraz podpompuje i będzie chciał wyjść. Jak będzie przy pompowaniu taki mocny jak był przy zbijaniu to napompuje do 5 razy wartość godziwa. 50zł . Czy da radę? Zobaczymy. Jest mocny i dogadał się z udziałowcem większościowym FASING. Może zagrają razem?
I jeszcze jedno dołek był 1.6 ale zbieracz ma dużo wyższą średnią. On zbierał na spadku z 9. Średnią ma wyższą niż obecny kurs i napewno chce z tego biznesu mieć kilkaset procent. Musi napompować do dużej dwucyfrówki.
Fundamentalnie jesteśmy niedowartościowani około 3 razy. Prędzej czy później będzie kurs między 8.6 a 12. Ale papierem zainteresowała się spekuła. Zbiera ile może i tak cicho jak może. Spółka malutka więc z kursem mogą zrobić wszystko. Nikt im ni przeszkodzi pompować kurs do 2 do 3 razy średniej wyceny fundamentalnej bo dużo spółek jest lepiej wycenianych a są w gorszej sytuacji biznesowej niż MOJ. Sobol nie zawiesi notowań bo po 20 to jeszcze nie będzie balon.
Polna wzrosła mi 10 razy tu liczę na więcej bo podstay fundamentalne i techniczne i spekulacyjne lepsze. Będę też dokupywał dokąd kurs będzie niższy od wyceny fundamentalnej.
A nie mówiłem, że to walne pod wejście funduszu? Sam zaczynałem wątpić bo ważniejsze są dla mnie fundamenty od takich spraw w sume spekulacyjnych a tu jest!!!!
info http://www.parkiet.com/forum/viewtopic.php?t=111870&start=1050
AVIVA COMMERCIAL UNION ma ponad 6% akcji MOJ S.A. ale Fasing ma akcje uprzywilejowane więc nie muszą informować bo nie przekraczają 5% głosów i akcje mają kupione na 4 fundusze AVIVA INVESTORS.
Dwa albo trzy fundy kupowały w IPO i nie wyszły z inwestycji. Tylko AVIVA się ujawnia. Pozostałe fundy kupowały po cenach dużo wyższych niż obecne i trzymają bo wiedzą ile ten papier jest wart.
A walne dzisiaj już trwa!
Na poprzednim walnym nikt ważny oprócz Fasingu nie był obecny i Fasing miał 99.97% głosów
http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=201467&_DocID=387988&_Site=ESPI&_CheckSum=-1566463740
Teraz AVIVA będzie miała ponad 6% akcji. W komunikacie po walnym mogą nie podać jej z nazwy bo akcje kupione są na 4 fundusze i żaden nie przekroczy 5% głosów ale oczywiście razem mają ponad 5%.
Napewno będzie ich widać po udziale Fasinga który spadnie do poniżej 95%. Walne nada uprawnienia do umieszczenia przedstawiciela we władzach MOJ S.A. akcjonariuszom którzy mają 5% akcji a w porządku obrad jest uchwała o wymianie jednej osoby...