Po obserwacji działań na giełdzie i aktywności postów na forum mam wrażenie, że przed nami ostatnie ataki shortów i może rozpocząć się zbieranie. Pamiętajcie że zbieranie akcji przez shorty rozpoczyna się w momencie kiedy spółka jest już zobrzydzona inwestorom i ci zaczynają pozbywać się swoich pakietów po bardzo niskiej cenie. Na tym ta gra polega.
Dnia 2025-08-27 o godz. 17:50 ~Wiedzący napisał(a): > Po obserwacji działań na giełdzie i aktywności postów na forum mam wrażenie, że przed nami ostatnie ataki shortów i może rozpocząć się zbieranie. Pamiętajcie że zbieranie akcji przez shorty rozpoczyna się w momencie kiedy spółka jest już zobrzydzona inwestorom i ci zaczynają pozbywać się swoich pakietów po bardzo niskiej cenie. Na tym ta gra polega.
Nie oddawać akcji ponieważ to Wiedzący w pierwszej kolejności, przed wami, chce zaspokoić dogorywający popyt i uratować kapitał.
Dokladnie dlatego! Masz mnie...
Pamiętajcie, nie sprzedawajcie akcji. W innym przypadku "nakarmicie" nimi shorty dzięki czemu oni będą mogli po taniości te akcję oddać. Im większy jęk ludzi pokroju Kosiarz i jemu podobnych tym bliżej do odkupu.
Dnia 2025-08-27 o godz. 18:07 ~Wiedzący napisał(a): > Dokladnie dlatego! Masz mnie... > > Pamiętajcie, nie sprzedawajcie akcji. W innym przypadku "nakarmicie" nimi shorty dzięki czemu oni będą mogli po taniości te akcję oddać. Im większy jęk ludzi pokroju Kosiarz i jemu podobnych tym bliżej do odkupu. ## Finansowo też weźmiesz za tą teorię odpowiedzialność?
Wg mnie na wykresie widać elegancki klin zwyżkujący w trendzie spadkowym i jeszcze prowadzony ze szwajcarską precyzją pomiędzy bandami dzisiaj. A Ty co widzisz? Wyjście w tym tyg >193,80 zł negujące dalsze spadki? Wiadomo - każdy gra pod to co widzi, ale z namawianiem innych do jakichkolwiek działań to jednak warto ostrożniej.
Jestem bardzo mocny w projekcjach ale to raczej po kilku głębszych. Ale najbardziej to mocny jestem w rozpoznawaniu bełkotu i ludzi, którzy chcą kreować pewna rzeczywistość, poprzez snucie pseudo fachowego bełkotu wśród ludzi którzy głównie kierują się emocją i opinią innych. Chcąc w ich oczach uchodzić za pewien wzór i źródło retoryki. Też znasz takich?
Dnia 2025-08-27 o godz. 19:09 ~Wiedzący napisał(a): > Jestem bardzo mocny w projekcjach ale to raczej po kilku głębszych. Ale najbardziej to mocny jestem w rozpoznawaniu bełkotu i ludzi, którzy chcą kreować pewna rzeczywistość, poprzez snucie pseudo fachowego bełkotu wśród ludzi którzy głównie kierują się emocją i opinią innych. Chcąc w ich oczach uchodzić za pewien wzór i źródło retoryki. Też znasz takich? ## Tak, najcześciej w argumentach podają „mam wrażenie” , wypisują patetyczne posty i mają nicki w stylu ”wszechwiedzący” lub podobne. :)))
Dnia 2025-08-27 o godz. 19:09 ~Wiedzący napisał(a): > Jestem bardzo mocny w projekcjach ale to raczej po kilku głębszych. Ale najbardziej to mocny jestem w rozpoznawaniu bełkotu i ludzi, którzy chcą kreować pewna rzeczywistość, poprzez snucie pseudo fachowego bełkotu wśród ludzi którzy głównie kierują się emocją i opinią innych. Chcąc w ich oczach uchodzić za pewien wzór i źródło retoryki. Też znasz takich?
Dnia 2025-08-27 o godz. 19:48 ~Wiedzący napisał(a): > Wszyscy się posmiejemy. Czyli z góry sugeruję, że wypowiadam się w imię większej grupy ludzi aby bardziej uwiarygodnić treść? Wiadomo w kupie siła
Psycholog za 5 groszy po lekturze "Coś tam coś tam nie tylko dla orłów" :-)
Sformułowanie „wszyscy” można interpretować na różne sposoby. Jednym z nich jest oczywiście to, o którym wspominasz, innym natomiast, np. „wszyscy w biurze” czy „wszyscy w domu”, co wcale nie musi oznaczać większości w ogólnym ujęciu. Warto też podkreślić, że pojęcie „większość” nie jest tożsame z przewagą kapitałową. W związku z tym wciąż nie mamy pełnej jasności w tej kluczowej kwestii.
W takim razie może warto żoną się zainteresować lub w przypadku braku żony po prostu płcią przeciwną i rozładować to napięcie:D ? Ja niestety zainteresowany nie jestem xD
Niech sobie robią kolejne zrzuty - wytrawne longi będą pewnie zadowolone. A tak serio, czy oni chcą odebrać wyrzucone w rynek miliony akcji od drobnych inwestorów, w tym czytelników tego forum? Przecież to jest nierealne. Ile akcji możemy łącznie posiadać? Muszą więc pokłonić się funduszom inwestycyjnym czy większym inwestorom, ale ci poniżej 200 zł raczej nie będą gotowi do rozmowy o transakcji. Prezes Miłek być może kontynuuje rozmowy z zagranicznymi funduszami i jeśli przekona kolejne do inwestycji w akcje CCC to rzeczywisty free float będzie coraz mniejszy. Jestem nastawiony na przetrwanie toczącej się gry. Przed nami niestety statystycznie trudne dla rynków dwa miesiące, ale za to w listopadzie i grudniu mamy najlepszy okres dla biznesu CCC. Q3 też może być wynikowo bardzo dobry (zakupy do szkoły, początek jesieni, sygnalizowane odpowiednie przygotowanie spółki).
Dnia 2025-08-27 o godz. 19:31 ~Kosiarz napisał(a): > Dnia 2025-08-27 o godz. 19:09 ~Wiedzący napisał(a): > > Jestem bardzo mocny w projekcjach ale to raczej po kilku głębszych. Ale najbardziej to mocny jestem w rozpoznawaniu bełkotu i ludzi, którzy chcą kreować pewna rzeczywistość, poprzez snucie pseudo fachowego bełkotu wśród ludzi którzy głównie kierują się emocją i opinią innych. Chcąc w ich oczach uchodzić za pewien wzór i źródło retoryki. Też znasz takich? > > Kupuj po 167, wszyscy się pośmiejemy...
CCC jest niekoszerne, większość butów jest ze świńskiej skóry. Co za tym idzie akcje CCC też są niekoszerne, dobrze że katolików to nie dotyczy. Dlatego katolicy kupują akcje a ci co muszą mieć koszerne no nie wiem jak to w zgodzie jest ich religią dotykać się takich akcji nieważne czy tylko pożyczyć i szortować. Styczność z niekoszernym to jest i tak sztuczność. Wiem że są religie gdzie styczność ze świniną jest zakazana. Jeżeli są wierzący pewnie nawet nie patrzą w stronę CCC.