Nie rozumiem zachowania kursu Sunexu (SNX). Spółka ewidentnie ma się dobrze - przychody rosną, a koniunktura, zwłaszcza na Zachodzie, sprzyja rynkowi pomp ciepła. Co więcej, zbliżające się obniżki stóp procentowych są kolejnym pozytywnym sygnałem. Niższe stopy oznaczają mniejsze koszty obsługi długu dla samej spółki, a także ożywienie na rynku mieszkaniowym. Tańsze kredyty na budowę i zakup domów z pewnością przełożą się na zwiększone zapotrzebowanie na pompy ciepła.
Mimo tych wszystkich dobrych wiadomości i sprzyjających warunków, kurs spółki wciąż tkwi w marazmie. To zachowanie jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe.
Jak widzisz kurs nie stoi tylko leci na pysk. Dzisiaj -4%, kilka dni temu skok na główkę. Myślałem że kupiłem w wybitnej cenie po 6.77 a tu w kilka dni jestem 6% w plecy. Licze że odbije po wynikach ale to żenada, bo nawet jak odbije to ledwie wyjde na swoje.
Nikt nie mówi o wywalaniu. 1000 akcji żeby uwalić kurs. Może to świadczyć o braku zainteresowania spółką To tez nie za dobra wiadomość. Niestety żeby podnieść kurs już 1000 akcji nie wystarczy.