Mnie bardziej interesuje 20 gr dywidendy w następnym roku i wyprostowanie długoletniego obwisu do poziomu 3,92 za akcje Mało tego jest to możliwe i to najlepszy termin i czas i byłby to mocny sygnał ze spółki do akcjonariuszy oraz rynku a przy okazji reklama . Czysto życzeniowe pojęcie i na wykresie tez nie najgorzej się prezentuje .
Możliwe, nie analizowałem. Z Getinem jedyne co mam wspólnego to to że moja największa pozycja w portfelu (Votum) prowadzi Klientom sprawy przeciwko Getinowi w kredytach frankowych:).
Nie bojisz sie @Olej , ze masz za dużo ? Niskie obroty... Jakoś można nazbierać,...chociaż cieżko. Mnie pociesza fakt, ze jak firma staje sie modna, to z mizernych obrotow robia sie juz wysokie, czasem milionowe. Na przyklad tak bylo z Lubawa, Mirbudem.
Dzięki temu że jest niska płynność i jesteśmy w szufladzie stalowej możemy się cieszyć z tanich zakupów. Gracze wsiadali i wysiadali zniechęceni, ja uważam się za inwestora i podchodzę do tego jak do zakupu części firmy. Po ludzku się cieszę że kupuje coś taniej niż u Komornika:). Nie wiem kiedy to wystrzeli czy po wynikach, czy po przejęciu, czy przy okazji wodoru, czy tak po prostu. Łapy pod tyłek i czekam.