• Odnoszę wrażenie, że cierpliwość jest w cenie a gorące głowy nie. Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Oczekiwanie wzrostu kursu do 100 - 120 zł a nawet 200 zł już we wrześniu zderzy się ze ścianą rzeczywistości, podkreślam bardzo dobrej rzeczywistości w wynikach za I półrocze, które jednak już będą w cenie.
    Nie zapominajmy, że za chwile ruszają manewry Zapad 2025 i rynki będą bardzo ostrożne akurat w trakcie publikacji wyników Newagu. 

To może się skończy rozczarowaniem, że nie rośnie jak na drożdżach i cofnięciem znowu w okolice 70-75 zł.
    Jestem tu od początku istnienia Newagu na GPW i przyzwyczaiłem się do cierpliwości. IMO nastąpi tylko kolejne kółko 70 - 85 - 7X..., które właśnie częściowo już się wyrysowało w zakupach plotek i domknie w sprzedaży faktów.

• Re: Odnoszę wrażenie, że cierpliwość jest w cenie a gorące głowy nie. Autor: ~Rrrr [46.134.69.*]
    Co ty opowiadasz tutaj będą wzrosty widać jak na dloni
  • Re: Odnoszę wrażenie, że cierpliwość jest w cenie a gorące głowy nie. Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Nie twierdze, że wzrostów nie będzie. Twierdzę, że jesteś zbyt napalony na tak wielkie wzrosty. Nie teraz.
    Poza tym 3-miesięczna konsolidacja była w okolicach 69-74 i już się wybiło pod te wyniki ustanawiając ATH. Nie zastanawiałeś się dlaczego teraz a nie po publikacji wyników w trakcie manewrów Zapad 2025? Mogę się mylić, być może będzie nowe ATH, ale takie mam subiektywne przeczucie, że w obliczu Zapad 2025 spektakularnych wzrostów nie będzie. Rynek zaczyna znowu unikać ryzyka.

Z drugiej strony może nas pozytywnie zaskoczyć porozumienie pokojowe Rosji z Ukrainą i wtedy się obudzimy w innej rzeczywistości na wszystkich rynkach giełdowych regionu. Tylko znając szaleństwo Putina to nie nastąpi teraz. On nie po to organizuje Zapad 2025, aby tuż przed okazać słabość.
    Zatem nie o Newagu jest ten wątek a o otoczeniu rynku.  
  • Re: Odnoszę wrażenie, że cierpliwość jest w cenie a gorące głowy nie. Autor: ~WielkiMiZnawca [46.205.201.*]
    Zawsze śmieszy jak ktoś mówi co jest w cenie a co nie. Tego nie wiadomo.

Jeszcze bardziej śmieszy łączenie wyników i przebiegu sesji z ruskimi cwiczacymi na Białorusi XD

Nie wiemy jak zachowa się kurs i cena ani co już jest w cenie.
    To co wiemy to, że nie ma dystrybucji a kurs trzyma sztywno poziom i nie spada pomimo braku wolumenu. To bardzo dobry znak. Każde pojawienie się popytu sprawia, że kurs znacząco wzrasta (popatrz kilkanaście ostatnich sesji).

To są fakty a nie domysły o ruskich przy granicy i ich wpływie na gpw.

Po dobrych wynikach i pojawieniu się popytu zobaczymy ruch na północ. Pewnie po wzrost ach będzie też i realizacja zysków, to normalne ale powrotu do 7x nie będzie.
  • Re: Odnoszę wrażenie, że cierpliwość jest w cenie a gorące głowy nie. Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Mnie nie śmieszy.
    Wyjaśnij mi, dlaczego osoby z otoczenia Zarządu i funduszu zamkniętego GJ sprzedawały akcje po 72 zł, skoro już zaraz ma być po 100 zł i więcej? Nie czytałeś komunikatów?

Rozumiem, że chcesz zarobić, ale tu zarabiają raczej długodystansowcy. Kółkowicze tylko drobniejszymi pakietami. Taki urok spółki.

Jak we wpisie z 27 sierpnia...
    Fantastyczne wyniki, których spółce należy pogratulować, ale IMO to już zasadniczo było w cenie.
[x]
NEWAG 3,67% 84,70 2025-09-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.