• Kupiłem wczoraj pod dobre info!! Autor: ~Łoren [5.173.182.*]
    Czemu to tak nurkuje ? Gdzie jest knf
  • Re: Kupiłem wczoraj pod dobre info!! Autor: ~BYk [83.27.15.*]
    Uciekaj tu bedzie 0,90 zl
  • Re: Kupiłem wczoraj pod dobre info!! Autor: ~FONTANNA [31.61.189.*]
    Jak kupiłeś spadające noże to gratuluję. Główny alcjonariusz ma jeszcze kilka mln akcji do sprzedania.
  • Re: Kupiłem wczoraj pod dobre info!! Autor: ~Moriar [37.30.46.*]
    Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Może i ma kilka milionów akcji, ale nie jest to czymś oczywistym, że chce je wszystkie sprzedać. Jeśli masz dowody na poparcie swojej tezy - śmiało, podziel się swoją wiedzą. Tylko nie pisz o espi, które już się pojawiły, bo to będzie "słabe".
  • Re: Kupiłem wczoraj pod dobre info!! Autor: ~FONTANNA [31.61.189.*]
    Poczekaj na espi z twgo tygodnia chyba zauważyłeś że nie podaja po każdym dniu oddzielnie tylko zbiorczo z kilka dni, wykorzystali dwa komunikaty żeby pozbyć się kilkuset akcji więc nie podają jeszcze komunikatu bo dobrze idzie dystrybucja.
  • Re: Kupiłem wczoraj pod dobre info!! Autor: ~BB [188.33.42.*]
    Może sprzedają, żeby objąć emisję? Czyli de facto rynek sfinansuje emisję, choć nie było pp. To nie jest w porządku wobec akcjonariuszy. Mam zwyczaj omijać takie spółki, ale jakby była jakaś okazyjna cena poniżej złotówki, to może się skuszę, choć oczywiście nie życzę Państwu ujemnej stopy zwrotu z tej inwestycji.
  • Re: Kupiłem wczoraj pod dobre info!! Autor: ~Morświn [46.112.90.*]
    Ja też biorę to pod uwagę bo to byłoby logiczne z punktu widzenia większościowego udziałowca, który jest małym funduszem inwestycyjnym. Sprzedawać teraz, wiedząc, że i tak pozostanie się głównym udziałowcem, a potem objąć za uzyskany tak kapitał akcje nowej emisji po 0,50zł. Przy założeniu, że chcą utrzymać długotrwałe zaangażowanie w spółce, z ich punktu widzenia nic nie tracą - dokapitalizują spółkę pieniędzmi innych akcjonariuszy, a sami za rok czy dwa, gdy spółka się ustabilizuje i osiągnie zyski wypłacą sobie dywidendę lub sprzedadzą akcje z kilkukrotną przebitką, bo kurs będzie znacznie wyżej po kolejnych dobrych informacjach. Oczywiście powody mogą być zupełnie inne, np. że zwyczajnie potrzebują gotówki z takiego czy innego powodu. To tylko domysły.

• Re: Kupiłem wczoraj pod dobre info!! Autor: ~FONTANNA [31.61.163.*]
    Więc nie ma sensu teraz wchodzi w pozycje. Lepiej poczekać aż Luma zakonczy dystrybucję, obejmie nowe akcji i ewentualnie wtedy gdyby trend się odwroci podłączyć się do wzrostow.
  • Re: Kupiłem wczoraj pod dobre info!! Autor: ~BB [188.33.42.*]
    Na razie domysły, wkrótce się dowiemy jaki finał będzie miała ta historia i gdzie zatrzyma się kurs. Pozdrawiam serdecznie i mimo wszystko życzę powodzenia.
[x]
PROTEKTOR 0,00% 1,29 2026-05-19 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.