wszystko co pożyczyli kiedyś będą musieli odkupić, niestety pożyczka to ponad 115tk akcji, sama spółka nie pomaga w obronie kursu , dopóki nie wypracuje zysku to jest i będzie bez zmiany kierunku , może przejdziemy w trend boczny. Podane prognozy może i nie są złe ale przypomnę że nigdy ich nie dowieźli więc rynek będzie czekał na wyniki z kolejnych kwartałów.
Nie dowieźli ale swój moment chwały mieli, na skokach cen energii elektrycznej w pandemii zarobili sporą kasę którą roztwonili na Lertę, a teraz z Lerty tylko gęby do wyżywienia zostały :/
Lerta sama w sobie zła nie jest ale muszą zoptymalizować jej koszta, wejście w handel energią to dobry kierunek tylko wszystko przejadają. Odpuścili już inwestycje i z tego co widzę to nie mają w planach budowy farm na potrzeby własne. EBC zetnie pewnie jeszcze stopy w tym roku o 0.5 co przyniesie oszczędności. Ogólni muszą zoptymalizować się i przestać generować tylko starty
Kurs zachowuje sie jak by bankrutowali :) , akrusz po prawej przeraża ile tego tam a wiadome 90% nie ma w nim :). z tego sie nie powychodzi predko :) , jedyne wyjscie uwalic to po 50 gr i usrednic na mega promce :) , i tak to tu widze , nikt tego nie broni bo po co .... tak ze szortujacy zaciera łapki czytajac kazdy kolejny raport :)
troszkę znowu dokupiłem, mam nadzieję, że zacznął powoli wychodzić na plus. EURIBOR spadał i może jeszcze troszkę spadnie. Dodając do tego lekko zredukowane inwestycje powinni wyjść na prostą i zacząć odcinać kupony. Mam nadzieje, że wyjdzie im z magazynami energii bo coraz częściej OZE jest przymusowo wyłączane :/ Może ktoś coś wie czy pracują na elektro hydrolizerami? Wydaje się, że można by dość dużo energii gromadzić dzięki takim rozwiązaniom
Co ty pitolisz, jak wszyscy stratni?
Ja nie jestem straty, tak jak i wiele wiele innych osób, które tego nie tknęły.
Staranne są tylko niezbyt jarzące owieczki.
Od 3 lat tren spadkowy. Brak perspektyw na wzrosty. Narazie pozostaje obserwować. Choć to i tak spółka, na ktorej są słabe obroty. Szkoda czasu na te akcje. Kiedyś to miałem i żałuję jedynie straconego czasu. Pozdrawiam wytrwałych.