• Odnoszę wrażenie, że cierpliwość jest w cenie a gorące głowy nie. Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Oczekiwanie wzrostu kursu do 100 - 120 zł a nawet 200 zł już we wrześniu zderzy się ze ścianą rzeczywistości, podkreślam bardzo dobrej rzeczywistości w wynikach za I półrocze, które jednak już będą w cenie.
    Nie zapominajmy, że za chwile ruszają manewry Zapad 2025 i rynki będą bardzo ostrożne akurat w trakcie publikacji wyników Newagu. 

To może się skończy rozczarowaniem, że nie rośnie jak na drożdżach i cofnięciem znowu w okolice 70-75 zł.
    Jestem tu od początku istnienia Newagu na GPW i przyzwyczaiłem się do cierpliwości. IMO nastąpi tylko kolejne kółko 70 - 85 - 7X..., które właśnie częściowo już się wyrysowało w zakupach plotek i domknie w sprzedaży faktów.

• Re: Odnoszę wrażenie, że cierpliwość jest w cenie a gorące głowy nie. Autor: ~Rrrr [46.134.69.*]
    Co ty opowiadasz tutaj będą wzrosty widać jak na dloni
  • Re: Odnoszę wrażenie, że cierpliwość jest w cenie a gorące głowy nie. Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Nie twierdze, że wzrostów nie będzie. Twierdzę, że jesteś zbyt napalony na tak wielkie wzrosty. Nie teraz.
    Poza tym 3-miesięczna konsolidacja była w okolicach 69-74 i już się wybiło pod te wyniki ustanawiając ATH. Nie zastanawiałeś się dlaczego teraz a nie po publikacji wyników w trakcie manewrów Zapad 2025? Mogę się mylić, być może będzie nowe ATH, ale takie mam subiektywne przeczucie, że w obliczu Zapad 2025 spektakularnych wzrostów nie będzie. Rynek zaczyna znowu unikać ryzyka.

Z drugiej strony może nas pozytywnie zaskoczyć porozumienie pokojowe Rosji z Ukrainą i wtedy się obudzimy w innej rzeczywistości na wszystkich rynkach giełdowych regionu. Tylko znając szaleństwo Putina to nie nastąpi teraz. On nie po to organizuje Zapad 2025, aby tuż przed okazać słabość.
    Zatem nie o Newagu jest ten wątek a o otoczeniu rynku.  
  • Re: Odnoszę wrażenie, że cierpliwość jest w cenie a gorące głowy nie. Autor: ~WielkiMiZnawca [46.205.201.*]
    Zawsze śmieszy jak ktoś mówi co jest w cenie a co nie. Tego nie wiadomo.

Jeszcze bardziej śmieszy łączenie wyników i przebiegu sesji z ruskimi cwiczacymi na Białorusi XD

Nie wiemy jak zachowa się kurs i cena ani co już jest w cenie.
    To co wiemy to, że nie ma dystrybucji a kurs trzyma sztywno poziom i nie spada pomimo braku wolumenu. To bardzo dobry znak. Każde pojawienie się popytu sprawia, że kurs znacząco wzrasta (popatrz kilkanaście ostatnich sesji).

To są fakty a nie domysły o ruskich przy granicy i ich wpływie na gpw.

Po dobrych wynikach i pojawieniu się popytu zobaczymy ruch na północ. Pewnie po wzrost ach będzie też i realizacja zysków, to normalne ale powrotu do 7x nie będzie.
  • Re: Odnoszę wrażenie, że cierpliwość jest w cenie a gorące głowy nie. Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Mnie nie śmieszy.
    Wyjaśnij mi, dlaczego osoby z otoczenia Zarządu i funduszu zamkniętego GJ sprzedawały akcje po 72 zł, skoro już zaraz ma być po 100 zł i więcej? Nie czytałeś komunikatów?

Rozumiem, że chcesz zarobić, ale tu zarabiają raczej długodystansowcy. Kółkowicze tylko drobniejszymi pakietami. Taki urok spółki.

@WielkiMiZnawca. I co powiesz z perspektywy czasu? Przyznaję, miałeś rację, że zmieniło prefix z 7 na 8, ale to samo przecież napisałem, że będzie kółko do 85 zł. Zatem wzrost o 5-7 zł na akcji po takich wynikach to jest sukces? Naprawdę to nie było to w cenie? IMO było. Dlatego sam piszesz na innym wątku, że popytu brak.
    Bliżej mi do wpisu Verso czy ToMike na innym wątku, którzy podobnie jak ja nie mają gorącej głowy. Tu będzie nadal dobrze, ale jak ktoś liczył na spektakularne fajerwerki we wrześniu to się przeliczył.
  • Re: Odnoszę wrażenie, że cierpliwość jest w cenie a gorące głowy nie. Autor: ~WielkiMiZnawca [46.205.203.*]
    Powiem tyle że miałem rację:) nic nie pisałem co by się nie sprawdziło.

Przyznam, że powynikowa reakcja była słaba i spodziewałem się czegoś więcej, ale nie uważam żeby działo się coś złego. Jeszcze będą wzrosty.

Co do Twojego wcześniejszego wpisu to po prostu nie zgadzam się z tym, że ruskie manewry wpływać miały na ruchy ceny jakoś znacząco.

Ja czekam spokojnie.
    To czekamy razem ;)
    Jak we wpisie z 27 sierpnia...
    Fantastyczne wyniki, których spółce należy pogratulować, ale IMO to już zasadniczo było w cenie.
[x]
NEWAG 0,56% 89,00 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.