• Moje wnioski Autor: ~Minotaur [185.191.204.*]
    W3 sprzedał się w 60 mln kopii. CP2077 też pewnie dobije do tego poziomu w parę lat. Niedługo wychodzą nowe gry, W4, W1, CP2, a potem Hadar. Każda z tych gier ma potencjał sprzedać się w ciągu kilku lat w 60 mln kopii każda.
    Zapasy gotówki rosną pomimo prac rozwojowych.
    Poza tym filmy, seriale, planszowki, książki, komiksy i pewnie niedługo gra mobilna.
    Stabilne zyski nawet w latach bez premiery.
    Spółka rośnie jak kula śniegowa. Tylko Long!
  • Re: Moje wnioski Autor: ~M84ck [83.150.198.*]
    Idealna puenta
  • Re: Moje wnioski Autor: ~Zdzisław_Męczywór [83.238.103.*]
    po pierwsze 60 milionów kopii to jest bardzo dużo to po co mydlć oczy ze wszystko ma na to szane
    nowa trylogia napewno sie sprzeda dobrze; ale nie ma szans pobić wyników wieska 3 ani sie zblizyć przez to ze trzeba grac CIRI a uwierz mi jest dużo graczy którzy przez to nie kupia (moda na hejtowanie ze postac zenska jest głównym bohaterem w grze) mi to osobiscie nie przeszkadza i nawet chciałem żeby ciri byłą głwona bohaterka, po drugie hype na netfliksowego wieska juz opadł a co by nie patrzec to było dużym motorem napedowym na sprzedaz gry
    największe szanse ma kontynuacja cyberpunka na taki sukces choc sentyment do wiedzmina 1 jak to dobrze zrobią tez moze wypalić

a po drugie kasa na koncie zaczęła się kurczyc a nie rosnąć o 50 milinów
  • Re: Moje wnioski Autor: ~Minotaur [149.50.211.*]
    2024:PC: 907,5 mln graczy
    Konsole: 629,5 mln graczy
    Razem: ~1,537 mld graczy

Prognoza 2027:PC: ~950-970 mln graczy (+2,6% CAGR)
    Konsole: ~700-720 mln graczy (+7% CAGR)
    Razem: ~1,65-1,69 mld graczy (+3-4% CAGR)
  • Re: Moje wnioski Autor: ~Mariusz [37.30.61.*]
    Ta firma ma nadal spore zyski ,mimo że pracuje nad kilkoma mega projektami.
    Zysk za trzeci kwartał może być wyższy od tego za drugi kwartał.
    Firma ma zasoby finansowe na takim poziomie że może w razie czego zrobić ogromny skup akcji własnych.
    Poza tym nikt nie jest wariatem ,shorty odkupiły ogromną część akcji i to jest fakt ,który o czymś świadczy.
    Gdzieś pieniądze trzeba trzymać , a CD Projekt ma dobre perspektywy.
[x]
CDPROJEKT 1,02% 256,30 2025-09-26 17:01:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.