• "Niemniej podobnych zamówień powinno przybywać, gdyż obserwujemy ..." Autor: ~qwetrt [79.184.116.*]
    Niemniej podobnych zamówień powinno przybywać, gdyż obserwujemy nasilający się trend ze strony armii NATO, 

https://defence24.pl/przemysl/polskie-spolki-z-transportowym-zamowieniem-dla-sil-nato
  • Re: "Niemniej podobnych zamówień powinszystko jest dogadane no przybywać Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.20.*]
    I kto to mówi? Prezes. Ale nie Zrembu, ktory ma 87 proc. w umowie, tylko prezes PRH. Ja - z uwagi choćby na mój nick - apeluję do akcjonariuszy Zrembu i PRH: nie twórzmy jakichś animozji, bo Dąbrowski I Kosiorek to duet lepszy od duetu Świątek- Ruud. A na pewno bardziej zgrany. Wszystko jest dogadane i ustalone. W czerwcu prezes PRH Wojciech Dąbrowski został jednocześnie prezesem Zamet Głowno 2. Spółka robi m.in. kontenery dla wojska. Czyli jest konkurentem Zrembu. Myślicie, że Kosiorek- prezes Zrembu i wiceprezes Polholrozu siedziałby cicho, gdyby widział w tym jakieś zagrożenie? To zaowocuje za chwilę kolejną umową w układzie PRH/Zremb/Zamet-Głowno. Tylko, na miły Bóg, przestańcie się zastanawiać, czy kupić Zremb, czy PRH. I kto kogo wydyma na marżach. To absurd. Prezesi PRH i Zrembu grają razem. W duecie.
  • Re: "Niemniej podobnych zamówień powinszystko jest dogadane no przybywać Autor: ~qwetrt [79.184.116.*]
    pamiętaj ,ze zremb posiada 26 % w PRH. akcje sa warte ponad 30 mln zł.

ZREMB POSIADA WARTOSC SAMIYCH AKCJI PRH TYLE CO 1/3 SWOJEJ KAPITALIZACJI

Gdyby dzisiaj zremb kosztował 30 zł czyli kapitalizacja byłaby na poziomie około 350 mln zł nie byłby wcale przewartościowany.

a wiec ? dlaczego jest tak tani i tak tanio wycenia go rynek ?
  • Re: "Niemniej podobnych zamówień powinszystko jest dogadane no przybywać Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.20.*]
    Bo Zremb robi na razie w zasadzie tylko kontenery? I do tej pory rynek w ogóle nie zwracał uwagi na PRH? I na to, kto ma akcje PRH? Przecież na wątku Zrembu duża część akcjonariuszy Zrembu ( i ty tez) próbujecie dezawuować wartość PRH. Skoro wy, akcjonariusze Zrembu, nie widzicie wartości w PRH, to dlaczego taką wartość miałby dostrzec szeroki rynek? I kupować akcje Zrembu z uwagi na posiadanie przez Zremb dużego pakietu akcji PRH?
    Będę szczery - ja mam akcje Zrembu w zasadzie tylko dlatego, że Zremb ma akcje PRH. Guzik mnie obchodzą umowy na kolejne kontenery. Ja czekam na infa o kontraktach na sprzedaż broni, na infa o nowościach na współczesnym polu walki opracowane przez partnerów PRH.
    Popatrz na tę ostatnią umowę- jest coś nowego, i skala dużo większa i... PRH w umowie. A to akurat pierwsza umowa PRH. Doczekamy się umów z udziałem PRH, w których nie będzie Zrembu I kontenerów. Będzie broń, wojna w cyber, nowinki mundurowe. I kontrakty na setki milionów zł. Z dala od kompetencji Zrembu. Ale Zremb będzie wciąż miał akcje PRH. I będzie dzięki temu rósł jego kurs. Dlatego warto trzymać Zremb. I PRH, oczywiście.
[x]
ZREMB -1,30% 10,60 2025-10-17 16:49:22
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.