Chyba zar. Widzisz wig 20 gdzie jest i jaki będzie sentyment + text pokazał naprawdę słabe wyniki I nie chodzi tu o zysk netto ale Ebitda. Jak zamknie sienpowyzejn52,5 to będzie mega sukces. Z drugiej strony short się napracował i ma 2,5 tyg do dywid + slabynraport i sentyment. Moim zdaniem to nie koniec bo takiej okazji już nie będzie mial
Dam Ci numer konta i przelejesz mi 1 banke jezeli nie masz racji 52.50 to bedzie za kilka minut A jezeli ty masz racje ze bedzie maksymum 52.50 to ja Ci przeleje
Obecniento jest wyczekiwanie komu wyżej uda się wyskoczyć z papiera + w drugiej połowie ci co graja trading i zebrali po 50,x będą wywalać. Więc poczekajmy na zamknięcie. Jedyny argument na jakieś tam utrzymanie ceny to dyw za 2,5 tygodnia
Niestety short wygrał bitwę ale nie wojnę. Next week witamy 4 z przodu i testujemy pierwsze wsparcie na 48. Może chcą zejść do ATL ? Jest o co walczyć do 17 września
Mario, Mario … śmierdzisz wodzirejem na setki kilometrów jakie nas obecnie dzielą…
Niejednego z haka dziś już pewnie zdjąłeś, takiego rora, zapakowanego pod prognozę 63 ( chyba też już tu obstawiałeś)…
Mistrzu magicznej kuli.
Czy ja Cie obrażam? No pytam? Rozumiem że jesteś na stracie I masz różowe okulary. Patrząc na AT to wykres wygląda fatalnie, jeżeli w poniedziałek będzie odreagowanie zd..kota to wiadomo gdzie idziemy. Pod względem wyników nie wiadomo czy wprowadzone zmiany i inwestycje dadzą jakiś impuls wzrostowy w wynikach. Obecnie wygląda to słabo i rynek wczoraj na to zareagował. Shortnobecnie ma koszt pożyczki ponad 3% gdzie np na jsw prawie 10% utilization 63% Więc ma jeszcze miejsce na poszalenie. Dużo indywidualnych pakowało się pod dobre prognozy analityków którzy zapewne w tym tygodniu zmienia zdanie i mamy następna fale wywalania. Chwilowe podbicie oze być pod dywidende ale bez poprawy wyników odwzorowanych w cyfrach nic ciekawego nie będzie. Pozdrawiam
Patrząc co się dzieje na kursie, jeden ze scenariuszy to trzymanie kursu do dywidendy na poziomie 50-52. Odcięcie spowoduje że jesteśmy na wsparciu 48 i brak argumentu pod co grać. Short może docisnąć i pojechać dalej. Bardzo podobnie rozegrali dywidendy. na TEN. Obecnie z AT trend załamany - brak powrotu na 52,5
jest tez druga opcja przed dywidendą wzrost do 55-58 zł odciecie i short ma nadal dwa mocne wsparcia i jesli zaczną odkupywac to 62 mamy w dzien ostatnio z 48 poszło na 62 bo odkupili lekko ponad 120 tys akcji, a teraz mają nie 340 a 542 tys do zwrotu. Może być ciekawie tym bardziej ze koszt pozyczanych akcji tez zaczyna wzrastac
Ciekawe czy szorty jeszcze zarabiają na tej spółce, ilu daje się wyleszczyć realizując straty. Po ponad roku od rozpoczęcia spadków, Ci którzy wiszą na haku 100+, a nawet 70+, powinni raczej machnąć ręką i tak jak wyrocznia z Omaha trzymać akcje do końca życia i jeden dzień dłużej.
Co prawda to inna liga ale przerabiałem to na CDR. Kurs 13x spółka podaje super raport a kurs spychany na 9x. Inwestorzy którzy czytali raport I wiedzieli ze to odbjie to w czasie tego procesu wyskakiwali i w sumie mega pomogli shortowi osiągnąć ten pułap. Tu shorty maja 65% koszt pożyczki mały no i in plus słabe wyniki I niepewność co w q3 i q4. Więc będą zbierać lekki podjazd 0,5-1,5% i później zrzucać. Moim zdaniem są tak umoczeni że pójdą jeszcze raz na ostro aby ci co brali w przedziale 4x -5x wyskoczyli.
Ci co wskoczył na niskim 5x musieliby być niespełna rozumu żeby wyskoczyć, nawet przy niskich 4,, a nawet w co wątpię wysokich 3x, wówczas tylko powinni dobierać. Natomiast poziom 4x w ciągu ostatnich 6 lat było raz przez 2 dni na początku kwietnia br. Takze akcjonariuszy z taką średnia jest niewielu.
tu juz nikt nie wyskoczy z akcji, nie licząc tych co muszą co najwyzej mozna dobierac jesli zyski im nie spadną to sama dywidenda daje wiecej niz obligacje, a kurs kiedys ruszy w góre bo short bedzie musiał to odkupic a to nie będzie łatwe - bo to nie jest płynna spółka mało tego jak urosnie z 10% znikną kółkowicze wiec kto im sprzeda prócz jakiegos funduszu? a zebrac taką ilosc z rynku? to przebiją kosmiczne ceny wczoraj mieli 552 tys akcji do oddania - nadal pożyczają a w arkuszu sprzedazy jest do kupna 170 tys jest to wynik mocno zafałszowany bo brak tam ukrytych zlecen. W kazdym razie ulica im nie sprzeda takiej ilosci papieru
Dokładnie, poza aktywnymi kółkowiczami, kto miał/musiał sprzedać i zrealizować stratę, to już to zrobił. To leci w dół od końca 2023. Nadal są ludzie, co wiszą od poziomu 100+, część zapewne uśredniała . Co innego, gdyby fundusz chciał wyjść. Decydujące mogą okazać się wyniki q3 i q4.
Jak tam wyrocznia? Jeszcze pod ziemię nie zapadłeś ze wstydu?
Daj maila i oddaj mi co straciłem, bo mogłem kupić, a ciebie posłuchałem :D
Oczywiście, żart ale jak na moje mylisz się poraz kolejny i piszesz swoje farmazony bezkrytycznie i ograbiasz leszczy szorcie:) … to miałem na myśli, a ty tak personalnie sprawy bierzesz do siebie