i tak mało spadło jak na zwiekszenie o prawie 100% pozycji shorta - jestem ciekawy jak oni to odkupią ? wywalenie ponad 200tys akcji obnizyło kurs ledwo o 6-8 zł; a ile podniesie kurs odkupienie takiej ilosci? to nie KGHM czy Orlen jak odkupili 100 tys papieru kurs poszedł z 48 na 62 zł Chyba liczą ze im jakis fundusz odsprzeda. :-)))
Niech wycena spada dalej, będzie można dobrać. Wyniki za Q125 (zwłaszcza zysk w PLN) wynikają zasadniczo z 2 rzeczy: poniesionych dodatkowych kosztów na infrastrukturę, certyfikat SOC2, aplikację suite Text app. (prawie 10 baniek), do tego mocny złoty. Na ich wyniki trzeba bardziej patrzeć przez pryzmat USD. Kluczem będzie zatrzymanie spadku klientów Livechat, rozwój nowych produktów i całej aplikacji. Poza tym, trzeba sobie zdawać sprawę, że TXT przechodzi transformację ze spółki typowo growth do spółki bardziej przypominającą value ze stabilnym (oby) poziomem dochodów i regularnie wypłacaną, obecnie wysoką, dywidendą. Longterm nie jest to spółka dla każdego. Raczej nie urośnie w miesiąc o 20-30%.
no widział wyniki - przy tak słabym $ i na lęk ludzi przed stagnacją w USA są na prawdę dobre. A to ze są interpretowane jako złe ?- no cóż muszą w koncu ktoś za to płaci Jesli faktycznie było by źle przestali by płacic dywidendy a tu płacą i do tego inwestują - tylko patrzec jak kurs wystrzeli - ugotują tu shorta równo - zobaczycie
Masz rację , kurs dolara nisko, rozliczanie w złotym, dywidenda 10%, shorty padną. Text to jedna z najlepszych spółek na GPW. Współpracuje z 40 tysiącami podmiotów z całego świata i co miesiąc gotówka leci.Pozdrawiam.
Nie doceniacie siły dywidendy.
Każdy kto zainkasuje netto 2,34zł. 25 września jednocześnie o taką wartość obniży sobie cenę średnią posiadanych akcji.Ja dzięki dywidendzie zejdę z moją średnią do 53,23zł.
Jeśli masz obecnie średnia zirka 55 pln, to jest bajka. Tu trzeba się martwić o tych na wiszą z poziomu 100+ czy nawet 70+. Dla Ciebie 2 lata brania dywidendy i wycena może być nawet 40 pln.