A z jakiego powodu ma być pozytywny? Ta spółka nie zarobiła ani grosza. Minął już około miesiąc od wydzielenia spółek. No i od fantastycznej wycieczki do Chicago. I nic. A z ostatniego wywiadu z prezesem można wywnioskować, że nie ma co się spodziewać m&A wcześniej niż przed końcem roku. Po tym jak przyspieszą karty. A to oznacza, że bardzo wzrasta prawdopodobieństwo emisji. Kupuj, sprzedających jest dużo.
Ja liczyłem że dużo poniżej 7.0 zł nie spadnie, akcjonariat długo się trzymał, ale potem wymęczeni jednak puścili (widać nawet po postach na X). Prawie 9 miesięcy się konsolidowało i niestety póki co dół kanału. Teraz nawet gdybyśmy przebili 6.5 zł to spekulacyjne podbicie mogłoby być zatrzymane przez górę kanału - 8.0 zł. Jednak bez żadnych informacji chyba nic tu długo dobrego się nie stanie.
Z drugiej strony obecnie widać że ktoś podkupuje po 6.15-6.20 zł, a potem jest zasypywane niżej z prawej małymi wolumenami, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Patrząc w dłuższej perspektywie jest widoczny jeszcze inny kształt, jeśli by się z niego wybiło w górę to jest możliwy zasięg na 13 zł, ale to do tego Genomtec musiałby wrzucić informacje o nowej wycenie spółki lub podać cokolwiek więcej odnośnie M&A, a w to wierzy już mało osób:
Ciekawe co z tymi 13 prywatnymi inwestorami co razem wzięli 1 342 556 akcji po 7 zł, nie wydaje mi się żeby je zbyli po chociaż 10%+ zysku. Następna emisja by pewnie była 6.2 zł + dyskonto 20% = 5.0 zł, ale myślę że dopiero pod koniec roku i musieliby niezłą historię wymyślić. Wtedy kurs by zszedł na ATL i późniejsze odbicie powinno wrócić w okolice 6 zł.
Ja liczę na jakąś podbitkę chociaż niewielką, ale przy obecnych niskich obrotach ciężko cokolwiek stwierdzić.
Zen, czytujesz X, więc wiesz jakie tam historie gość wymyśla. Już nie widzą szans na sprzedaż ID. Emisja wydaje się tutaj pewnikiem. Tu nie ma podstaw do wzrostów.
Od 3 lat się pojawić nie może:). I teraz niby szybszą kartę chcą zrobić. I dostaw ów kart ma być więcej, więc powinny być tańsze. I tak dalej, i tak dalej. Na iksach wymyślają, że to nie będzie sprzedaż urządzenia tylko swego rodzaju partnering, ale w początkowej fazie za małe pieniądze. Ja praktycznie nie wierzę w fundamentalną (deal) podstawę do wzrostów.
No to wskaż błąd ortograficzny w moim poście. Brak "c", to nie błąd. A teraz zadanie trudniejsze. Odnieś się do treści postu:):):). Nie nagonisz pa.r.ó....wo. Nie mam chętnego na ID i nie będzie. Niebawem kolejna emisja i nowe minima.
Ktoś tu się obkupil i marzy mu się podbitka żeby upchać? Chiba bydzie trudno bo emisyja chiba wisi w powietrzu :) a po emisyji to już chiba sześć to bydzie marzeniem :) ale pożyjemy obaczymy :)
A powiesz pod co ten wzrost? Czyżby sprzedali ID? Niektórzy twierdzą, że to dopiero w grudniu. Ale pytanie podstawowe jest takie, czy kiedykolwiek sprzedadzą cokolwiek.
Pisałem, że była to nieudana apróba podbitki? Pisałem:). To jakieś @helpi przyleciał i wyzywał. Akcje tej spółki nadają się tylko do spekulacji. Dziś raport i okaże się do kiedy wystarczy pieniędzy i kiedy ostatnia emisja. A na sprzedaż ID nie ma co liczyć skoro jeszcze tego nie sprzedali. Ile czasu minęło od wydzielenia spółek? Ileczasu minęło od wycieczki do USA? Ciekawe czy teraz spadnie poniżej 6?
Pieniądze lubi ciszę, a po nieudanej podbitce kurs znowu zaczyna się osuwać. Już ponad dwa miesiące od wydzielenia spółek I nic. Teraz oczekiwania na nowe karty. I później znowu będzie nic.