• Wzrosty na potężnych obrotach Autor: ~Tylko_obserwuje [45.83.21.*]
    bardzo dobra konferencja w Q3 zdradzą więcej informacji teraz się uśmiechali bo wiedzą że jest bardzo dobrze potwierdzili że są dobrzy i znają się na rzeczy, marketing i słaby dolar,a oni potrafią i robią ogromne zyski nawet jak są przeciwności
  • Re: Wzrosty na potężnych obrotach Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Bez przesady z tymi "potężnymi obrotami". Wyniki pozytywne, konferencja pozytywna, ale nie łudźmy się, że kurs teraz idzie na 200 czy 300. Przy tym poziomie zysków możliwa jest dywidenda podobna jak za ubiegły rok, więc poziom 120 jest realny, jeśli wyniki za Q3 będą podobne. Pisałem juz w innym wątku - bez odwrócenia spadku przychodów z flagowych gier nie ma co marzyć o 200 zł, przynajmniej przez rok. Poza tym, możliwa jest jakaś akwizycja, więc znowu - ryzyko, zamrożenie gotówki, możliwy brak dywidendy, a ewentualne frukty z akwizycji dopiero za kilka lat. Ja najbardziej byłbym zadowolony ze wzrostu przychodów z HC i FC, dobrego tempa rozwoju TH (obecne tempo jest satysfakcjonujące), poprawu tempa rozwoju WoH i trzymania kosztów w ryzach. Zysk netto w okolicy 90-100 mln netto w 2025 i dywidenda około 15 zł na akcję. Gdyby jeszcze spółka okreśłiła dlugofalową politykę dywidendową, byłoby super. Ale najważniejsze w perspektywie 2-3 kwartałów, jest wzrost przychodów i skuteczniejsza polityka marketingowa. I będzie dobrze. Póki co, kurs poniżej 90 zł jest bardzo atrakcyjny, chyba rynek wciąz boi sie dalszego spadku przychodów i nie wierzy w opowieści o poprawie w najbliższych kwartałach. A ja na razie obserwuję i czekam. Ze średnią 83 zł i dywidendą w kieszeni jestem dosyć zadowolony z rozwoju sytuacji.
  • Re: Wzrosty na potężnych obrotach Autor: ~HIT [95.251.82.*]
    Trzeba dodać ,że żadnych akwizycji nie będzie ,czyli dywidenda w 2026 robi się pewniejsza.
    Ciekawy temat z kasą z podatku ,jak pamiętam dobrze to ponad 20 baniek ,które leży na koncie TSG .
    Jakby zakończyli kontrolę ze skarbówki ,eksplozja na kursie!!!
    Jakbym był władny to bym tak zrobił ,ale wcześniej wiadomo ......:)
    Teraz kurs pompują też szortujący ,po tak pozytywnych informacjach chyba się niektórym odechce grać krótkie :)
  • Re: Wzrosty na potężnych obrotach Autor: ~Lychy [83.7.45.*]
    Nie ma tu żadnych szortów... Za mała płynność żeby się Fundy chciały bawić w szortowanie
    Tego nie wiesz .
    Pewnie ,że poważni inwestorzy nie będą sobie zawracać głowy szortowaniem TSG .
    Miałem na myśli małych ,którym się wydawało ,że mogą pomieszać .
  • Re: Wzrosty na potężnych obrotach Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Do _HIT_ mam prośbę. Niestety nie miałem czasu oglądac konferencji, a zaraz wyjażdzam na kilka dni. O co chodzi z tymi 20 bańkami na koncie i kontrolą skarbówki?
    To była historia z 2019 i 2020 roku.
    Wykorzystali jakąś ulgę podatkową i się tego tyle nazbierało ,ale potem skarbówka wszczęła kontrolę ,która trwa do dziś!!!
    Nawet gdyby okazało się ,że te pieniądze jednak trzeba wpłacić ,to TSG ma je cały czas na koncie i nic by to dla spółki nie zmieniło.
    Gdyby jednak zakończyli w końcu tę kontrolę pozytywnie dla TSG ,automatycznie kasa zostaje zaksięgowana do zysku i może być wykorzystana np. na dywidendę.
    Chyba łącznie była mowa o 23mln. To tak jak dobry zyskowny kwartał.

• Re: Wzrosty na potężnych obrotach Autor: ~Hej [46.96.31.*]
    Ciekawe czy realne jest wyznaczenie nowego ath na tej spółce jak tak to wartwloby poczekać
[x]
TSGAMES 0,24% 83,20 2025-09-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.